Välförtjänt ledighet

Åtta av tio dagars sammanhängande ledighet kvarstår.

Väskorna är i skrivande stund ännu opackade (!) och står fortfarande i förråden tillsammans med bl a sommarskorna. Har ännu inte riktigt fattat att vi ska åka iväg. Hela veckan har vi varit så inriktade på jobben och i helg har vi valt att fira vår ledighet med god mat, dryck och vänner. 

Nu är det inte många timmar kvar. Nu är det verkligen dags att sätta lite fart!

Imorgon eftermiddag lyfter planet med destination Cypern. Redan vid tolv tiden måste vi börja röra oss hemifrån. Drygt fem timmar tar flyget och planeras landa tjugo i nio på kvällen lokal tid (+1 timme). Ska bli underbart att stiga ur planet och känna den 30-gradiga värmen slå mot en.

Detta innebär att det blir ett blogguppehåll här. Kanske, kanske... kommer jag över ett internetcafé utomlands och kan skriva ett par ord. Annars får ni ha det så bra.. för det tänker vi ha. Vi hörs!

314820-45
                          Foto: Cypern
 

Kändisar, ombytta roller och kräftskiva

Lördagen rann förbi i ett rasande tempo. Hann med en invigning där Charlotte Pirelli fått ersätta en sjuk Markus. Efter ett par ärenden och fika på stan sprang vi på en shoppande Christer Lindarv mitt bland damkläderna på Åhlens varuhus. Stan har blivit mer kändistätare på sistone.

P g a en ombyggnation på stans badhus skiftas dagligen damernas och herrarnas omklädningsrum. Nu gäller det verkligen att vara observant vad det står på skylten innan man kliver in. Vill man få tillgång till bastu gäller det att hålla reda på veckodagarna. Måndag, onsdag och fredag är det damernas tur. Slank in på herrarnas i ett kort ärende.

Igår kväll ordnade jag o J en kräftskiva hos mig. J och A dök upp med kort varsel. Lite fel tidpunkt, då den riktiga skivan sker i augusti, men det har verkligen inte hunnits med förrän nu. Bjöd på kräftor, paj på västerbottensost med tillhörande romröra, grönsallad och ugnsrostat bröd. Kaffe med kask avrundade middagen. Kvällen blev mycket trevligt med massor av skratt, stoj och t o m sång på ryska! Kvällen avslutades så småningom hos A som bjöd på glass med varma hallon och jordgubbar. Det är så enkelt då vi fyra bor på bara några hundra meters avstånd.

Tack för en mycket lyckad kväll. Å bättre sent än aldrig kan tyckas.
Tack syrran för pajreceptet!

314820-46

Stolta cykelmil

... och desto fler i benen.

Lyckades ta mig över dryga 80 mil på cykeln även denna säsong. Något som jag är stolt över då jag knappt rörde cykeln under min fyra veckors semester. Nu ska den få en välförtjänt vila i förrådet över vintern. Till våren lovar jag att ge den en behövlig översyn.

Men apostlahästarna får däremot inte ledigt... tvärtom! Blir att traska hem från jobbet några gånger i veckan (ca 5 km). Mer tidsödande men desto mer motion. Efter utlandsresan måste jag även leta upp gymmet för att piska på lite på löpbandet och kanske slita i lite vikter.

314820-44Ifredags morse var det några minus grader när jag strax efter kl sju trampade iväg hemifrån. (Det ska trots allt vara behagligt att cykla.)

Precis när jag nådde hemmet stannade mätaren på ett magiskt jämt tal (810 km). Lätt att komma ihåg om jag nu inte efter semestern tar några mil till innan vintern anländer. 
 

Ordningen återställd igen

Så småningom kom den efterlängtade leveransen. Fick telefonledes lägga undan en skiva till efter jobbet. Har nu hunnit lyssna igenom hela cd:n. 

Elva låtar med bra gitarrspel, trummor, saxofon och Bruce precis som det ska vara. Finns inget som slår Bruce och The E-street Band in action. Kan äntligen njuta av alla kanonbra låtar. Den som inte gillar honom (kan det finnas någon?) ska nog inte besöka mig i helg. För den kommer att spelas om och om igen.

    
314820-44     314820-45

Måste för ärlighetens namn nämna att jag inte var så begaistrad i Brucan innan jag gick på hans konsert på Ullevi midsommaraftonen 2003. Har aldrig tidigare upplevt en artist som bjudit så på sig själv som han gjorde. Inga flådiga scenuppsättningar med dansare o dylikt utan en enkel kille som med sin gitarr klev upp på scen och trollband 50.000 personer. Det är en bra artist!

Misslyckat skivsläpp

Cyklade förbi stans skivaffär i förmiddags då Bruce "The Boss" Springsteen har valt att tidigarelägga skivsläppet av skivan "Magic" till idag. Letade febrilt efter ett ställ med massor av cd:s men nada (inget). Har de tagit slut på bara en timme?

