Oj...

... vad jag skulle vilja göra om här! Men jag hinner ju inte. Tar sån tid att sätta sig in i layoutens uppbyggnad. Har försökt jag lovar med resultatet att jag fått återvända till originalet. Å därmed tappa vissa justeringar som bland annat den förbannade blå ramen runt alla bilder. Tvi vale...

Vill göra sidan mer personlig. Ändra färgsättningen och inflika egna bilder och andra tricks i bland annat sidhuvud och vänsterkolumnen. Sidhuvudet är helt klart det största problemet.

Hjälp!!

Nu är det klart!

Bruce Springsteen kommer till Sverige nästa sommar. Fredagen den 4 juli kliver han upp på Ullevis scen!! Det är stort!! Jag har bara fina minnen därifrån midsommaren 2003. Den bästa midsommaren i hela mitt liv. Först en heldag på Liseberg med bl a berg- och dalbanan Balder. Och sen att vara bland de som vallfärdade likt religösa till Ullevi... för att inte tala om stämningen där och efteråt. Jag får rysningar av bara minnet!!

På tisdag släpps biljetterna! Huga... vill inte ens tänka tanken på att missa dem än en gång. Folk slåss med näbbar och klor. På 1,5-2 timmar brukar de vara slut. Jaja.. bara att boka in i jobbkalendern. =)

Han kommer till Globen om bara 11 dagar. Men de biljetterna kom jag inte över. Har sedan dess levt på tanken att han lär återkomma till Sverige nästa sommar och göra en utomhuskonsert. Fick alltså rätt i mina gissningar.
Nu är det alltså klart. Datum är spikat. Sååå.... nästa tisdag gäller det! 
Hjälp... vill inte tänka på utgången. Håll tummarna för mig och mina vänner!
Detta kan bli hans sista spelning i Sverige med E-street band. :S

Bruce

Annorlunda jul

Nu har jag sytt klart julgardinerna. Ett par är svarta! Undrar just vad föräldrarna tycker...

Först ratar jag säkert den finaste adventsgranen. En som pappa först sett ut.
För att senare ge sig ut och hugga den. Å slutligen frakta den inte mindre än 
16 mil enkelväg! Han är verkligen guld värd!! Men jag har inte plats inomhus och utomhus har det visat sig att den inte får stå orörd, vilket är oerhört trist. :S

Sen tänker jag rata en hel del gammalt julpynt. Å till råge på allt hänger jag upp svarta julgardiner i köket!
Var händer egentligen? Garderar med två par röda också till vardagsrum respektive sovrum.

Voilà... två av de tre tygerna!


Julgardin kök     Julgardin v-rum
         
Ikväll funderar jag på att attackera förrådet i jakt efter lådan med julpynt.
Önska mig lycka till!

Riktig vinter - yeah!!

I söndags och natten till måndagen kom ytterligare snö. Sen har kvicksilvret krypit nedåt.
Snötyngd gran
-15 grader och 15 cm snö ute.

Det knarrar under skorna när man går.
Det biter i kinder och öron (ja jag hade inte mössan på mig). T o m ögonfransarna vill till
att frysa och bli snövita. Det är med andra ord riktig vinter redan första adventsveckan.
I like it! Det bidrar även med julfeeling.

Trots detta har jag en hurtfrisk kollega som
t o m cyklar! Hur kallt ska inte det vara?
Nej... där går verkligen gränsen. Jag har faktiskt fuskat med buss både till och från jobbet hela veckan.

Den lånade stegräknare får allt vila denna vecka. Får skylla på shoppingpåsarna jag drar hem var och varannan dag nu inför jul.


Insnöad cykel

En annan sorts värk

Det jag däremot är stolt över är den andra värken jag dragit på mig. En frivillig sådan och bara i liten skala. Men ack så skön. Jag pratar om träningsvärken från söndagens styrketräning. Skönt ... för då vet jag att jag varit duktig. =)

Nu vankas desto lugnare aktiviteter. Ska nämligen hem och sy upp årets julpanelgardiner.

Aj, aj, aj...

Jag är en rätt strukturerad person som dock valde att kliva tillbaka vid planeringen inför helgens mottagningar. För att "ro det i land" fick jag dock offra söndagens frukost för kompletteringshandlingen. Något jag ångrade när jag vaknade på måndagsmorgonen. Utslag som resultat av slarv med mat. =(

Nu gör jag allt för att begränsa skadan. Ångrar mig djupt. Ser inte klok ut samtidigt som det gör ont som f-n!  Hoppas att jag lär mig en dag.

