Det tar...

... på krafterna att vara på resande fot. =) Stupade i soffan under hockeyn igår efter bastubad i första periodpausen. Gick och lade mig istället för att se den superspännande tredjeperioden mot USA. Tre kronor hamnade visst i ett 2-5 underläge som de hämtade upp och VANN! Tvåa i gruppen. Nu är första sållningen gjord.

Uppsöker ev en valborgsmässobrasa ikväll innan hockey-VM åter griper tag i mig. Sverige-Ryssland väntar. (Det gäller att ta till vara den korta men intensiva perioden den pågår.)

Ledighet stundar. I morgon fredag utlovas sommarväder... eller ca 16 grader i skuggan. Tänkte passa på att lapa lite sol. På kvällen ska vi på 40-års fest!
Ska bli trevligt.

 
 
Uppdaterat senare
Det visade sig att jag varit lite lost i tidsperspektiven. Blev (tack och lov) upplyst
om hockeymatchens verkliga tid. En match som de tyvärr förlorade i förlängningen. Synd!

Har därefter åkt stan runt och spanat in majbrasor; vissa nedbrunna andra otända. Prickade tiden mitt emellan. :S

Har sedemera även blivit inbjudna till ytterligare ett födelsedagsfirande (35 år) även det i morgon fredag. Dessutom börjar 40-års festen kl 16 och inte på kvällen som
jag bara antagit. Tjejen med full koll... njet.

Mässa & hockey

Helgen har bjudit på rena vår/sommar temperaturerna. Sååå ljuvligt! Har kunnat stå på söderaltanen och hört hur snön tinat. Nej, jag svamlar INTE.

Besökte vårmässan i Arcus i lördags. Tackar än en gång för inbjudningskorten! Endast av ätbara saker fick följa oss hem; rökt renkorv, samiskt klådda (mjukbröd), finfina chokladpraliner och norrbottniska chips (fy på oss).


I helgen körde hockey VM igång i Schweiz. Sverige (läs: Omark/Harju kedjan) lekte med Österrike i öppningsmatchen igår. Ötåsonen Omark stod för FEM assist i sin VM-debut när laget vann med hela 7-1. Det är en skam att han inte togs ut som en av kanditaterna till tv-kanalens "matchens lirare". Usch!

Men håll ett öga på nr 24 och 23 (killen i mitten) i fortsättningen. Grabbarna från min lilla hemort är ute i stora världen och glänser. =)



Nästa match spelas på måndagskvällen mot Lettland. Jag befinner mig då i huvudstaden tillsammans med kollegan. Vi åker ned under eftermiddagen i morgon. Vi tänkte passa på att få oss en rundvandring i firmans nyinvesterade fastighet på nya etableringsorten. Övernattar sen för att vara pigga och krya inför tisdagens arbetsgivardag.

I detta veckoslut har vi varit lite sociala. Bror och brorsdotter, pappa, J:s föräldrar och min syster med familj har alla haft vägarna förbi. Trevligt!
Idag har vi även kört igång årets grillsäsong på allvar. Sååå gott det var!
Ok, vi har grillat korv ett par gånger på kolgrillen men idag var det dags för fläsk-karré och majskolvar serverat till en grön sallad och kall öl med lite pressad lime i. Enkelt och gott.

Nej, nu måste jag packa inför övernattningen. En kabinväska får gott räcka.
Får allt plocka med mig lite sommarkläder då väderprognosen visar att vi lämnar ett Norrbotten med +5 grader regn för huvudstaden med sol och +19 grader. 
Låter helt perfekt!

Uppdaterat senare
Det var så ljuvligt i huvudstaden. Guidad tur i U-V, incheckning på hotell, god mat & dryck, gott sällskap, hockey (förlust mot Lettland), m m.
Men framförallt värmen, försommaren, grönskan och uteserveringarna. Njöt av varje sekund. Spana in systers finfina bilder från Kungsan som jag bara passerade som snabbast.