Får så småningom tag i en av de anställda.
- Nej de ligger fortfarande på DHL:s lager! Vi vet inte ens om de överhuvudtaget levereras idag.

Va?? Vilken miss. Årets största skivsläpp och de ligger på ett lager!! Helt otroligt!

Biskvier från Västerbotten

Det finns en kaka jag är riktigt svag för... biskvin.

Idag bjöd en arbetskamrat på helt fantastiska biskvier. Biskvier med en diameter på enorma 9 cm! Dessa tillverkas på Stigs Konditori i Skellefteå i Västerbotten! 
16 mils leverans är tydligen ingen match om man har rätt kontakter. Biskvier bakade på tidiga morgonkvisten levererades lagom till förmiddagsfikat kl nio.
Behöver jag nämna att den smälte helt underbart i munnen? Mums!
314820-41
Så har ni vägarna förbi Skellefteå föreslår jag att ni stannar och upplever dessa enorma bakelser i en klass för sig. Har aldrig tidigare upplevt något liknande .

Som en ny människa

Gårdagen gick som i ett dunkel. Minns att jag jagade naprapater och kiropraktiker med ljus och lykta. Fick en tid två dygn bort! Finns det verkligt inga aktuttider? Man är inte speciellt kaxig i det tillståndet. Ju längre dagen gick
i desto yrare tillstånd hankade jag mig fram. Kändes som en trombon i huvudet. 
Ett par värktabletter på eftermiddagen fick mig att börja slappna av. Efter ännu ett par efter jobbet kunde jag t o m slumra till på soffan en timme. Så underbart!! Tack Sonja för tipset och alla dråphistorer du bjöd på! 

Fick så småningom hjälp av en bekant som hjälpt mig tidigare när det varit akut och jag inte fått någon professionell hjälp. Med värktabletter och stenhård bastu och ett par lyft och ryck släppte låsningarna. Pang, pang och knäpp... Ahhh....
Är ytterst tveksam att jag orkat vänta till min tid. Ska nu bara komma ihåg att avboka den för bättre behövande.

Idag känner jag mig som en överkörd men ny människa. Med full rörelse i rygg och nacke igen. Visst rygg- och nackmusklerna är stenhårda men med värmekudde, inflammationsdämpande salva och ev lite massage kommer de att ge med sig lite i sänder.

Jag lovar att aldrig mer "hoppa" i kläderna utan lugnt och sansat dra på mig dem.

Tack för alla bra tips som strömmade in under dagens lopp; dels per telefon och dels på bloggen!! Sparar dem för ev framtida behov.


Sällan kommer en olycka ensam

Har på rekordtid (något så när i alla fall) blivit kvitt min förkylning som slog till i slutet av förra veckan. Men sällan kommer en olycka ensam. Igår kväll small det till i ryggen med nackspärr som resultat. Typiskt!
Har genomlidit en natt utan sömn. Kunde inte hitta en ställning som inte smärtade i nacken!

Inser att jag inte kan sätta mig på ett plan utomlands på måndag om inte jag får tag i någon som knäcker knotorna på plats i min rygg innan dess. Förresten lär det bli tungjobbat resten av veckan om jag inte kan sova. Tur att det finns smink.

Letar nu efter en snabb lösning. Jag är absolut ingen hypokondriker!! Jag lovar och svär. Finns knappt med i någon läkarjournal i hela Sverige. Men nu är gränsen nådd... min rygg, nacke och alla musklerna är totalt utmattade.

Håll tummarna att jag hittar en själ med starka händer för nu måste det tas i med hårdhandskarna. :S

Grattis ... Emil 2 år

J och jag var på 2-års kalas i söndags eftermiddag. M och R:s son Emil var allt lite blyg till en början trots att han väntat på vår ankomst.

De i köket så duktiga M o R hade bakat i massor!! 7 sorters små kakor, 2 sorters mjukkakor, supergod kladdkaka och en stor tårta utav tårtbotten, maräng, jordgubbar, grädde, frukt och godis. Naturligtvis prydd med ett par ljus som Emil så stolt blåste ut.

Men, oj, oj, oj... alla dessa leksaker som låter så förskräckligt! Förstår verkligen föräldrar som inte vill ha ljudande leksaker till barnen. Inte konstigt att barn får dålig hörsel av dessa entoniga ihärdigt tjutande ljud från fullstora motorcyklar, radiostyrda traktorer, dinosaurier, m m. Verkar inte finnas EN leksak nuförtiden som inte går på batterier och ljuder så obarmhärtigt. Inte undra på att alla blir trötta. Att föra ett samtal utöver detta var verkligen en konst. Ibland är det bra att kunna läsa på läpparna.

Förstod att vår ficklampa och kvalitetsryggsäck som presenter uppskattades. Gillar att ge nyttosaker. Det känns så mycket bättre.