Man ska inte på några premisser hoppa över de viktiga måltiderna. Det är det inte värt. Kanske inte heller att släppa tyglarna fria heller. Trist som tusan. :S

PS! Inga foton ... jag lovar.

Flera dagars firande

Överlevde ännu en arbetsvecka. Puh! Alla fick sina löner ifredags och det tyngsta i arkiveringen är fixad.
Det är inte klokt vad flyttkartonger fulla med arkiverat bokföringsmaterial väger. Var t o m tvungen att utmana en av killarna på jobbet för att få honom att hjälpa till att bära ned dessa astunga kartonger två trappor till den väntande bilen.
Han tänkte inte till en början hjälpa till. Då bet jag ihop, tog en kartong själv och bar ned den. Gick upp efter nästa och mötte honom när jag bar på den andra kartongen. Varpå han skämdes och hjälpte till. =)
I helg har det känts som om jag haft tegelstenar inopererade i vaderna!
Kanske inte så konstigt.

After WorkAvrundade arbetsveckan med After Work på Amphion med mat och dryck. Avslappnad stämning. Lite senare gick vi vidare till Invite.

När det började vara dags att runda av 
hamnade vi hemma hos mig. Där dök även de respektive upp. J missade dock allt då även han var på en after work, som aldrig tycktes klinga av. Trevligt trots att vi inte var så många.

Fick ett försprång in till lägenheten på ett par minuter. Tänk ändå hur mycket man hinner röja på hundratjugo sekunder!


PresentöppningLite trötta i hatten var det igår förmiddag dags att köra igång helgens firanden.

Först uppvaktade vi min brorsdotter T som fyller 3 till veckan. Hon är så glad, söt och rar. Var överväldigad över att få två presenter. Byggde direkt ihop pusslet och på åkte också den röda glittrande tunikan.

Lagom till fikat dök även mina föräldrar upp. T skötte så galant även rundvandringen i huset. Men när hon ville ha en lekkompis var det redan dags för oss att dra vidare...


Hem till J:s fika i dagarna två (!). 
Oj, så sociala vi varit i helg. Vi har träffat både mina och J:s föräldrar, mina syskon med familjer och en hel del av J:s kompisar med eller utan familjer. Så här i efterhand var det skönt att lördags eftermiddagen/kvällen blev lugn. 

Ljus
Efter dagens åtta timmar med fikande (!) i fyra omgångar var det en befrielse att uppsöka ett gym. Letade runt lite tafatt då det var första gången jag var där. 
Men med hjälp av J och JK lyckades jag få mig en lättare genomkörare av hela kroppen. Perfekt att ha som andrahands alternativ när mitt ordinarie gym har 
stängt av olika anledningar. Måste förresten ordna mig ett nytt gymkort då mitt gamla gick ut i dagarna.

Har just nu svårt att se att jag fikasuget skulle hinna återvända tills att det är dags för min födelsedag om 2,5 vecka. :S

Spana in...

Luleås senaste konstverk i silver utanför Kulturens Hus. Den svampliknande "saken" nedanför trapporna till vänster om entrén på bilden.
Visst är det en vacker och inbjudande byggnad? Inte undra på att man blivit lite kulturell på sistone... ;)

Kulturens Hus

Grattis...

Idag fyller J 37 år! Grattis så mycket... presenterna får du ikväll. Bjudfikat får vi ta till helgen.


Stack på present- och julklappsjakt direkt efter jobbet igår. Det började så bra med diverse uppslag och klappar att välja mellan. Men så slog hungern till och jag börjar tveka. Argh... Det där är ett C symptom. Jag kan inte göra val när magern skriker efter mat. :S Spenderade säkert en timme på en stor leksaksaffär innan jag sedan "gjorde" Storheden. Hemma strax innan kl 21.

Jaja... kom i alla fall inte hem tomhänt. Hungern gick så småningom över. =) 
Dock hann J hem från jobbet i Umeå före mig, trots att han åkte buss den nätta  sträckan på 28 mil!

