Första ljuset

Böt gardiner i hela huset. Plockade fram det viktigaste inför 1:a advent; adventsljusstaken.
Eller... stake och stake. Med ljusen på rad tändes i alla fall det första ljuset till frukosten. Stack sedan ut på skyltsöndagen i jakt efter ett "underrede" till ljusen. Kom över en platta i grå granit.


I lördags köptes den sista julklappen. Klar INNAN första advent. Det är rekordtidigt för mig. Men ack så sköööönt! Nu ska de bara slås in, snöras och adresseras.

Mycket flyt nu

Torsdagkväll och stor invigningsfest av hockeyarenan. Entré på röda mattan. Kommunalrådet klippte band, mezzosopranen Fallholm skrinnade in på isen med det långa röda håret som en brandfackla efter sig och sjöng nationalsången innan matchen drog igång. På läktarna satt publiken med lyspinnar i den annars nedsläckta arenan. 
 
Matchen Luleå - Färjestad slutade 2-0. Kanske inte helt rättvis vinst med ett par turmål. Bortalaget dominerade den första halvan av matchen innan hemmalaget kom igång. Ett tredje mål blev dock bortdömt p g a hög klubba.
Sååå... Jens bättre lycka nästa gång. ;)

Men i alla fall. På matchprogrammet sker utlottningar. Sambon som varit ett nummer ifrån två gånger tidigare, drog en vinstlott denna gång. Kom hem med
en tung tygkasse.



I den svarta Luleå tygkassen fanns bl a en rätt tung kartong.

En pastalåda från fd fotbollsspelaren Glenn Strömberg.

Innehållande pasta, pastasås, pesto...

... och längst ned i botten av kartongen hans kokbok "Mitt Italien".

I tygkassen fanns även ett par riktigt snygga Luleåmössor. =)
















Och slutligen en cd-skiva med lokala artister som framför jul/vinterlåtar.

Mycket flyt nu... =)


Rimfrost

Håller med om att det var svårt. Men nej, ingen matta, pläd eller mopp. Men visst var det frost. Mycket kraftig sådan. Minst en centimeter höga froststrån. Kan man kalla det så? Fotade i alla fall biltaket i närbild i helgen.



?


Vad föreställer bilden tro??


Kalas

Lite stillsamt kalasande blev det trots allt i lördags. J:s föräldrar svängde förbi med en tårta (opera). Tack det räddade oss när gäster började dyka upp.













Det viktiga är i vår värld umgänget. Så tack alla som trots att inga inbjudningar gått ut kikade förbi på enkelt fika och surr.













Lite presenter fick födelsedagsbarnet trots att han skarpt avböjt dem. Bara ett urval på bild. Är inte oöppnade paket som vackrast?!!?


Syskonen Emil och Milla (8 mån) fastnade på bild. 


Avrundningen

After Work igår med fd arbetskamraterna (snart fd fd). God mat, dryck och sällskap. Fick träffa en annan fd Ekonomibyråanställd, som slutade lååångt innan jag anställdes. Han visade sig ha rötterna i samma hemkommun som mig. Världen är så otroligt liten!
Avrundade den trivsamma kvällen med en coctail "Invit Appletini" (vaniljvodka, äpplelikör, sockerlag, citronjuice, kanel) på utestället med samma namn. Rekommenderar varmt både utestället och coctailen.


Idag myyycket enkelt födelsedagsfirande utav sambo. GRATTIS!!! ♥ ♥ ♥
Gratulerar även mamma på hennes dag. =)
Enkelt känns gött denna annars så hysteriska vecka.

Förhoppningsvis hockey i eftermiddag. Luleå möter Frölunda. Hoppas på vinst.

Borde även besöka gymmet. Känns dock som att det vore att hoppas för mycket.

Igår stod det klart att jag måste offra min enda ej fulltecknade dag denna vecka med jobb! I morgon söndag eftermiddag blir det att avrunda arbetsveckan. Även revisorn är kommer att vara i tjänst. Han ska revidera slutklämmen på bokslutet som jag drar ihop. Kul? Nä!

Vinsten

Undrar hur vår nya elektroniska fönstertvätt fungerar!?
Karlar gillar ju elektroniska saker. Kanske jag ber sambon demonstrera den åt mig IRL.

Allt i allo

Halvvägs igenom en fulltecknad vecka.

Har hunnit med att skapa en bloggheader åt systerdottern.

Besök hos frissan. Känns bra att ha hittat en frissa som inte gör att jag ser ut en kärring längre då jag lämnar salongen. Nyfrisserad checkade jag istället in på gymmet. Svettades rejält på löpbandet och bland maskinerna. Efter dusch och bastu så var den fina frisyren väck. =)

Min efterträdare har anlänt på jobbet. Har nu avverkat de två första dagarna med henne. Massor av grundläggande företagsinformation (flera bolag) samt lönekörning står på programmet. Övertid...