Underbara människor! Tack för fikat som var gudomligt!!

Var det bättre förr?

Stans ishockeyförening firade i veckan 30 år som klubb. Gamla hockeyhjältar återvände på isen för en nostalgimatch med Jarmo Myllys, Mika Nieminen, "Skuggan" Nilsson, L-G Pettersson, m fl.
Inser att jag saknar det gamla gardet inkluderat "Bulan" Berglund, Jiri Kucera,
R Åkerström, O Suotukorva, m fl. De stannade flera år i klubben och förknippades därmed med stans hockeylag. Så är det inte längre. Ett år här, ett år där... varje år en massa nya och unga namn som kommer och går. Mycket trist egentligen! 

Bläddrade även bland olika filmer i helgen. Fastnar jämt på gamla storfilmer som jag fortfarande gillar med skådespelare som Jack Nicholson, Anthony Hopkins, George Clooney, Edward Norton, Julia Roberts m fl. Det känns som att dagens filmer med Adam Sandler, Drew Barrimore, J Lopez, C Diaz, m fl inte når samma intresse för mig. Är det fler skådespelare/skor som inte gör lika stort intryck med sina roller eller mer massproduktion nu?

Detta gäller även i musikgenren. Gamla artister som Elvis Presley "The King", U2,
Bruce Springsteen "The Boss", m fl står sig än. Mer kvalitet än skvalmusiken som snurrar på radion numera tills de är så sönderspelade så man spyr; såsom Gessle, Bengtzing, E-type... för att inte tala om Markoolio!

Var det helt enkelt bättre förr? Eller är det bara ett tecken på att man blivit äldre och mer kräsen?

OBS! Mr Fagervall "The Man" räknas inte till dagens skvalare. Han kommer att fortsätta göra ett djupt och stort avtryck i musikbranschen. Bara för att förtydliga mitt inlägg. ;)

Förkylt värre

Har åkt på en präktig förkylning. Nyser, snyter mig, har lock i örona och är mörk under ögonen som också rinner. Typiskt!

Skyller inte på något. Men egentligen är det inte konstigt som jag farit fram sista veckan. Kroppen har matats till max. Tyvärr blir det inte lugnare under nästa vecka heller.

Men nu är det helg (!) och det gäller att kurera sig snabbt som tusan. Vill ju vara frisk när vi åker utomlands. Inte så skönt att få ont i örona under flygresan heller. Några tips? Mulitvitaminbrus, hett vatten med honung eller whiskey?

Vad är väl en åktur ...

314820-40
Vad gör man om man har en ny och fräsch bil stående på parkeringen? Nycklarna ligger på hallbordet. En bil som man aldrig tidigare kört eller åkt i förr? Just det... man ger sig iväg ut 
och testar den. 

314820-39Cab?? Hmm... varför inte? Hur fungerar den?
Lite fix och trixs. Låter det inte lite konstigt?
Ska det knaka till där? Nu är den nere.

Yeahe.... och iväg bar det! Ska det njutas så
ska det oavsett att sommardagarna förbytts
till höstliga kvällar.


Så, vad är väl en åktur...
... med en cab? Bara alldeles, alldeles underbart!

PS! J jag tror ingen upptäcker vår lilla tur. =)

Skipper is back

Ikväll är den fruktade Skipper tillbaka i rutan igen i "Du är vad du äter"!

Kvinnan som lastar en veckas totala matintag på ett bord och tvingar den stackars kraken som stoppat i sig allt att se "matmissbruket" för att äcklas innan
"det nya livet" börjar. Oftast med minst en veckas diet av pulver eller alger i någon brungrön röra att sörpla i sig. Eller i allra bästa fall grönsaker i flytande form. Detta innan fast mat återinförs. Har svårt att tro att magen gillar otyget!

Sedan ordineras varierande sorters motion/träning. Kilona och centrimetrarna rasar under de åtta veckor som ordinationen pågår. Slutligen görs en sista mätning/vägning och deltagarna får känna på att bära sin viktnedgång i form rent fett eller något annat som ger en fortsatt äcklad reaktion.

Vet inte om hennes metoder är att föredra. Med tanke på hennes utseende trodde jag att hon var flera år äldre. Jag föredrar nog mitt eget leverne. 
Livet är till för att levas. Få se nu ... fanns det nått gott i skåpet tro?  

Ute i sista minuten

Vad sägs om långgrunda sandstränder, glittrande badvatten, massor av aktiviteter, antika kulturskatter och ett stort utbud av restauranger och nöjen? Sol över 300 dagar om året?
Det är vad jag och J ska få uppleva under en vecka om bara 1,5 vecka!! 

Den 1 oktober sätter vi oss på planet direkt till Ayia Napa, Cypern. =) Så skönt det ska bli. Ska dock erkänna att behovet för min del var betydligt större i våras men visst ser jag fram emot semester, sol, värme och bad.