Ska göra de sista inköpen på lunchen idag. Men då ska jag se till att äta först. ;)

Paket

Den 21 november har även min mamma namnsdag. Grattis!

Cool försäljare med skön träningsvärk

När jag gjorde om i vardagsrummet sålde jag min gamla bokhylla och slängde någon annan möbel. För knappt en månad sedan annonserade jag ut den sista möbeln, en tv-bänk, som jag ville göra mig av med.
Mitt i jobbkaoset i slutet av förra veckan ringde en karl med skyddat nummer och finsk brytning och var intresserad av tv-bänken. Jag som nästan glömt bort annonsen. Hade liksom gett upp och ställt in mig på att den får bli kvar i ett hörn. Igår kom karln och köpte bort den. Ibland är det bra att inte vara för snabb...
att vara lite cool. ;)

En skön träningsvärk har gjort sig påmind i min kropp. Hade väntat mig betydligt mer än så. Ser det bara som ett trevligt bevis för att man gjort något bra. =)

Kommer jag mig iväg i vettig tid från jobbet idag ska jag, precis som igår, promenera de knappa 5 km hem. Det är så ljuvlig temperatur ute nu och med hela backen täckt av 5 cm snö. Jag trivs!!

Social sporthelg & väck med dåliga samveten

Vilken fantastisk skön och trevlig helg det varit!
Socialt som tusan. Trots att vi var förbaskat trötta i fredags efter både övertid och en hård vecka lyckades vi ta hand om en kompis till J som var i stan om bara för ett par timmar.

Besökte en annan kompis till J som fyllt år i veckan för lite socialt umgänge. Härligt att få träffa hela J:s kompisgäng med respektive. Tror baske mig det
var första gången alla var samlade samtidigt. De är så glada, trevliga och lättsamma. Jag gillar dem verkligen! Det var underbart att få höra att M & A
ska flytta till samma bostadsområde som vi bor på (även om vi är särbos).
Blir så mycket enklare att bara smita över till varandra då. Trevligt! Ser redan framemot början av nästa år. =)

Lördagskvällen hälsade vi på JK för en hel sportkväll. Det började med elit-
seriehockey (Luleå borta mot Södertälje). Efter en kanonstart vände spelet och de gamla usla takterna visade sig. Urk... På något underligt sätt vann de trots
allt matchen! Grattis nu slapp ni hamna sist (!) i tabellen efter resultatet 3-4. Senare fick tyvärr Sverige stryk av Spanien i fotbollens EM-kval (0-3). Uselt spel. Trist avslutning på den sportkvällen. :S

Har även tagit tag i mina dåliga samveten! Äntligen!!
Dåligt samvete nr 1... mina överfulla kontorspärmar som hängt i gästrummet. 
För att inte tala om alla de papper som inte rymts i dem det senaste halvåret. Skönt att jag börjat nysta i denna oreda. 

StyrketräningDåligt samvete nr 2... den uteblivna träningen. Ikväll var jag så äntligen iväg till gymmet! Under hela dagen har jag varit både inställd och inspirerad inför detta besök. Följde inte frissans råd utan traskade bara in, checkade in och böt om. 15 min uppvärmande jogging på löpbandet (jag orkade) innan jag letade fram mitt program och körde igenom mitt pass.
Allt detta med ett leende på läpparna och med massor av kraft och ork! Var det inställningen, inspirationen eller mitt första pass med mp3-musik i öronen som bidrog? Det gick så lätt,
trots att jag inte styrke tränat sen den 6 mars! 
Skönt även att inse att styrka finns så jag slipper börja om från början! Happy me. =)

Nu återstår det bara att se vilken grad av träningsvärk som kommer att slå till...


Äntligen helg!

Efter en fullspäckad vecka är det nu äntligen helg. En helg utan direkta planer. Ska bli skönt att ta dagen som den kommer.

Ev ska vi i eftermiddag svänga förbi en vän till J som fyllt år i veckan. Till veckan ska två närstående firas; dels J 37 år och T 3 år. Så ett par presenter borde jag ordna med i helg.

Sverige spelar EM-kvalmatch mot Spanien sent ikväll.

Egen träning borde jag också tag mig för trots att jag är halvtjock av slem i bihålorna. Jag har sen några veckor tillbaka nått skit i kroppen som visar sig när det kör ihop sig och sen lägger sig i dvala när det lugnar ned sig. Om det skulle slå ut helt så man slipper det på ett tag... men icke.