Orättvist utskälld utav en riktigt otrevlig kund idag. Fick försvara firmans kvalitet samt policy nu och 25-30 år tillbaka, stans alla andra hantverkare, skattemyndigheten men även stans brevbärare. Slutade med att kvinnan ifråga (helt galen) slängde på luren efter att ha hotat om inspelning av telefonsamtalet. Ångrar bara att jag inte kontrade att jag också spelar in. Det bandet hade blivit fullt av ensidig utskällning, vägran att lyssna och en massa fula ord. Behöver jag nämna att jag var rejält upprörd efteråt. Ja, hon fick då verkligen igång mig. Hehe...

Besökte igår en tjejkväll på en byggbutik med systeryster. Anlände hem med en vinst (värde knappt 800 kr) under armen.

Nu vankas veckans skvallerpromme uti skitvädret.

Ciao!


Helg utan foton

Nej det blev ingen gardinsömnad i helgen. Här följer istället helgen i punkt form.
Tyvärr inga foton då kameran fått vila. :S

- Avslappnande bastu efter lååång arbetsvecka på fredagskvällen.

- P g a sjukdom uteblev firande av ett födelsedagsbarnet MM i lördags... som
i stället åkte runt och delade ut enorma bitar av den godaste smörgåstårtan.
Sååå trist men ack så gott. Krya på dig Anne!

- Sambon drog i gång storstädning av hela huset. Under lördagen stod över-våningen på schemat. Trodde det handlade om simpel dammsugning, damm-torkning och skurning... men njet.

- Hängde med TT till gymmet och påbörjade en månads fri träning på Inpuls. 
30 minuter på löpbandet, nya maskiner att ta itu med. Detta SKA prioriteras
t o m 14 december.

- Bjöds på godaste hemgjorda sushimiddagen med efterrätt på lördagskvällen hos R & M. MYCKET trevligt! Men oj, vad länge sedan! Vi står verkligen i skuld.. men hur ska man våga bjuda värsta kockarna på min/vår mat?

- Fortsatt storstädning av huset - nedervåningen på schemat under söndagen.

- TRÄNINGSVÄRK i framförallt bröst, biceps och triceps.

- Den obligatoriska hemmagjorda söndagsfikat hos syster med familj. Har blivit en fin tradition! Traditioner ska inte brytas, eller hur!?! MUMS! ;)

Det blev en riktigt bra helg; träning, rent hus, socialt umgänge och goda intag.


Hiss-fusk

Jag har ett tyg som jag vill sy hissgardiner utav. Skulle göra sig som vinter-gardiner i sovrummet. Men hur gör man?

Har funderat på att fusk-sy s k överlappningar med jämna mellanrum. Steg ur duschen i morse och hade lösningen. Sätter sömmen under önskade övervik. 

Blir att planera så rätt ränder framhävs... ungefär som på bild. Så blir det.
Blir definitivt ett helgprojekt. Att jag noterar tyghögen och hittar lösningar tolkar jag som återkommande inspiration. YES! =)



Belöning

Ja, visst blev det korvstroganoff utav korven jag fick med mig hem från hockeyn häromveckan. Ingen höjdarmat för varken mig eller J. Som vi har skjutit fram på den maträtten. I helgen gick det inte längre. Korvens bästföredatum var kommen. :|

Har precis tvingat i mig resterna från söndagens korvstroganoff & ris till middag. Då måste man väl belönas?!? En bit av Frödinges kladdkaka med ovispad grädde till. Mums... nu är jag redo att fara på ranten.

Tjing!


Varm "saft"

Puh... då var helgen snart till ända. Skönt. Även om jag helst av allt skulle vilja hoppa över nästa vecka. Kommer mest troligt att göra vissa förändringar för att "överleva" den.

Jag är en svag människa. Föll till slut på doften av sambons glöggdrickande senaste veckan. Ikväll har jag alltså druckit årets första kopp med glögg.
Den klassiskt svaga glöggsorten serverad med hackad mandel. Mmm... gott. Värmde ytterligare en kopp. :S

Men så har snön också fallit. Den ligger kvar på marken och det känns riktigt mysigt ute nu.


Funderar också kring årets julfirande. Känns inte lika självklart som de senaste åren. Kanske är förändring på G...


Cosmic

Nej, det är inte Di Leva jag syftar på. Istället begav jag mig tillsammans med andra tappra arbetskamrater på after work i bowlinghallen i fredags. Cosmic syftar på att ljuset släcks ned i hallen och musik spelas ur högtalarna.

Lagindelning (som visade sig bli utmärkt) med två lag; ett betydligt bättre och det svagare där jag höll till. Efter en rejäl uppvärmning (en och en halv serie)
var samtliga personer på plats och dryckesstrupen påfylld. 

