Njutning in i det sista
Passar på att njuta av de sista semesterdagarna.
Dopp i kopp (smält smör i kopp med hackad lök, salt och potatisspad) på färsk potatis direkt ur eget land är en av sommarens godaste maträtter. Till detta hårt tunnbröd med bordsmargarin. Ej att rekommendera till GI-folk, vegetarianer eller fettvägrare. Vi tornedalingar känner till denna rätt. Men hur är det med er andra?
Vad gör man med en bunke full med de största och saftigaste jordgubbarna plockade direkt ur landet?
Jo, man har en baksugen mamma som snabbt slänger ihop en jordgubbstårta.
(Men innan fikat begav vi tjejer oss ut på våra respektive träningsrundor om
6,8 km resp 10,4 km. Nån måtta får det väl ändå vara med godsakerna. ;))
Har i skrivande stund lämnat stugan för denna gång. Men... njutningarna fortsätter över helgen in i det sista.
Ja man e tvungen att börja röra på sig, mamma är alldeles för bra på baka o laga god mat.
Åh. Vilken lycka med dopp i kopp, med små färskpotatis...
Snålvatten rinner och blöter ner tangentbordet.......!
supergott!