Efter en skön sovmorgon väntar nu ett hett bad. Ett sånt där så det tar 5 min att sänka sig ned i vattnet. Efter en stund tar syret i badrummet tar slut så man blir alldeles yr i skallen. När man väl kliver upp har huden en röd ton och man är alldeles varm inombords när man in badrock irrar sig ut från badrummet. =)

Därefter vankas grötfrukost a la havregryn, hemmagjord lingonsylt och mjölk.
Ett glas juice och en smörgås. Hade bara fattats en morgontidning att bläddra i. Men den får nog allt bli kvar i affären om inte ett förvirrat tidningsbud tänkt på mig idag.

God morgon!

Hysteriskt

Fy vad hysteriskt det har varit igår och idag. Dagarna mer än fulltecknade samtidigt som jag blir fullkomligen nerringd och nersprungen.

Telefonen ringer hela tiden. Sitter jag upptagen på linje 1 ringer det på den andra linjen. Hinner jag inte avsluta och ta det andra samtalet tar så småningom röstbrevlådan emot. Med följd att jag får det ena meddelandet efter det andra att jag ska ringa upp. 
P g a att jag sitter upptagen i ordinarietelefon börjar de som känner mig lite (anställda) ringa på min privata mobil (som tydligen inte är så privat längre).
Därtill tjuter faxen både för in- och felaktiga utgående samtal och det springs på kontoret i alla möjliga ärenden just nu.
Betalningspåminnelser har gått ut och månadsrapporten ska färdigställas innan den stundande löneperioden till veckan! Sen borde jag även dra ihop ett halvårsbokslut. Hjälp!! För att inte tala om arkiveringen som helt stannat upp. Mitt kontor liknar snart ett förråd med alla arkivlådor runt omkring mig.

Likt ketchupflaskeffekten! När ska jag få arbetsron jag så behöver? Har fulltecknad almanacka och jag kan inte jobba över då även kvällarna är upptagna denna vecka. Puh!

Till råga på allt. Ringer även en spekulant på min  f d tv-bänk som jag annonserat ut för snart tre veckor sedan! När vaknade han till?

Nu är jag tvungen att slå av radion för att få lite arbetsro.

Kulturell...

Ikväll ska travvinsten investeras i lite kultur!

Det visar sig att jag blivit en flitig besökare utav Kulturens Hus i stan. Bygget har inte ens varit i drift i ett år än och nu är det fjärde gången inom loppet av sju månader ska jag inta stora salen! Faktiskt... inte illa pinkat av en annars inte så kulturell tjej. Denna kväll tar jag med mig J.

314820-94Onsdag 14 november, kl. 19.00, Stora salen - Shirley Clamp
Med tre succéalbum i bakfickan och ett egenhändigt nyskrivet album, som släppts i oktober, ger hon sig för första gången ut på konserthusturné.
Hon kommer att, tillsammans med sitt band, bjuda på massor av härlig musik, humor och personlighet i ca 1,5 timme.


Ser framemot en trevlig kväll... vi hörs!
 ---------------------------------------------------------------

Det blev in fin kväll igår. Shirley var tillbaka i Luleå där hennes resa började för fyra år sedan i och med en deltävling i melodifestivalen. Året efter slog hon igenom med "Min kärlek" i samma tävling.


Shirleys konsert

Upplevde föreställningen riktigt intim då hon berättade och bjöd mycket av sig själv, upplevelser och ironi mellan låtarna. Vilket även bidrog till att låtarna fick en djupare innebörd såsom "Mina minnen", "Ett hus på stranden" och "Som man bäddar får man ligga". Jag gillar hennes personlighet och röst.


Hon poängterade att hon är en vanlig tjej och Shirley
gärna vill fortsätta att vara det. Gärna för mig.

(Återstår att se om man kommer att uppskatta hennes dop- eller bröllopssång någon gång i framtiden.)


Publiken fick hon med sig inär hon levererade de mer up-tempo låtarna och schlagersmedleyet så klart


Lyssna på din mamma Shirley. Hon verkar vara en klok kvinna...  ;)


Roligt när det händer saker i stan.
Betyg: CCC +


Koffein-kick

Igår var jag och en kompis på uppdrag direkt efter jobbet. Middagen hoppade vi över. Men en kopp kaffe med dopp blev det vid 19-tiden. Vi pinnade på likt duracellbatterier... jag blev aldrig hungrig, ej heller trött.

