Makalös seglats

Igår eftermiddag fick jag tillsammans med sju arbetskamrater uppleva en fantastisk seglats i Luleås innersta skärgård.

Temperaturen hade orkat sig upp till hela 14 grader när det var dags att ge oss iväg till båtplatsen i Södra Hamn,  där denna 11 meter långa skönhet låg förankrad.

image2

Efter lite genomgångar ombord var vi redo att kasta loss.
Det var en makalös känsla när motorn slogs av och vindens krafter fick föra oss frammåt. Till en början så sakteliga och så småningom med sådan kraft att det lutade kraftigt babord när seglerna rättats efter vinden och fyllts till max. Tjohoo... adrenalinet pumpade!

Jag passade givetvis på att majestätiskt ställa mig bakom ratten och navigerings-systemet, hålla koll på vinden och styra seglaren.
Men vilka tekniska finesser det finns idag! Förutom autopilot kunde man ställa in ett mål och låta navigeringsutrustningen själv ta båten till målet. Något som jag anser är fusk.

Oj, oj, oj... att segla var en häftig upplevelse. Att med naturens hjälp ljudlöst fara fram och skära vattenytan. Trodde aldrig jag skulle bli så betagen då jag annars är en motortjej.

image6

Vid middagstid tog vi in på Stensborg. På bryggan dukade vi upp med god mat och dryck. Kvällen var magisk. Vattnet låg så spegelblankt, molnen skingrades och solen den värmde. Givetvis var jag tvungen att ta ett dopp i det förvånandsvärt varma 15-gradiga vattnet.

Under solens nedgång gled vi sakta tillbaka till fastlandet.

Tack P och alla ni andra för denna underbara tripp!

Hur virrig får man va?

Mina bilnycklar har inte hängt på sin plats i nyckelskåpet sen i fredags... nästan en vecka alltså!
Har tidigare letat igenom handväskan och ev jackfickor men utan resultat. Har inte behövt bilen då jag cyklar till och från jobbet men med tiden började jag bli allt mer nervös för vart jag i förvirringens stund förlagt dem.

Det ska tilläggas att jag annars inte tillhör den delen av folk som är lite tankspridda utan brukar ha rätt bra koll på det mesta... i synnerligt nycklar o dyl.

Igår rannsakade jag mitt minne rejält. Ja... gick tillbaka i tanken när jag senast använt bilen, o s v. Sen efter viss eftertanke gick jag faktiskt rakt på källan.
Lyfta, sortera, och känna efter...puh!.... jag kunde äntligen pusta ut!
Vart den låg? Nyckeln återfanns i en tröjficka en bit ned i tvättkorgen!!

Va? Hur förvirrad får man vara egentligen?

Projekt omtapetsering av vardagsrum fortgår än...

I höstas påbörjade jag renovering vardagsrum med en välbehövlig om-tapetsering. Jag var så superless på mina dåvarande tapeter i terrakotta.
Idag är tre av väggarna inte helt vita men nästintill och en vägg i en läcker
brun fondvägg.

Sen ville det sig inte bättre än att min gamla tv dog i vintras och plasma-tv:n gjorde sitt intåg hos mig. Det ena gav det andra. Den nya "monstret" rymdes
inte på den gamla tv-bänken och vips var projekt möbelbyte igång. Bokhyllan såldes och en ny har sakteliga fått "mogna in".

Efter en hel del av måttande, våndan och beslutsångest var så inköpslistan klar. Ordnade med släp och drog iväg de 13 milen till närmaste IKEA. När jag äntligen bestämt mig för hur jag vill ha det så vill jag också få det klart. NU!!
Inte om flera månader. Men så lätt är det inte.

En bokhylla Billy med vitrindörrar och ett par extra glashyllor och belysning samt ett par 4-lådors höga byråer i deras stora collection Malm.  Men till min fasa fanns nästan ingenting hemma!
Bara att gilla läget och sen börja bevaka de saknade delarna via deras hemsida. Slut, slut och åter slut... min veckolånga väntan kändes oändlig. I lördags kom äntligen det positiva svaret. Med glädje planerades en ny tur nästa dag (ska ju helst passa med övriga aktiviteter). Bilen packades och jag kunde konstatera att vi skulle klara oss utan släp innan jag snabbt slog igång datorn för en sista lagerkoll. SLUT!!! Bah...över ett dygn.... vilket tryck.... eller vem har egentligen hand om inköpen kan man undra. Så snopet!!
Har nu åter fått ett positivt lagersaldo. :) Tyvärr hinns det inte med en tur på
26 mil fram och åter innan helgen.