Men varför ska det alltid hänga på en skör tråd?
Visst, jag är en van "sista minuten" resenär. Är inte rädd för att åka ospecificerat. Men denna gång valde vi att dock att specificera boendet. Inte lika spännande förståss men då vet vi att vi får en lägenhet och pool.

314820-36Måste erkänna att jag blev rejält "shaky" igår eftermiddag. Kunde då konstatera att ena resebolaget bara hade en enda plats kvar (!) på det datumet! Insåg då att det andra bolaget också kunde bli fullt inom kort. Var tyvärr tvungen att invänta onsdagens kontorsmöte på jobbet innan min ledighet ev kunde beviljas.

Efter klartecknet slängde vi oss direkt på hojjarna och gav oss iväg till resebyrån och resan blev bokad! YES!!
Men det var på håret... bara kort efter att vår resa var färdigbokad tog samtliga platser slut. Tur att vi inte sköt det till EFTER jobbet som det först var planerat!


Hoppsan syrran...  förlåt men vi missar din födelsedag i år. Men vi får ta igen det sen. PS! Din också "Mackan". :S

Par...athlon

Träningen går utmärkt. Är inne i en mycket offensiv fas just nu. Kanske för att
jag lagt av med morgonpasset. Kunde inte motivera mig längre att knata om morgnarna då det forfarande inte hunnit ljusna riktigt. Men så spritter det i benen om kvällarna.

Cyklar fortfarande till o från jobbet (5 km enkelväg)... ännu denna vecka.
Nästa vecka börjar lokalbussarna köra enligt den ordinarie tidtabellen med samtliga turer. Återstår att se om däcken håller tills cykeln ställs undan. Tycker jag får pumpa för jämnan numera. Anar även en bula på innerdäcket som kikar fram mellan ytterdäckets frasiga tåtar på däcksidan. Bara det inte smäller när jag ligger på som värst i nedförsbacken innan tunneln med kröken för då kan det gå riktigt illa...

Trots höstovädret igår med mängder av nedvräkande regn, starka höstvindar och löv i horisontalläge i luften uteblev inte den planerade kvällspromenaden. I riktigt rast takt dessutom. Gjorde faktiskt rundan tillsammans med J på rekordtid!
43 minuter ... vilket borde bli en fart på knappa 7 km/timmen.

Ikväll skulle vi bara ta rundan i måttlig takt men inte hann vi långt innan jag oavsiktligt drev upp tempot igen. Har en teori om att ligga på gränsen till en början. Lite lagom smärta i smalbenen borde inte göra något om det bara släpper efter halva sträckan när man blivit riktigt varm.

Idag tangerade vi gårdagens tid. Attans också! Tyckte det gick så bra trots det behagligare vädret. Men skam den som ger sig. Väl hemma hoppade vi upp på cyklarna (!) och tog ett varv till!! Skyllde på att vi ville säkerställa sträckans längd. Gav järnet ... folk måste tro vi blivit alldeles galna. Sträckan?
Precis över de tippade 5 km.

Duon valde duschen. Hade bara fattats ett simlopp till för att det skulle blivit ett triathlon...

Rensa och röj

Nu när både kök och vardagsrum är hemtrevliga vill jag ta tag i nästa bekymmer. Hallen får allt "mogna" till sig lite till då jag känner för att lägga lite krut på ett ordentligt kontor.

Men först måste jag göra en rejäl rensning i mitt nuvarande s k "kontor", vilket
är inrymt i en garderob i klädkammaren! De pärmar och papper som inte längre ryms där ligger utspridda på skrivbordet i "tredje rummet".
Dags att gå igenom flera överfulla pärmar (sen -91!) och slänga drivor av gamla fakturor, kontoutdrag, lönebesked, m m. Helt sjukt att man sparat så mycket och inte rensat på 16 år!!

Skrivbord
Ser verkligen framemot att få ställa i ordning
ett nytt riktigt kontor inrymt i "tredje rummet". Ser även framemot att återerövra garderoben
i klädkammaren.

Behöver inte längre ett datorrum då den bärbara datorn följer med mig där jag förtillfället behöver den. Desto mer behövs ett ordentligt kontor. Och garderober får man aldrig för många. =)

Så nu dyker jag ned i de otaliga papprena för
att rensa och röja. Nu ska tuggen få nått att
bita i. Åh... vad jag gillar att få ordning och reda!


Utökning i familjen...

Nu blir livet lite enklare, lite smartare och lite roligare. Idag fick jag det bekräftat. Familjen för oss hemkära har utökats. Fick till och med ett kort på det. Jag tillhör nu en stor och inspirerande familj.

Va? 
IKEA Family... givetvis.
**fniss**

Gott i helgen som gått...

Helgen som gått kan kort och gott sammanfattas livsnjutning.

J kan verligen laga god mat! Han överraskade mig med nedanstående tallrik på fredagskvällen. Vinet jag fick passade utmärkt till.

