I valet och kvalet

Står i valet och kvalet mellan två mäklare att anlita för lägenhetsförsäljningarna.
Två olika firmor där vi fastnat för en eller ett par olika personer. 

Den ena är den största mäklarbyrån i stan med kanske lite för många uppdrag nu. En yngre mäklare som lovar nästan för mycket och inte känns så erfaren. Högt fastpris, vilket kan tendera mindre engagemang än de som jobbar mot provision. Mer standard upplägg i objektbeskrivningarna.
Hur stor vikt lägger de på foton, engagemang och viljan att få högre försäljnings-pris?? Priset går ev att förhandla. Ev även om vi vill ha en annan mäklare från byrån.

Den andra är en mindre byrå med en rekommenderad erfaren mäklare. Som står för personlighet. Ger ett piggt och positivt intryck. Uppdrag på provision, vilket medför mer intäkter ju mer priset stiger. Lägger mycket vikt på foton, personliga objektbeskrivningar och dubbla foton i annonsering. Lyfter kanske fram det där lilla extra. Något billigare lösning för mig/oss. Men är kundstocken / spekulant-registret tillräckligt??

Känns som att det lutar åt ett visst håll. I morgon ska vi lämna vårt beslut. Det är väl nu man ska lita på magkänslan...

Kommentarer
Postat av: Syrran

Av din beskrivning tycker jag att valet är solklart! Köparna hittar till hemnet, båda finns där. Undrar om du inte känner att du står i "skuld" till den andra, att det är därför du tvekar? Glöm det isåfall.

2008-06-18 @ 15:41:27
Postat av: IBW

Ni har inte tänkt att sälja utan mäklare ???

2008-06-18 @ 20:50:21
Postat av: Carina svarar:

Ringde på ett par privata annonser. Men njet... nu är mäklaren kontaktad. Fotografering i nästa vecka och visning veckan därefter.

2008-06-20 @ 09:56:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0