Jag lyckades vinna över de likasinnat svaga personerna men lååångt distansierat från andra lagets suveräner. Klot i allt från rännan till strike, vilket visar på bredden i mitt spel. ;)

Sedan följde mat och dryck innan de mest hågade begav sig vidare in till stan. 
Även om jag inte var den som sist kastade in handduken blev det en hel tv-dag igår lördag. Det är bara att inse att jag inte längre klarar av utgång efter en hel arbetsvecka.

Men värst var utan tvekan träningsvärken jag dragit på mig i det vänstra bakre partiet. Tacken för att gå ned lite då det 10 resp 12 kg tunga kloten skulle rullas iväg. Träningsvärken känns tack och lov bättre idag... antagligen för att jag tvingade mig bemästra trappan till övervåningen hemmavid ett antal gånger igår.


Just nu...

... storspelar Sverige i Karjala cup mot Tjeckien: Foppas (nr 21) comeback, Ötå sönera (numera spelare i ryska ligan) Omark (nr 23) och Harju (nr 24).
En riktigt rolig andra period. De blå/gula leder efter två snabba mål halvvägs i matchen med 4-1. Klart sevärd!

Pacman

Under arbetsveckorna lägger vi inte mycket energi på middagarna. (Prioriterar istället luncherna som vi båda intar ute.) Till middag serverades i alla fall snittade hiilosmakkara och makaroner. Ser inte maten (förlåt "käket") ut som Pacman?

Minns ni dataspelet där man jagades av små spöken samtidigt som man skulle äta upp samtliga på prickar på plan? Nej, jag vet att man inte ska leka med maten. Förlåt!


58 saker om mig

1. Hur gammal är du om fem år? Om 5 år... nästan 42.
2. Vem var den senaste du träffade? Mina föräldrar som ikväll dök upp 16 mil hemifrån. Riktigt trevligt att ni tog er tid!
3. Hur lång är du? Beror på vilket ben jag står på... 172 cm står det i passet. 
4. Vilken var den senaste film du såg? "Flickan som lekte med elden" som jag såg med min arbetskamrat Siv.
5. Vem ringde du senast? Jag svarar mest i telefon hela dagarna. Måste varit något internt nummer på jobbet då.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? En förskjuten lunchförfrågan till Elisabeth.
7. Vad är dagens planer? Pågående arbeten (bokslutsuppgift) på jobbet. Privat just ingenting.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror helt och hållet på tillfället.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta sedan 42 år tillbaka.
10. När såg du senast din mamma? Ikväll
11. Vilken ögonfärg har du? Blå/grå/grön
12. När vaknade du idag? Halv sex ringde mobiltelefonens alarm för första gången. Steg upp tjugo minuter senare (snozzade).
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej, "hittar" hellre en hund.
14. Vilken är din favoritplats? Hemma eller borta? Hemma, hemma, hemma... kök, vardagsrum, sovrum. Borta... i stugan då.
15. Vilken plats föredrar du minst? Hos läkaren för då har jag dessförinnan varit sjuk i minst några veckor/någon månad. 
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I ett liv precis som det jag har idag.
17. Vad skrämde dig som barn? Mörka vrår utomhus. Rädd att någon skulle hoppa fram ur mörkret och skrämma mig precis som jag gjorde mot andra - fy.
18. Vem fick dig att skratta senast? Arbetskamrater på eftermiddagsfikat idag.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, har några stycken. Trodde dock i min enfald när cd:n kom att den inte skulle slå LP:n. Men tänk vad en prisförändring kan bidra med.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar och den kånkas omkring rätt bra... även om köket blivit dess mest naturliga plats.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast bara i trosor.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Sex (!)... fast tre avlånga fungerar mer som sänggavel.
23. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja, tyvärr.
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Jag är en äkta barfota tjej. Sockorna åker av vid första bästa tillfälle. Besöker ännu brevlådan/bilen om morgnarna barfota i sandaler. Dock ingen snö ännu i november.
25. Är du social? Ja, lite lagom. Trivs absolut med sällskap (även om jag även trivs bra själv) men inte gärna i centrum.
26. Vilken är din favoritglass? GB:s klassiker - gammeldags vanilj med chokladsås till.
27. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala bort huslånet, resa och spara
28. Tycker du om kinamat? Javisst, gärna i någon form av scampi.
29. Tycker du om kaffe? En kopp om dagen (gärna till lunch)
30. Vad dricker du till frukost? Är en dålig drickare. Sörplar i mig laktosfri mellanmjölk till havregrynsgröten.
31. Sover du på någon särskild sida? På mage eller höger sida
32. Kan du spela poker? Ja, även om det inte sker så ofta. Föredrar whist eller plump i kortsammanhang.
33. Tycker du om att mysa? Ja, ja, ja =)
34. Är du en beroendemänniska? Inte den blekaste aning. Har just inga farliga laster heller.
35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Känner och känner... en fd skolkamrat till min syster.
36. Vill du ha barn? Mycket tveksamt. Föredrar andras barn.
37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, ein bisschen deutsch. Några fåtal ord franska och finska (vilket egentligen är dåligt med tanke på att jag är uppvuxen vid finska gränsen... eller kanske just därför). 
38. Har du någonsin åkt ambulans? Nej och låt det bli så även i fortsättningen.
39. Föredrar du havet eller en pool? Havet. Är supertokig i vatten överlag. Bor i en kuststad och stugan ligger intill en sjö.
40. Vad spenderar du helst pengar på? Olika upplevelser, stora som små. 
41. Äger du dyra smycken? Nej, föredrar mer enkla smycken... till tjuvens förtret.
42. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En kopp te och några sen helgen överblivna nachos chips.
43. Vem är den roligaste människan du känner? Makalöst nog kollegan Peter (!) när han bjuder på sitt fulla teaterregister. Minns dock att jag rök ihop med honom efter bara en veckas anställning. Det varierar med andra ord. ;)
44. Välj ett ärr på din kropp? Ett av alla efter eliminering av födelsemärken. Ett av de fula som skurits bort med fyra ärr efter stygn.
45. Vad har du för ringsignal? Takidas "Bury the lies". Och jag blir alltid lika glad när mobilen ringer. :)
46. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Inte mig veteligen. Kanske något på föräldrarnas kallvind.
47. Flirtar du mycket? Inte mycket men det händer emellanåt.
48. Vart togs din profilbild för din blogg? Av sambon på ett fik vid Hötorget i Stockholm i somras.
49. Kan du byta olja på bilen? Ja det tror jag. Låt mig bara klura ut vilken bult som går till mtooroljetråget och vilken som hör till växellådetråget först.
50. Har du fått fortkörningsböter? Nej, men det var bra nära en gång för några år sedan på min väg upp till stugan. Blev av ovanlighetens skull uppkörd av en annan bil... som sen visade sig vara en polisbil. Sänkte drastiskt hastigheten. De markerade genom att köra om och lägga sig framför mig ett tag innan de pyste vidare. Puh! Körkortet hade jag inte fått behålla. :S
51. Vilken var den senaste bok du läste? Håkan Östlunds "Terror". 
52. Läser du dagstidningen? Ja, oftast. Föredrar pappersvarianten framför nättidningen.
53. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, säger precis upp heminredningstidningen "Allt i Hemmet" men den kommer kanske varje månad.
54. Dansar du i bilen? Nej, det skulle inte gå. Men det händer att jag skrålar till musiken.
55. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix FM.. alltid Morgon Zoo till frukosten.
56. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Prenumerationsuppsägningen på ovannämnda tidning.
57. När var du i kyrkan senast? "Turistade" lite snabbt i Nederluleå kyrka (Gammelstad) i somras innan vi följde Jens till Stockholmsflyget.
58. Vad ska du göra nu? Sova, sova säng, säng, säng. Zzzz 