314820-35

Det var en lättnad att vakna i lördags och konstatera att vi fick åtminstone en sovmorgon under helgen. Skööönt!

Återstår ännu att se om vi kan få till stånd en veckas utlandsresa inom kort. Vila, sol och värme står högt upp på önskelistan. Skulle vara behövligt men det verkar inte alltför lätt att få till stånd. :S


314820-34I lördagskväll hälsade vi på en kompis och hamnade oavsiktligt i en whiskeyprovning.
Fyra sorter avsmakades. En amerikansk blandwhiskey (botten), en irländsk samt två skotska sorter.  Botten och toppen var solklara. Vinnaren andra från vänster. Hrmpf... när jag tänker efter var det nog bara jag som smakade på samtliga sorter.


Laddar nu batterierna inför ännu en arbetsvecka...


Helgnjutning

När jag anlände till jobbet i morse blev jag glatt överraskad!
På mitt skrivbord låg en flaska rött vin, en 100g ask 70% mörkchoklad samt
ett meddelande lydande "Tack för ditt arbete med intygen. Du är en pärla.
Här har du helgnjutning. / A"

314820-29


Det är jag som ska tacka A. Jag gör ju bara mitt jobb.

På ett kick vändes denna motiga fredagsmorgon till en lyckad arbetsdag.
Vilka arbetskamrater jag har!! De är såna änglar...

Får jag ta helg nu?? =)

Uppskattade träffar

För två år sedan fick jag och mina f d arbetskamrater det oväntade beskedet att vår arbetsplats skulle läggas ned. Ytterligare sex kontor gick samma väg. Endast ett kontor blev kvar i hela landet!
Det är snart ett år sedan dörrarna låstes för sista gången. Tack och lov slapp jag uppleva det då jag fick nytt jobb bara ett par månader efter det ödesdigra beskedet. Likt "tio små negerpojkar" har vi sen fått nya jobb en efter en...

Vi är ett gäng på ca 10 personer som träffas några gånger om året oftast genom gemensam lunch, liksom idag.

Det är så skönt att det ordnat sig så bra för nästan allihopa. Det blev riktigt bra med facit i hand. Själv trivs jag som fisken i vattnet i min nya roll, på min nya arbetsplats och med mina nya arbetskamrater. Skulle inte byta tillbaka ... rent arbetsmässigt. Den sociala biten har vi trots allt kvar, vilket jag uppskattar sååå.

Ser redan framemot vår planerade "after work" i mitten av oktober. =)

Tack alla "fixare". Jag lovar att dra mitt strå till stacken jag också.

Försäsongshockey

Igår kväll mötte stans hockeylag de svenska mästarna från Ö-vik i en försäsongsmatch. På läktaren bänkade  jag och J oss med kritiska ögon.

Efter fjolårets kassa insats har jag starkt funderat på att byta hockeylag. Såg därför med intresse framemot att se de lag som valet står emellan.

Bara ett par träningsmatcher återstår innan den 25 september då årets säsong av elitserien kör igång. Än finns det tid för ev finslipning av spelet inför premiären om två veckor.

Väl på plats var det fri sittning... bara att välja plats på läktaren. Men vad hjälpte det?
Matchen kom igång, några utvisningar, ett par gruff och ett par baklänges mål (sett ur hemmalagets perspektiv) innan en reducering innan första periodens slut.
Matchen kändes sååå avslagen.

Håll i er nu... vi reste helt sonika på oss i periodpausen (1-2) och gick (!) redan efter en period! Inte likt oss överhuvudtaget!! Kändes som att det fanns viktigare saker att göra.

Helt utslagna gick vi hem och lade oss!!

Julen knackar visst på

3,5 månad till jul. På skönt avstånd kan tyckas. Över ett kvarts år bort.
Men jag har fullkomligen blivit nedsprungen av ungdomar... nej barn... som alla säljer jultidningar i år. I söndags kom först en grupp om tre flickor för att drygt en timme efteråt följas av ett par killar. Igår kväll kom ytterligare
två killar.

Kanske dags att komplettera brevlådans "Ingen reklam, tack!" med
"Inga fler jultidningar, tack!".

Varav denna boom? Har under flera år inte ens sett skymten av dem!
Har lockpriserna för bra försäljning skjutit så i höjden?
Är de i såna fall möjliga att dela på då de går i grupper?

Jag gillar driftiga barn/ungdomar. Men har de överhuvudtaget nått slags system? Har noterat att de inte går från dörr till dörr utan tar en här och en där på gården. Hur gör de urvalet? De som bor på nedervåningen? Där det lyser
över köksbordet mitt på dagen trots att man inte behöver ha lamporna tänt? 
Hur håller de då koll på vilka de besökt eller inte?

Har förmodligen bara mött de första och ivrigaste.
Får väl fortsätta att ta emot fler jultidningsförsäljare resten av veckan... eller? 