Tungor i blomning

 
Går in i vardagsrummet och möts av en god doft.

Efter lite spaning hittar jag igen svärmorstungorna i stora fönstret mot söder.
De blommar för fullt och sprider denna härliga doft i hela rummet. De trivs och ändå har jag vårens omplantering av blommorna ogjord.

Brukar liksom skjuta fram tidpunkten ett par månader. Tar det helst när det går att "grisa" utomhus istället. Allt för att eliminera jord runtom i alla rummen.

Lite av varje

Nu har snösmältningen verkligen tagit fart. Tycker man ser för var dag hur det sjunker undan. Trivs. Endast en vecka till Valborg.

Plusgrader och en värmande solen redan när jag hämtar tidningen kl 6. Det gör att jag blir sugen att köra igång stavgången om morgnarna, strax efter kl 5, 
innan frukost och dusch. Måste bara lära mig att ställa klockan att ringa liiite tidigare för att hinna. Det var effektivt som tusan ifjol.

Idag är sambon i huvudstaden så jag passade på att cykla till och från jobbet. Första gången för i år. Alltid en början. Oj, vad jag blir på bra humör av solen, 
att få röra på mig och vistas utomhus!!

Hann även med ett besök hos frissan idag. Nöjdhetsgraden är som ett lotteri. Tror bestämt jag drog en vinstlott denna gång. I o f s var det dags igen då förra klippningen inte blev någon hit. Har blivit lite av varannan gång har jag märkt.
Har som tradition att boka nästa klipptid direkt, ca tio veckor bort. Nästa gång har vi passerat midsommar och semestern är antågande. Shit, vad fort tiden går.

Muta ;)


Har jag nämnt att jag har snälla arbetskollegor? I veckan var en leverantör in
och lämnade en stor burk med godis till en utav dem. Denna icke-godis-ätare lämnade så snällt burken vidare till oss "tjejer" på ekonomin. Tror bestämt han försökte MUTA oss med den. Och visst... det fungerar. ;)

Kan tyvärr inte förvara den på mitt kontor. Litar helt enkelt inte på mig själv. Varpå min kvinnliga kollega har fått äran att förvara burken. När vi är värda lite uppmuntran smyger vi oss till gömmorna. Behöver jag nämna att innehållet 
sjunker så sakteliga?

Plastrotting

Vi är sålda på de nya rottingmöblerna i plast. De skulle verkligen göra sig i relaxdelen i vårt inglasade uterum.

De finns i lite olika utförande. Vi är inne på en hörnvariant istället för en grupp (soffa och fåtöljer). Hade gärna valt gråa kuddar. Men det är inte säkert det går att uppfylla. Vi ser oss omkring lite.



Vår

Snön tinar ute och det är vår. Jag kände att det var på sin plats att se över fotona överst i bloggen.
 
Bort med vinterbloggen. 

Välkommen till vårbloggen.

Film


Vi städade i garaget i helgen. Ännu en omgång grejer har röjts undan. 

Hittade åter en filmrulle. (Ni minns från den gamla goda tiden innan digitalkamerornas tid.) Om nu inte minnet sviker mig är denna rulle från 2004! Ganska precis fem år sedan. 

Minns att jag inte var speciellt het på att fram-kalla bilderna då heller. Troligtvis innehåller den idel enstaka kort (inget sammanhang). Dessutom från en period i mitt liv då det hände en del mindre roliga saker.

Frågan är om det ens är lönt att framkalla filmen. 5 år (i o f s i en svart filmrulle-förpackning av plast) torde gjort sitt på filmen.

Framkalla eller inte. Vad skulle ni gjort?

Smått och gott

Igår lördag var vi lite slöa och hämtade hem sushi från bästa sushistället (Kojis) i stan. Tanken var att inta det som lunch men ännu vid läggdags var vi mer än mätta. Jösses vad de tio bitarna var mastiga och goda!