Så här i efterhand inser jag att det sällan handlar bara om att tapetsera om.

Hmmm... behöver inte hallen tapetseras om...


Bruce "The Boss" Springsteen

Den 2 oktober blir en stor dag. Då släpper nämligen Bruce Springsteen skivan "Magic" med The E-Street Band. Igår hade den första singeln "Radio Nowhere" premiär! Gissa om jag laddade ned den? Och lyssnade om och om igen!


Igår presenterades även turnéplanen. Måndagen den 10 december kommer 
THE MAN till Stockholm och Globen! Vilken underbar födelsedagspresent! 
Nu på lördag ska jag slåss med näbbar och klor... eller vad som krävs för att komma över minst två av biljetterna när biljettsläppet är!

Med den fantastiska midsommaraftonen 2003 på Ullevi i färskt minne kommer jag att göra allt för att få återuppleva dem igen. Å skulle det inte lyckas.. biljetterna brukar ta slut på 1-2 timmar... hoppas jag på en mer utförlig sommarturné 2008 på förhoppningsvis större arenor och fler antal tillfällen.

Trots att det är bara dryga året sen jag "träffade" Bruce med The Seeger Session Band är jag redo för ett tredje möte. Bruce ... jag kommer!

Singeln? Helt klart Bruce bra. Betyg 4!
http://www.youtube.com/watch?v=4Gd6EhRRNJc
Varsågod!


Frissan... kommer du ihåg mig?

13 veckor sen jag sist besökte min frisör. Tretton hyfsat varma sommarveckor har passerat och inte ett uns syns av min gamla frisyr... tack och lov ska jag kanske tillägga. Jag inte alls var nöjd med förra klippningen. På tok för kort pannlugg och alldeles för långt bakhår. Ja skratta ni men jag såg inte klok ut i "hockeyfrillan" innan morsan klippte bort ytterligare tre-fyra cm.


Tyvärr är jag den som inte upptäcker ev misstag innan jag kommit hem och tvättat bort allt klet som min frisör har som förkärlek att förse mitt hår med.
Och varför ska det alltid fönas så man ser ut som en tant när man går därifrån?
Eller är det för att undvika ev klagomål som finishen blir som den blir... en lätt förlägen tjej vill bara försvinna hem till duschen och få sätta sin egen touch på frisyren.


Håll tummarna att jag blir mer nöjd i eftermiddag. Ska dock bli skönt att åter få en frisyr i alla fall.


Tidig höst?

Steg upp strax innan halv sex för att hinna med min vardagliga promenad på       3 km innan kl sex. Med mp3-spelaren i öronen förgyllde Bruce Springsteen och Markus Fagervall (IDOL 2006) min morgonpromenad. Men huga.... inte var det varmt längre.
Ok... solen hade stigit upp på en molnfri himmel men temperaturen hade inte orkat upp till mer än ynka 5 grader!!! Är hösten redan här?? Vantar på när det var dags att cykla till jobbet.

Lite intressant då  jag för tre år sedan badade efter jobbet vid denna tidpunkt på året!

Varmt välkomna !!

Idag startar jag min egen blogg. Ska bli lite spännande att se vad som sätts på pränt här.

Detta är nytt för mig. Hur ofta kommer jag att uppdatera här? Vad kommer jag att skriva? Förhoppningsvis publicera lite foton också. Hoppas också att det ska bli roligt att kika tillbaka i tiden och läsa vad jag haft för mig.
Man glömmer ju så fort...

Ser framemot bloggningen som roligt, spännande och även lite "scary" faktiskt. Fast det är klart de mest innersta tankarna kommer inte att finnas öppet för hela världen.

Lite oklart än men varmt välkomna ska ni vara.

RSS 2.0