Köket

Under andra halvan av fjolåret genomgick mitt kök en omfattande renovering.
Ut åkte de färgskavda köksluckorna med pålimmade lister, diskbänk, bänkskivor, kakel och in med nya fräscha material. Oj, vilken skillnad!

Nya vitvaror gjorde också susen. Jag ansåg att jag utan dåligt samvete kunde pensionera kyl, frys och spis som uppnått den högaktningsvärda åldern 30 år!!

Hade från början tänkt nöja mig där men efter bara ett par veckor insåg att jag det nya köket inte gjorde sig med den gula tapeten.

Sååå.... ned åkte halvpanelen. Tapeten revs med glädje bort. Därefter vidtog spackling och slipning. Minns att jag efter dagars slitande med underarbetet slutligen lite tveksamt skar till den första tapetvåden.
På med lim och upp på stolen helt alena en vardagskväll i september ifjol.
Visst hade jag tapetserat förr men aldrig helt själv. Hur skulle detta gå?
Inför första hörnet vet jag att jag tänkte. "Lugn, bara lugn.... ingen panik.
Ta en bit i taget precis som tidigare." 

Efter en del trixande satt även den våden på sin plats. Två kvällar tog tapetserandet av köket. Inte särskilt stort men ack så mycket skärande för fönster, dörrar, skåp. Idag är jag glad att jag vågade och stolt som fixade det utan någons hjälp.


Som pricken över i:et monterades "spottar" under köksskåpen och även ett par 
i taket. Denna nya matgrupp i ek satte punkt för köksrenoveringen.

314820-21314820-22

   
 


100% klart... värt att fira!

Nu kan vi fira! Vardagsrummet är klart efter 314 dagar! Inte en fjuttig list eller något annat som är ogjort. Tillfredsställelsen att ro projekten i hamn är så enorm!

Med tid, lugn och noggrannhet ljussattes bokhyllan. Snyggt och prydligt blev det. 

Även borrandet i den fruktansvärda betongväggen ordnade sig. Har aldrig varit med om någon värre betongvägg. För att dryga ut betongen har man gjutit in stenar av olika dimensioner.... huga. En vassare borr hade kanske varit att föredra... men det gick ju till slut.

Nu återstår bara att städa, ställa alla saker på sin plats och njuuuta!
Firandet får bli till helgen.

Tack J för att du hjälpte mig! 


Ett litet korsord

Ett litet men ändå rätt klurigt korsord.
Rita gärna upp ett korsord på 2 x 2 rutor på ett papper:

Vågrätt 1    Litet hus
Vågrätt 2    Ger di
Lodrätt 1    Illamående
Lodrätt 2    Kattdjur

Någon som kommer på lösningen?
(PS. Syrran avslöja den inte!)

Ledtråd: Tänk flexibelt som ett barn!
Lösning besvaras på ev kommentarer.

Stugbesök, EM kval i fotboll och IDOL repriser

Sjukt att man inte kan sova lääänge. Vaknade 07.13 både lördag och söndag.
Å vi som laddat för sovmorgnar.

Fika på stan, en tur till J:s väns nyinköpta stuga vid havet i Strömsund. Så fint med den utsikten över vattnet, ljudet av vågor mot stranden och ett stundande bastubygge givetvis. Lite målarfärg och insläpp av solen på tomten gör susen.

Ratade Ladies Night som under lördagen nått Luleå med bl a Martin Stenmarck, Mikael Tornving och "Cara Cara Mia Måns" för svenska landslaget med Zlatan, "Chippen", Mellberg m fl i returmatchen i EM-kvalet mot Danmark.
1:a halvlek så underhållande med en riktigt spelglad och bolltrollande Zlatan i alla möjliga positioner; dribblandes, klackningar, bakåtvolter o dyl. En helt suverän show. Tack Zlatan! Tyvärr inga mål men en bra match i gott sällskap,
god dryck och tilltugg.

314820-19

IDOL repriser på söndagen. Men vaa ... har folk verkligen ingen självinsikt? Skrattade gott (ja kunde faktiskt inte göra annat) åt uttagningen i Skellefteå. Den spacklade "magdansören" med utländskt utseende från Piteå med självförtroende men helt utan sångröst skyllde på den segnande nummerlappen, raggaren som gav Vitberget, raggartorget och brylcrémen ett ansikte, killen som efter fem ord bara vispade likt en trummis och de misslyckade kidnappningarna. Ett helt sanslöst program men sångtävling... jag vet inte!

Strålande höstdag full med energi & inspiration

Idag är det en fantastiskt strålande höstdag. 13 grader varmt och solen skiner från en knallblå himmel. Inte ett moln! Vissa blad på lövträden har börjat skifta i gult. Vattnet lockar lite grann trots att bryggorna tagits upp på land.
Jaaa.... det går inte med ord att beskriva denna ljuvliga dag.

En dag man skulle varit ledig och varit ute med kameran. Synd att den blev 
liggande hemma. Synd också att man sitter inomhus på jobbet.