Hemma kring 22 till ett extra insatt kvällsmål. En timme senare slängde jag mig i säng för att äntligen få slappa. Men vad jag fick kämpa! Blodet bara rusade omkring i kroppen. Inte ett dugg trött trots att klockan tickade på... .
Det slog mig sen att det måste vara kaffetårens effekt. Har varit med om liknande tidigare. När ska jag lära mig att  inte dricka kaffe på kvällen om jag vill sova? Antagligen blir effekten än värre på tom mage. Sååå... koffeinet måste vara både ett gift och ett bantningsmedel. ;)

Svart kaffe

Information, råd och recept om kaffe på kaffeinformation.


"Vad det är som gör att man blir så pigg av kaffe?

Koffein, som finns naturligt i kaffe, verkar uppiggande, hjärtstimulerande, luftrörs-utvidgande och vätskedrivande. Effekterna är inte i alla detaljer klarlagda."

"Är koffein giftigt och hur man påverkas av det?

Koffein är en mild stimulans som påverkar det centrala nervsystemet och samtidigt ökar förbränningen. Koffeinet absorberas i blodet och kroppsvävnaden. Efter c:a
4 timmar har de flesta brutit ner koncentrationen till hälften.

I tillräckligt stora doser kan koffein vara giftigt, men man kan knappast konsumera så mycket kaffe att det skulle ge en förgiftningseffekt.

Man påverkas av koffeinet också i sovande tillstånd (den förhöjda hjärnaktiviteten gör att en del människor har svårt att sova på kaffe)."


Där har vi svaret på varför jag aldrig blev trött och sen sov så oroligt. Gosh, vad hungrig jag är! Nu börjar även koncentrationsförmågan att dyka...


I mjukisbrallor

Igår gjorde jag verkligen inte många knop.. kände bara för det. Visst var vädret en stor påverkande faktor. Det hade regnat oavbrutet i tre dygn (ibland med snöinslag) sedan natten till fredagen. Okey.. vindstyrkorna hade avtagit så det krävdes inte längre en tvåhandsfattning av paraplyet. Men man blev blöt om fötterna oavsett vilka skor man valde.

Lånade av J både mjukisbrallor och tröja i sweatshirt. Allt detta i storlek L... stort och bylsigt men ack så slappt och skönt. Byxorna hängde minst en decimeter i grenen. Och öppnade man lite på tröjans dragkedja ville den till att hasa ned från axlarna. Böt heller aldrig glasögon mot linser. Såg verkligen riktigt obrydd och dassig ut.

När jag skulle förflytta mig från den ena lägenheten till den andra (en sträcka på ca 350 steg) tog jag på mig ännu en alltför stor fleecejacka och en vindjacka utöver allt detta. Såg verkligen ut som en fågelskrämma. 

Ibland är det så skööönt att bara få vara och knappt sticka näsan utanför dörren. Att hämta krafter kallar jag dessa dagar. Men mat ska man ju ändå ha...

Önskar att även kinarestauranger skulle ha utkörning av mat (pizza kom inte på tal). Ångrade att jag följde med till kinarestaurangen i min utstyrsel. Frågorna blev många trots att jag beställde ur menyn. Ville ju bara diskret sitta ifred i det mörka hörnet i väntan på maten. Men den ena frågan efter den andra kom med olika personer från köket. Vid överlämningen av maten satt halva styrkan bakom kassan. Hrmpf...
Undrar om det verkligt handlade om maten eller om det var för att samtliga i köket skulle få en skymt av mig?!? Tur att jag inte stötte på någon jag kände!

Idag har krafterna återvänt...

Vild shopping och inne att inte gå "ut"

Oj, oj, oj... vilket trist väder vi haft i helgen. Så blött så... Hade bara behövts ett par kallgrader och vi hade fått massor av härlig vit snö istället för regn, regn och snöslask.

Uppstigning redan efter kl sju i lördags. Innan den planerade heldagen på stan hann jag tona mitt hår med en ljus gyllenbrun nyans. Gillar resultatet med en fin brun färg med viss rödnyans. Av någon anledning framträder en rödnyans i mitt hår oavsett vilken toning jag väljer. Måste ha lite rödpigment i mig.