Det är även skönt att avgöra om man vill laga ordentlig mat eller bara något lätt. Idag infann sig dock matinspirationen hos oss. Söndagsmiddagen bestod av egen panerad skinkschnitzel, champinionsås på färska champinioner, klyftpotatis och en fräsch sommarsallad. T o m ströbrödet till paneringen var hemmagjord! Ibland får vi våra ryck.

 













Dukade och intog middagen vid köksbordet i vårt inglasade uterum. Vi har verkligen börjat använda detta rum. April t o m september/oktober bör bli dess säsong.

Det känns som att sitta lite utomhus men ändå inte. Man kommer ut från husets något mörkare vrår. Ut i rumstemperatur men ändå skyddat från nordanvinden som verkligen härjat hela helgen.


Påskens tulpanbukett har fått ge vika för en uppsättning av blockljus på ett rostfritt fat (från det stora möbelvaruhuset). Ljus med doft av äpple och vanilj. Den ovala gröna duken (från den största svenska matvarukedjan).
Det gröna känns fräscht uppiggande så här i våretid.

Vila och lite fix

 Denna helg har varit lugn och skön. Sovmorgnar,
 eftermiddagslurer och skönt soffhäng blandat
 med datorisering.

 Idag har vi dock åter gjort ett röjningsförsök uti i
 garaget. Tycker var gång att skillnaden är enorm.
 Innan det åter börjar fyllas på.
 
 Vi har även bytt strömbrytare; både i allrummet
 (uppe) och hallen (nere). 

 Efter resp före på en och samma bild. Glömmer
 ibland att dokumentera förändringarna. Kom
 visst på det i rättan tid denna gång (mitt i bytet).

Nu återstår det bara att byta fyra vägguttag samt täcka golvet innan målaren kan dyka upp för den efterlängtade omtapetseringen. 
Tidpunkten kryper allt närmare. =)

Choklad


Blir ni någonsin chokladsugen? Ibland vill man unna sig något extra. Jag kan varmt rekommendera kaffe/te/chokladbutiken i 
Strand Gallerian i stan. De har mängder av styckes försäljning av choklad.

Köpte hem 6 chokladbitar för 54 kr.
Från vänster uppifrån; mint, citron, lakrits, banan, lakrits (igen) och 70% mörk choklad.
Den gröna citronen hoppar jag över nästa gång, då den bestod av vitchoklad. Tilltalar mig inte. Men de övriga.... mums!

 
 

a w

Inom kort vankas after work med arbetskamraterna. För ovanlighetens skull en riktigt välfylld sådan. Alltså deltagarmässigt. Sen återstår det att se... =)

En sak är dock säker. I och med att isen tryggt ligger kvar blir det inget dopp på vägen hem. Får allt ge mig till tåls ännu en månad. Men det ser jag framemot. 
Inte svårt att förstå vem jag brås på i det fallet (läs: mamma).

Vårens första cykeltur

Sambon ställde i ordning våra cyklar igår kväll. Trippmätaren nollställdes för säsongen innan vi tog vårens första cykeltur, en tur på 13 km.

Känns ännu en aning kyligt för att det ska vara riktigt behagligt. Gator och cykelvägar är omvartannat grusfyllda, vattenfyllda (p g a snösmältningen) samt torra och sopade. Bemästrade även några is- och snöpartier.

Känns att konditionen inte är som den blir under somrarna. Men det var ett enkelt sätt att komma sig ut i solljuset och få frisk luft.

Förvandlingen

Inspirerad av min syster har jag gjort ett mycket välbehövligt tygbyte på strykbrädan. Tyget "Inger" kommer från det stora möbelvaruhuset som vi besökte i helgen.

Tänk ändå vad ett stycke tyg kan göra! Enkelt var det också. Lade dock ett vitt bomullstyg under för att de vita partierna inte skulle lysa igenom. Annars är det bara att förse sig med tyg, sax och en ordentlig häftpistol.