Knyckte listan av en bloggare. Knyck den gärna vidare.

Vila för kropp och själ

Nej det blev ingen resa till Tjeckien för mig detta veckoslut. Men jag ångrar mig inte en sekund. Har haft en del att ta tag i. Och det är precis vad som har gjorts.

Helgen blev lite extra lång då fredagen var en halv arbetsdag. Ledigheten kom INTE en dag för tidigt. Jag har verkligen tagit tillvara på den. Sååå behövligt och skönt efter en tuff vecka med flera tuffa beslut. 


Mmm.. hur ljuvligt är det inte att få sträcka ut en kropp som skriker efter avslappning, vila och sömn? Än bättre då sängen är renbäddad och luktar
så där underbart som sänglinnen gör då de fått torka på torkvindan utomhus. Har t o m fått lite avslappningsmassage. Ah...

Lämnar nu oktober och krasslighet bakom mig. Känner mig absolut redo för en ny månad. November är enligt mig i vanliga fall årets mörkaste och tristaste månad. Ska se till att så inte blir fallet.

Bilar


Bilar i all ära. Föredrar dessa bilar även om man inte tar sig så långt med dem. 
Ibland gör dem själen bara gott. Vanilj, jordgubb eller päron? Plockar allt som oftast alla tre smaker var gång ur påsen.


Tretton

Det tog 13 månader från flytt till att jag körde in bilen i garaget. Presenterar bildbevis utifall att någon inte tror mig med tanke på alla flyttkartonger som huserat där. ;)

Orsaken? Låset på förarsidan kärvade ett par dagar. Kändes lite bökigt att tråckla sig både in och ur bilen via passargerarsidan, speciellt de dagar jag tog med passagerare. En natt i värmen gjorde susen.


RSS 2.0