Jag och J gjorde stan på 5,5 timme! Vågar knappt tänka på hur tusenlapparna rullade... Kan bara konstatera att vi är riktigt nöjda med våra klädinköp.
Vilket för min del blev ett par nya snygga lewisjeans med spänne bak, ett par svarta träningsbyxor, en svart t-shirt med puffärm och rutmönster framtill, en rödstickad cardigan samt en svart figursydd sweatshirt cardigan.

Klädinköp         Mera kläder

På kvällen bjöds vi hem till JK för att hjälpa honom att komma iform för utgång med bl a fotboll och "plump" (kortspel), innan stereon fick till uppgift att leverera våra önskade låtar. Någon utgång blev det aldrig men det blev en oerhört avslappnad och trevlig kväll.
Läste nyligen i en tidning att det numera är inne att stanna hemma i soffan istället för att gå ut på krogen. Ingen vet då vilka kläder man har på sig, vad man äter och vilka man umgås med. Sååå... med facit i hand är vi ett riktigt innegäng. =)

Idag gäller mottot: "Tänk på söndagen så du helgar den." ;)

Grattis far på farsdagen!

Dagens gourmetlunch

En fredag i månaden besöker jag tillsammans med ett par arbetskollegor en finare lunchrestaurang. Idag letade vi oss ut till Gammelstads Kyrkby.

Inredning i valnötDagens fiskmeny
Saltpocherad blåkveite serverad med smörad hummer/rosmarinbuljong, potatis/anjovis-otto smaksatt med västerbottensost samt ett flatgrillat vitlöksmarinerat scampispett!!
Kaffe och husets tryffel till efterrätt!

Menyn är lika svårläst som svårskriven.
Man får allt fundera efter varje ord för att få sig en uppfattning vad man beställer.

Restaurangen ägs av en norrman och en engelsman (!) och ligger lite anonymt längs vägen upp till Gammelstads kyrka.
Modernt inrett i valnöt och med bara 40 platser. Det gäller att boka bord om man inte vill riskera att få vända i dörren. 

Fin personal, en fantastisk kock och ett vackert upplägg. Fisken var gudomligt god. Den smälte verkligen i munnen... och jag som aldrig tidigare har förstått detta uttryck. Inte förrän nu. =)

Jag kan med värme rekommendera gourmetrestaurangen Kyrkbyns Kök & Matsal (bild från hemsidan).

Smaklig måltid!!

Hej... mitt vinterland

Det är mörkt när man stiger upp, när man far till jobbet och även när man ska hem igen. I natt kom då äntligen snön. Det var ljuvligt att stiga upp i morse och se hur snön dinglade ned till lyktstolpens ljus. Flingor så där stora som det ska komma på julaftonen. Anledningen till att man orkar med detta mörker är just den rena och vita snön som vi har som förmån att få här uppe i norr. På eftermiddagen klarnade sedan upp. Så vackert!

Gick hem från jobbet idag. Jag bara njöt!! Så underbart att gå på packad snö i
ca -5 grader. Stjärnklart och med mp3-spelarens musik i öronen. Knappt 5 km eller närmare bestämt 5.450 steg.
Jag har lånat min systers stegräknare för att få en uppfattning om hur mycket jag rör mig om dagarna. Intressant avläsning kan jag lova, trots att det bara är min andra dag med den lilla prylen.


På hemvägen
Mitt promenadstråk längs Lulsundskanalen

Nya reseplaner

Idag (den 8:e) är det fyra veckor sedan vi kom hem från Cypern. Känns som en hel evighet. Men så har det varit en hel del jobb med övertid de första två veckorna. De två senare mer drägliga men så oerhört mörkt och trist utomhus. Tur man har foton att minnas tillbaka till.

Det ena resebolaget har precis släppt sin nya sommarkatalog. Självklart har jag redan hunnit hämta mig ett eget exemplar av den. Har t o m levererat ett eget exemplar till min syster och hennes familj. Och bläddrat har vi också gjort.
Vi fastnade lite för Kroatien... hmmm. Men varför är just de tio sidorna på danska!? Resan utgår ju från huvudstaden. Tryckfelsnisse i brådskan?
För att lättare förstå vad jag läste la jag till en dansk accent vid högläsningen. Vilket bidrog till en del skratt. Fattar inte varför. ;)

För fler resor vankas. Jag lovar!
 