Varför har jag inte gjort detta för länge sedan? Trivs med den grå färgen som jag även inrett vår tvättstuga med tills vidare (ej på bild).

 
                               Före                                                 Efter

Rapport från verkligheten

Jobbar intill stans polishus. Man får se ett och annat från mitt kontor kan jag lova. Då jag sitter på andra våningen med fönstret mot polishuset har jag full insyn över polisens inhängnade parkeringsplats. 
Från fikarummet på bottenvåningen har vi även uppsikt över uppfarten från deras parkeringshus. Är med andra ord rätt bra uppdaterade på vad som är i görningen; trafikpatruller, civilbilar eller fångtransporter, m m som kommer och går.

Just nu... kl 16:00
Strax utanför deras område, på fickparkeringen utanför min arbetplats, händer det just nu grejer. En grön BMW har stoppats av piképolisbuss. Bilen har utrymts och mycket noggrant letats igenom i jakt efter något. I skrivande stund tas prover från inredningen. Spännande...

Nä, nu måste jag återgå till jobbet.

Finbesök

Igår hade vi finbesök på firman. Självaste "borgmästaren" (läs: kommunalrådet) spenderade en timme av sitt liv hos oss. Med mitt arbetsrum intill ägarens fick jag självklart nöjet att ta i hand, presentera mig och byta några ord med honom.

Så nu vet ni... =)

Påsken

På skärtorsdagen packade jag och J varsin bil och körde åt varsitt håll. Jag styrde till stugan. Mitt första stugbesök detta år. 
Vädret var inte speciellt uppiggande (helmulet, några plusgrader och stundtals dimmigt). Blev idel inomhusaktiviteter för mig. Passade på att vila upp mig, läsa bok, bada i den gudomliga vedeldade utebastun samt gå igenom våra inkomst-deklarationer (som inkl två bostadsrättsförsäljningar).

 
I stugan njöt jag av föräldrarnas påskbord och mammas påskpynt. Henne kan man allt lita på. =)

 
 
Men även av innehållet från de medhavda fyllda påskäggen.

Lite mer påskpynt. Gillar sånt och tända ljus...

Påskhönor även på servetterna. Gillar framförallt hönorna på den övre servetten. Långa och ståtliga.


Bläddrade en del igenom "bibeln" (möbelkatalogen). På hemvägen på påskdagen möttes jag och J på det stora möbelvaruhuset för några inköp innan vi raskt återvände hem till stan.

 
På annandag påsk (sista lediga dagen) sprack det äntligen upp och solen sken från den klarblåaste himlen. Vi grillade oss lite lunch på baksidan. Spana in snömängden så sent som den 13 april!


Strax efteråt begav vi oss iväg till lillebror med familj strax utanför stan med påskäggs- och paketleverans till T. På vägen dit "passade" vi på att göra en dikeskörning. Lite osäker på grusvägens bredd höll vi av lite för mycket åt höger och vips skar bilen ned rätt djupt i diket. Tack och lov i väldigt låg hastighet då vi just tagit av i korsningen innan. Brorsan agerade räddande ängel och drog enkelt upp oss igen.

Fick ett ryck och avrundade påsken med att tvätta båda bilarna efter påskens utflykter.

Glad Påsk

Fick en oerhörd shoppinginspiration efter jobbet förra fredagen. Stegade raskt till blomsteraffären i city och köpte hem ett par buketter med fräscha tulpaner. Mina första tulpaner för i år!! Bättre sent än aldrig. Sorterade ihop buketterna och ställde dem i uterummet. Ljuset där är fantastiskt. Nu får det allt vara vår.

Idag (nästan en vecka senare) står de sig precis lika vackra!! Lite svalare, gott om ljus och kallt vatten är receptet.


Skärtorsdag och det vankas några dagars påskledighet. Tänkte fylla dem med umgänge, längdåkning, bokläsning, bastubad, utförsåkning och kanske
en sväng till stugan. Hoppas på uppehåll och solfyllda dagar.

