Påsken

På skärtorsdagen packade jag och J varsin bil och körde åt varsitt håll. Jag styrde till stugan. Mitt första stugbesök detta år. 
Vädret var inte speciellt uppiggande (helmulet, några plusgrader och stundtals dimmigt). Blev idel inomhusaktiviteter för mig. Passade på att vila upp mig, läsa bok, bada i den gudomliga vedeldade utebastun samt gå igenom våra inkomst-deklarationer (som inkl två bostadsrättsförsäljningar).

 
I stugan njöt jag av föräldrarnas påskbord och mammas påskpynt. Henne kan man allt lita på. =)

 
 
Men även av innehållet från de medhavda fyllda påskäggen.

Lite mer påskpynt. Gillar sånt och tända ljus...

Påskhönor även på servetterna. Gillar framförallt hönorna på den övre servetten. Långa och ståtliga.


Bläddrade en del igenom "bibeln" (möbelkatalogen). På hemvägen på påskdagen möttes jag och J på det stora möbelvaruhuset för några inköp innan vi raskt återvände hem till stan.

 
På annandag påsk (sista lediga dagen) sprack det äntligen upp och solen sken från den klarblåaste himlen. Vi grillade oss lite lunch på baksidan. Spana in snömängden så sent som den 13 april!


Strax efteråt begav vi oss iväg till lillebror med familj strax utanför stan med påskäggs- och paketleverans till T. På vägen dit "passade" vi på att göra en dikeskörning. Lite osäker på grusvägens bredd höll vi av lite för mycket åt höger och vips skar bilen ned rätt djupt i diket. Tack och lov i väldigt låg hastighet då vi just tagit av i korsningen innan. Brorsan agerade räddande ängel och drog enkelt upp oss igen.

Fick ett ryck och avrundade påsken med att tvätta båda bilarna efter påskens utflykter.

Kommentarer
Postat av: Sonja

Låter som en perfekt påskhelg med vila, god mat och utflykter. Visst kunde vädret varit bättre men även inomhusvistelser kan vara trevliga.

2009-04-16 @ 08:21:11
Postat av: keb

Så typiskt min stora syster.. ordentligt allt hon gör.. till och med påskpynten är det inget fusk där heller nejdå... :-)

du ser ut att att haft det bra! men var var J då??

Hemma hos sin mor och blev ompysslad kanske ?

2009-04-16 @ 10:36:36
URL: http://kajsa-keb.blogspot.com/
Postat av: Syrran

My dear husband är ute o tvättar bilen just nu.. gissa om det hann bli sörjigt på vägarna efter att du hade åkt, efter ett dygns sol! Stuggården förvandlades snabbt till en stor blöt pöl. Nu känner jag mig redo att lämna vårvintern och ta emot den riktiga våren!! =)

2009-04-16 @ 11:09:11
Postat av: C a m i l l a

Oj, vad påskigt och mysigt! Det där pastellpåskriset var ju helt underbart. Själv hade jag inget påskris, men blev nu jättesugen på att fixa ett sånt där glatt till nästa år. :) Det är lite trist med bara en färg på vipporna, typ gult eller lila. 10 poäng till mamma!

Kram!

2009-04-17 @ 07:31:08
URL: http://www.camillasdagar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0