Hösten är en tid då jag har så mycket energi. Antar att det har att göra med att man lämnar den slöa sommaren bakom sig och vill börja få saker gjorda. Nu blev det inte så mycket sol och bad i år. Eller är det helt enkelt den tunna och höga luften som bidrar?

Ifjol höstas hann jag med massor. Bytte blomjord på mina krukväxter (ja, jag vet att man ska göra det på våren men det är lättare att grisa utomhus), målade sidoplanket på altanen, behandlade både utemöbler och altan, plockade och rensade ett antal olika bärsorter samt hann med 2/3 förrådsrensning.
Detta innan jag rev vardagsrummet...

Minns att min granne ovan reagerade ett antal gånger på mina ständiga projekt. Ett par gånger var hon rent orolig över hur mycket energi jag hade trots att jag precis kommit hem från jobbet  (där jag förövrigt jobbade långt mer än 100 %). Vart hon än tittade var jag; på framsidan, på baksidan eller i förrådet jäms med hennes lägenhetsdörr.

Nu är det snart helg och jag har massor av planer.
Återstår att se vad som hinns med.

Detaljer

Vardagsrummet börjar äntligen likna något. Möblerna är införskaffade och ihopskruvade. Åhhh... vad jag gillar att komma hem, sprätta kartonger och skruva ihop prylarna. Så spännande så... rena julaftonen!

Nu återstår det "bara" att ljussätta bokhyllan och med slagborrmaskinens hjälp fästa den i betongväggen för att den inte ska "niga" frammåt.

Långt borta är det gamla murriga terrakotta rummet och snart är det "nya" ljusa rummet med den sköna fondväggen klart.

Jag tipsades om tapeten och såg den live i en butiks provhytt! Sen visade det sig att jag lejde samma duktiga målare som satt upp den i butiken också!
Nu njuter jag i stora drag. Sköööönt!! Bjuder på lite detaljer.

314820-16

Inplanering av sista minuten resa

Jag och J har planerat att under hösten ta en veckas utlandsresa för att komplettera sommarens magra utbud av sol och värme. Önskemålet är en sista minuten resa till Medelhavsområdet, gärna med direktflyg från Luleå men via Stockholm fungerar också.

Men börjar man granska almanackan ser det inte lätt ut att få tillstånd någon resa. Bara tre veckor kvar av september månad. Oktober börjar bli gränsfall för bra väder i det området. Avgångar bara ett par gånger i veckan och en hel vecka borta. Lönekörningen på jobbet går inte att rubba (är den enda som kör löner) men däremot kanske andra mindre inbokade uppdrag.
Håll tummarna att vi fixar detta. Det är vi båda värda efter hårt slit på våra respektive jobb.

Gillar Greklands öar alternativt Cypern som vi aldrig tidigare besökt.
Någon som har några andra bra tips??

Den "simpsoniserade" bilden av mig

314820-17
Läste i en tidning att man kan "simpsonisera" sig på en sida på nätet.
Med hjälp av ett foto och vissa justeringar blev detta mitt resultat.
Likt?

Bjuder på länken till sidan:
http://www.simpsonizeme.com

Stum i benen

Sedan början av juni stiger jag upp efter kl fem för att ta en morgonpromenad
på 3 km.  Detta för att ta vara på ljuset och värmen under sommaren.

Under semestern gjorde jag uppehåll i träningen, vilket satte sina spår. =(

Under de fyra veckor som nu gått efter semestern har jag skött mig exemplariskt. Varje vardag har jag dragit på mig träningskläderna, greppat mp3-spelaren och gett mig av. Inte ens regnet har stoppat mig.
Döm av min förvåning när grannen en tidig morgon gladeligen stod i sitt köksfönster och vinkade så storartat åt mig.
Nu är värmen om mornarna ett minne blott med knappa 2-4 grader. Men jag planerar att gå ett tag till. 

Under sommarhalvåret cyklar jag även till och från jobbet om vädret tillåter.
Med 5 km enkelväg blir det en del. Har en cykeldator som bl a visar säsongens den totala sträckan. Alldeles snart spräcks 70 mils vallen. Återstår att se om jag hinner med 80 mil innan det blir för kallt och halt att cykla.

Sen i måndags har jag dessutom lagt in en kvällspromenad på 5 km!
Tillsammans med J går vi så raskt vi kan. Detta har börjat sätta sina spår i mina ben. Om kvällarna kryper det i dem vid sängdags och vid cyklingen till jobbet känns de som stumma trädstockar.

Jag gillar verkligen att vistas utomhus och att röra på mig. Ser dock framemot helgens vila. Men jag börjar nog längta lite smått till inomhusträningen.


Hur norrländsk är du?

Jag är född, uppvuxen och har alltid varit bosatt i Norrland... trots det är jag "bara" 82% norrländsk.