                                                      GLAD PÅSK!!!

Kontroll

Var idag på min årliga kontroll hos tandläkaren. Håller gärna koll med jämna mellanrum men så har jag inga problem med att gå till tandläkaren.

Är dock inte överförtjust i röntgenplåtarna som tas. De är stora och har vassa kanter. Obekväma helt enkelt. Kör med öppna kort och erkänner alltid direkt mitt slarv med tandtråden (mitt evigt dåliga samvete).
De gånger jag lagat en tand hoppar jag över bedövningen för att "ge igen" för slarvet. Ilar det till brukar jag tänka "Så där går det" eller "Där får du".
Är nog lite av en självplågare ibland. :S

Domen då? Inga hål, fint tandkött och ingen tandsten. Som vanligt då. Skönt!
Besöket avrundades dessutom med att undersökning inkluderat putsning blev kostnadsfritt!! Det är ovanligt.

Kändes helbra när jag stegade därifrån.

Ljuskälla no 1

I och med vårens intåg har vi fått tillgång till ytterligare i rum i vårt hus; det inglasade uterummet. Och vilket rum dessutom! Rena ljuskällan och i direkt anslutning till köket. Här kommer jag att vistas många timmar. Trivs som fisken
i vattnet där. Nu gäller det att ställa rummet i ordning. 

Vill skärma av insynen en aning, utan att för den skull utestänga ljuset. Förr-förra helgens inköp av skenor och tillhörande gardiner kom på plats i helgen.
Lätt att förändra genom att skjuta/dra gardinerna sidledes. Anser härmed att matplatsdelen är brukbar.

             
                              Före                                                  Efter

Huslig

Jag har mina husliga sidor... ibland. När inspirationen infinner sig gäller det att ta vara på den, som denna soliga och inspirerande vårliga söndag. 

Minns inte när jag senast bakade kanelbullar. Varför förstår jag egentligen inte. 
Ok, det tar några timmar med allt jäsande. Men tack vare min hushållsassistent går degblandningen som en dans. Själva bakandet och gräddandet är ju heller ingen konst. Visst sa jag att jag var inspirerad? ;)

Dessutom är det så gott med hembakat. Receptet jag använder är min mammas.
Doften som sprider sig i hemmet är bara för ljuvlig. 
(De små bilderna är klickbara)

               
                                 


Finns det något godare än ett glas kall mjölk och färska, ljumma kanelbullar?

Utförsåkning

Sju mil i nordvästlig riktning når man Storklinten utanför Boden. Där erbjuds en bra slalomanläggning för HELA familjen. Med fler och längre backar än de i Måttsund, som vi besökte förra helgen. Här finns verkligen något för alla åldrar.

Igår lördag gjorde vi en dagsutflykt dit i sällskap med Markko, Sussie och de två yngsta barnen (snart fyra resp två år). Även Mika och Anne slöt upp vid elden.
En riktigt trevlig dag i gott sällskap, trots att solen lyste med sin frånvaro och kameran blev kvar hemma.

Bävade lite för att spänna fast fötterna i slalompjäxorna. Kunde njuta av hela fyra timmars slalomåkande utan att fötterna protesterade (YES!), innan det var dags att packa ihop och uppsöka ett matställe på vägen hemmåt.

Bastu vid hemkomsten. Sen fanns inga som helst krafter kvar till annat än soffan.

Snart stundar påsken. Både löpar- och slalomskidorna ska packas med.


Are you gonna...

Ibland kör det ihop sig alldeles fullständigt. ;) Under fredagens konsert ställde jag dvd-spelaren hemma på inspelning. Varför? Gissa EN gång. "Mackan" så klart!

ALLT killen ställer upp i vinner han; "IDOL", "Stjärnor på is" och nu även fredagens avsnitt av "Så ska det låta".

Han är ju bara bäst!!! Som i Lenny Kravitz "Are you gonna go my way". Njut...