Nya sommarresor

Frissans träningstips

Var hos frissan idag. Klev in som ett troll och ut som en ny människa. Fick t o m bli försökskanin för en ny hårinpackning med brun nyans som verkligen gjorde susen åt mitt sol och saltvatten uttorkade hår. Förstår att hon uppskattar att ta hand om mig då skillnaden blir så enorm.

Anförtrodde henne att det går trögt för mig att komma igång med träningen. (Nope... det fanns inte tid, lust eller inspiration för det i helgen som gick.)
Men när hon jobbat så med att få varenda hårstrå perfekt lagt nämndes jag inte gå raka spåret till gymmet. Skulle dessutom se alltför tillfixat ut för träna i. 
De andra gymgästerna skulle få en väldigt skev bild av mig. Nope ... tog tränings-väskan hem idag också. 

Min frissa föreslog att jag under en två veckors period skulle sätta mig i bilen och lära mig att köra till gymmet. För att nästkommande två veckor utöka till att gå in och besöka gymmet. Inom loppet av två månader skulle jag kommit mig för att byta om och även börjat känna på maskinerna.

Ett tips som verkar lockande. ;)


Årlig kontroll

I morse var det dags för den årliga bilbesiktningen. Något som tidigare år inte varit några problem. Jag brukar göra de vanliga kontrollerna innan; att alla lampor fungerar, plockar fram varningstriangeln o dyl.

Kände mig förberedd när jag styrde ut mot Storheden. Det regnade en aning och jag fick användning av de nya torkarbladen. När jag närmade mig besiktningen började de låta lite märkligt. Väl på parkeringen gjorde jag en sista check och vips stod jag med dem lösa i handen!
Hjälp! Bara ett par minuter till utsatt tid stod jag där framför portarna med torkarna i hand!! De satt inte som de skulle och jag som aldrig lyckats lära mig hur de ska fästas och med vilka fästen. (Det medföljer ju olika varianter vid köpet.) Nu fanns det ingen tid att ta ringa efter någon kunnig... bara att försöka själv. Jag förde de på bilens torkarstag så långt det gick... dock utan att de klickade på plats. Vid testen fungerade det. Sen kallades jag in. S

Höll tummarna när besiktningsmannen skulle köra den sista provkörningen runt anläggningen. Typiskt att det inte kunde sluta regna! Bilen med killen (eller var det tvärtom?) återvände och jag fick ett rent protokoll i min hand - godkänd. Yes! Puh... fick igenom bilen utan anmärkningar ännu en gång. Har för övrigt inte haft en enda anmärkning än, trots att bilen uppnått den ansenliga åldern 16 år!
Vore så synd att bryta den fina trenden. =)

På väg till jobbet börjar torkarna än en gång bete sig konstigt. En kollega sätter dem på plats. Skönt! Ingen höjdare om man blir utan torkare i värsta vädret.
Nu vet jag hur det ska vara. Undrar just om jag kommer ihåg nästa gång?
Är det bara jag som är en aning oteknisk som inte klarar av detta?

Vinst!

Jag o J kan verkligen inget om hästar och vi spelar aldrig på dem heller. Fick dock ett infall och gjorde det i förra veckan. Det är hur enkelt som helst. Man tar en V75-påse och kommer överens om ett belopp. Uppsöker sen närmaste kassa och låter ATG-maskinen göra jobbet. Det  tar inte många sekunder. Hur bekvämt som helst. När vi rättade raden efter text-tv insåg vi att vi fått in sex av sju lopp. Tyvärr var utdelningen fjuttiga 18 kr.

Något som visade sig vara en aning mer vid vinstutlösen, då vi tydligen även spelat på en vinnarhäst i ett annat lopp. Den räntade lite pengar!
Bra investerade 200 spänn.  =)

Vad hästen hette? Inte den blekaste aning...

Vinst!

Kallgrader och isläggning

St isläggningNej inte blev det någon planerad fönstertvätt i helgen. Vaknade till pyttelite snö i lördagsmorse. Något som tyvärr smälte bort direkt temperaturen klev över nollsträcket. Under gårdags-kvällen sjönk dock temperaturen igen och har det senaste dygnet stadigt legat under nollsträcket.