Testet gjorde jag på http://norrlandstestet.se.
13 snabba frågor och svar direkt. T o m diplom om man så önskar.

Med följande motivering "Du bor definitivt på rätt plats på jorden!"
Skönt då slipper man fundera på det. =)

Hur norrländska är ni egentligen??

Ännu en delikatess??

Från helgens norrländska delikatess (?) surströmming till en helt annan landsändes delikatess.

Idag har jag för första gången i mitt liv smakat på den skånska specialitén spettekaka. Den är ihålig och görs av bland annat ägg, socker och potatismjöl. Inte det nyttigaste precis. Ståtlig som tusan men med en torr konsistens och märklig smak. Ja det var en annorlunda upplevelse.

image10

Blir att ta på sig träningsdojjorna och ta ytterligare en snabbpromenad ikväll...

Idol

Ikväll börjar en ny säsong med tv-programmet IDOL. Till en början är det roligt bara att se uttagningarna som skett runt om i Sverige. Där den ena märkligare än den andra ställer upp. Ibland känns det som om vadslagning med polarna ligger bakom vissas uppträdanden mer än en seriös satsning.

Säga vad man vill om IDOL-juryn men jag tycker de hållit en bra nivå. Vissa behöver tydligen få veta att de inte kan sjunga överhuvudtaget. I år är juryn
tre till antalet och lär bli än bättre.

Vet inte vad man ska förvänta sig av de nya programledarna. Finns antagligen
en anledning till att de fick kliva av redan efter uttagningarna. Hur ska sportjournalisten passa in i sin nya roll programledare i denna genre?
Ja vete tusan.

Ifjol satt jag som klistrad hela säsongen och röstade t o m några gånger då min favorit tillika norrbottningen Markus Fagervall slutligen vann alltihopa.
Kanske läge att sätta stopp där. Hmm... återstår att se hur jag gör.

Surströmming, bastubad och lingon

Besökte även stugan i helgen. Där medverkade J och jag med på familjens surströmmingsskiva i grillstugan. Med eld i eldstaden, ljus i takkronan och på borden satte vi oss vid det dukade bordet på breda timmerplank till bänkar.
Tredje gången jag åt dessa fiskar som inte luktar nått vidare.  För J var det första gången så jobbet med att gömma pyttesmå bitar var enormt. Tur att det fanns alternativa fiskar också. Kan inte fatta men det tar sig faktiskt. Men inte blir det fler än en gång per år.

Avslutade så lördagen med ett underbart bastubad. Vedeldad utebastu alldeles intill sjökanten. Av sjön syntes inte ett smack då den var fullständigt inslöjad i dimma och ute var det mörkt vid 21.30-tiden. Trots den kyliga kvällen var jag tvungen att efter en stund i hettan doppa mig . Skulle gissa på mellan 10-14 grader i vattnet och ett par grader i luften. Avkylande, uppiggande och helt underbart! Detta är livet!! Något jag skulle rekommendera till alla som har möjlighet. 


image11
Just när dimma och skymning gör sitt intåg

Under söndagen hanns det ut till lingonskogen. Efter en något trevande start stod jag plötsligt mitt på ett rött fält med lingon i massor. Bara att sticka in bärplockaren i risen och vips fylldes både den och hinken. Efter 10 liter och ytterligare ett par plockare till föräldrarna var jag nöjd. Nu är de rensade.
Bara att packetera och leta reda på någonstans att förvara de röda bären inför vinterns behov. Känner mig som en hamstrande ekorre med förråden fulla av gula, blå och röda bär.

image13

Positiva besked

I lördags körde jag som en galning både till IKEA i Haparanda och väl där med kundvagnen. Genade direkt till lagret för att lyckas norpa åt mig två vita MALM-byråer. 3:e gången gillt!! Men inte fanns det många kvar.
Förstår verkligen att de, innan ens ett år har gått sedan öppning, börjat planera för utbyggnad av lagret.
Det går ju att beställa och få det hemkört men jag vill gynna närområdet istället för att få leverans från södra Sverige. Det har kliat i fingrarna hela helgen att få sätta ihop allt och se hur det blir. Men ikväll vet jag vad jag gör.

Hittade även en perfekt lampa på fot "Stockholm" att ha på tv-bänken intill tv:n. Noterar även att ljusstaken jag köpte för två veckor sedan är av samma serie.

                

Nu börjar jag känna mig redo för höst respektive vinter och slappandet hemma i soffan.

Tråkiga nyheter

Trots noggranna förberedelser lyckades jag inte få tag i några biljetter till
Bruce Springsteens spelning i Globen den 10 december. De sålde slut på
30 minuter!! Sjukt!
Ännu sjukare är att de nu säljs i andra hand av personer som aldrig hade tanke på att se honom. De var bara ute efter att spekulera och vill nu ha 2000 kr för en biljett som ursprungligen sålts för 500-900 kr! Fy vale....


RSS 2.0