Kulturell


Fredag. Ikväll ska jag vara kulturell. Ska nämligen till Kulturens hus och lyssna
på Jill Johnson. Det är redan 10 år sedan hon slog igenom med "Kärleken är". Såg henne för några år sedan i samband med någon Raphsody in Rock turné. Hon har både utstrålning och en bra röst. Tack TTÄ för initiativet.

Har hört att hon brukar stå i dörren och hälsa på publiken inför spelningen.
Ska bli spännande att se om det stämmer.

PS. Har satt kvällens "Så ska det låta" på inspelning. Vill ju inte för allt i världen missa just kvällens avsnitt. =)
_______________________________________________________________

Uppdaterat senare

Visst stod hon i dörren och tog emot sin publik. Lät sig gladeligen fotograferas med/utan någon intill. Småpratade, skrattade och hälsade tills alla hittat sin plats. 
Jill var sååå strålande vacker, glad och trevlig. Jag blev riktigt imponerad av henne!!

Konserten då? Braa. Hon bjöd på en en lugnare och personlig konsert. Men hennes röst och utstrålning är super. Kände dock inte igen alla låtarna, då hon spelade 
många från den senaste skivan; som hiten "Top of the world" (nedan). Men även några covers. Bl a en härlig duett med av bandmedlemmarna i "Islands in the stream". Mmm.. njuter än.



Tapeter goes on

Efter otal turer har vi än en gång ändrat i allrummets tapetval. Jag vet inte vilken gång i ordningen. Vi är överens om ljusa väggar och en fondvägg (eller två?). Kanske dags att se till att tapetseringen blir av så vi inte ändrar oss igen. ;)
 
Måtte färg-/tapethandlaren känna igen oss vid det här laget. Efter jobbet igår noterade vi ännu ett par som precis som vi länge bläddrade och bläddrade i tapetböckerna. Funderade och som till sist begav sig hem för att bestämma sig... precis som vi gör.

Jag tror bestämt att de olika årstiderna påverkat oss. Om våren och sommaren vill jag inte ha lika "murriga" färger som under hösten och vintern. Bäst att hamna lite mitt emellan då. =)

Den randiga tapeten har alltid funnits med i urvalet. Men valts bort ett par gånger för att nu "återuppstå" igen. Den känns både modern, enkel och fräsch
Har roterat den då vi väljer att lägga ränderna istället för att ha dem stående. 
Vi gillar båda färgerna i brunt och turkost men har tvekat om den blir för "platt" och mesig som fondvägg. Är även förtjust i den blommiga varianten. Men med tanke på den inte allt för stora väggen tror vi mer på den randiga. Jag inbillar mig att ränderna breddar/fördjupar rummet en aning.

    

Vi har även varit inne på att hitta en häftigare fondvägg. Har bara inte snubblat över den än. Samtidigt som jag ogärna väljer en som jag blir superless på inom kort. Vill gärna ha tapeter som håller i längden. Underarbetet är ju så grymt trist... men ack så viktigt. Hoppas, hoppas vi kan få till lite hjälp... i detta p g a trappen krångliga rum.

Ja... ni hör ju hur jag/vi låter. Det drar dock ihop sig i vårt vårprojekt.

April, april...

1:a april och den enda dag på året man får luras, eller hur?

Visst händer det saker jag väljer att inte sätta på pränt. Men... nej, ni får allt stå ut med mig ännu ett tag. ;)
Kanske skrämde jag iväg en och annan läsare med mitt lilla skämt. Kanske inte. Det lär visa sig.

Sätter punkt

Blogginspirationen har sinat. Det händer saker jag inte vill sätta på pränt.
Känns dessutom som att jag allt oftare hamnar i ett upprepande mönster. Har "levt" med bloggen och dess väldigt olika läsare i drygt 19 månader.
Många att visa hänsyn åt; grannar, arbetskamrater, familj, släkt och vänner. 
Har funderat och väljer nu att sätta punkt - för sista gången.


RSS 2.0