Trimmad häck

Jag säger det igen. Det finns inget skönare än att få sträcka ut i sängen efter
ett arbetspass med kroppen. Jag uppskattar det nått oerhört då jag arbetar vid skrivbordet/datorn minst 8-9 timmar per arbetsdag. Det är en av anledningarna att jag inte trivs i lägenhet utan föredrar huslivet med alla dess projekt.

Idag var huvudet rejält trött när jag stämplade ut efter 8,5 tim hård körning på jobbet. Svängde förbi mataffären innan jag begav mig hemmåt.
(Gosh vad rotfrukterna är billiga just nu 1:98 kr/kg!)

Sedan väntade arbetsskift nr 2. Det hemma i trädgården. Återupptog där jag fick avbryta igår söndag p g a regn. Med nyinköpt och nyinlindad tråd i grästrimmern
satte jag igång. Visste inte att jag var kung.. förlåt drottning i att linda snöre. Det fungerade utmärkt och blev så fint i trädgården. :D

Däremot känner man sig inte speciellt kvinnlig med den illalåtande och bensindrivna utrustningen i selen på överkroppen och med hörselkåporna på.

Kände sedan för att ge häcken en omgång med den manuella häcksaxen. (Tidigare har det fuskats med eldriven häcktrimmer lånad från en av grannarna.) 
Till en början rök 50 cm av häckens höjd endast på min sida av den breda häcken, som ägs tillsammans med grannen. Tog mig till slut friheten att klippa resten också. Den såg verkligen förskräcklig ut som fått växa fritt hela sommaren. Även om det kanske inte är superduper jämn är den helt klart mer trimmad nu.

Tungt som tusan att jobba med en lång manuell häcksax ovan huvudhöjd i 45-60 minuter. Ännu 90 min efter utfört arbete är underarmarna supertrötta!

I morgon ska meddela de bortresta grannarna om mitt tilltag så de hinner smälta det innan hemkomsten. Hoppas verkligen det inte blir några bekymmer.

Jaja.. punkt efter punkt betas av från listan.

Kommentarer
Postat av: Malin

Har sett många grannar som trimmat sina häckar i dagarna. Ganska skönt att inte ha ngn häck!

2010-09-13 @ 22:04:28
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: Sonja

Oj, vad du är duktig. Jobba med armarna ovanför huvudet är inte min melodi, får oftast ett migränanfall senare.

2010-09-14 @ 08:23:38
URL: http://sonler.blogg.se/sonler
Postat av: Carina

en enda gång har jag trimmat häcken!

Var så otroligt snyggt och prydligt tills jag gick på avstånd och tittade, värre än en skidbacke faktiskt! Blev till att börja om från början så den häcken blev inte mycket kvar av tyvärr!

Bravo Carina :-)

2010-09-15 @ 07:18:19
URL: http://skalet2001.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0