Bjuder på en vacker söndagsbild tagen över lulsundsviken. Backen är numera frusen. Björkarnas löv har trillat av sedan ett par-tre veckor. Isen har så smått börjat att lägga sig. Solen är inte uppe särskild länge om dagarna längre. 

Övergången mellan höst och vinter är en vacker årstid!

Störande störningar

Igår eftermiddag var jag o J på hockey. Stans hockeylag var på besök i Löfbergs Arena. Efter ett baklänges mål kvitterade de snabbt innan de dessutom tog ledningen. En ledning som stod sig i TVÅ perioder. Nice! Men sen brakade allt ihop. I tredje perioden var det inte mycket match vi fick se. Fick inte ens se alla mål. Orken i stans hockeylag blåstes ut ungefär samtidigt som sändningen blev under all kritik. Mesta delen av perioden fick vi nöja oss med skylten "söker efter signal". Vid en målsituation försökte jag t o m kika över den förbannade skylten för att se vad som händer... men utan resultat givetvis. :S

Vi hade ju betalat för se en match på tre perioder och inte två. Hoppas att detta inte upprepar sig i fortsättningen, även om det inte kostar skjortan att gå på hockey hemma i tv-soffan. Man ska väl ändå inte behöva åka med laget på bortamatcherna!?!

Slutresultatet blev tyvärr även 5-3 till de förr så lila klädda laget från Dalarna.
Vi får tacka för inbjudan från samtliga dalmasar, trots att det blev som det blev. Tack FBK nästa gång åker ni på stryk. Tack JK! Förlåt bara att jag tappade tålamodet med den störda sändningen. (Tror trots allt att det är bättre att kontakta kundtjänst vid dessa tillfällen istället för att inte göra det. Allt för att det inte ska hända fler gånger.)

Grattis Färjestad!

Störningar

Morgonstund har guld i mun


Frukost
Te, en tallrik fil med hallon och blåbär och en smörgås

Morgonen är dagens absolut bästa stund. Jag avsätter alltid minst 30 minuter för frukost; vardag som helg. Ja, jag är en morgonmänniska. Men givetvis föredrar jag helgerna då man inte har några tider att passa. När man fått dra sig så länge man velat utan att en klocka som väcker en. Att stilla få vakna till liv till en långsam frukost är så skönt.

På helgen lyxar jag till det lite extra och varierar frukosten rätt bra. Det bästa jag vet är att fylla hela köksbordet med frukostens gröt eller yoghurt, bär, juice, te, grovt bröd och massor av olika pålägg. Varför inte lite skivad gurka eller paprika till? Tillsammans med en morgontidning att bläddra i blir morgonen så där ljuvlig.

På G med styrketräningen

I helg har jag tänkt besöka gymmet igen. Det är åtta-nio månader sen jag var där senast. :S Minns att jag blev krasslig i början på året och det ville inte riktigt ge med sig. P g a förändrad arbetssituation fanns inga krafter under våren till träning. När jag sedan återhämtat mig var det dags för sommar-träningen, då jag hellre spenderar tid utomhus än inne på ett gym. Å nu har hösten bara svischat förbi i en skrämmande fart.

Ni som följt min blogg vet att jag trots gymuppehållet inte legat helt på latsidan. En massa mil på cykeln (81 mil) och i benen har det blivit. 

Försöker intala mig själv att komma igång lite lätt. Något som kan vara svårt då träningsdjävulen kryper fram i mig när jag väl står på löpbandet eller vid maskinerna.

Håll tummarna...


Men...

Knack, knackeli, knack, knack... ett uppehåll... och igen.
Den dörrknackningen kunde man inte ta fel på. Det är någon jag känner.
Men mitt i veckan och efter kl 21? Vem kan det vara?

Fick besök av tre för mig okända små killar utklädda till några svarta varelser.
- Bus, godis eller pengar?
- Öhhh.. jag har bara frukt, svarade jag dem.
314820-82
Ni skulle sett deras min när de tittade på varandra innan de vände och gick!
- Inget? Men godkväll då.

Bortskämda små varelser det där. Frukt är ju nyttigt!

Skulle kanske ha kontrat med:
- Tar ni kort? eller
- Spring hem och lägg er! alternativt
- Godis och pengar visst. Ryckt åt mig påsen och dragit igen dörren.

Tror blickarna blivit detsamma....

RSS 2.0