1 års jubileum

Oj, vad dagarna rusat. Den 27 augusti var det ett år sedan jag började blogga. Nappade direkt när syster startade några dagar innan. Något jag idag är oerhört glad för att jag gjorde.

Vilken underbar dagbok man får med bilder och allt. Superroligt att bläddra
tillbaka i och minnas. Det händer trots allt en del fast man kan tycka att ännu ett år passerat i samma hjulspår.

Har även förstått att personer i min närhet ser framemot inlägg, även om de inte duggar lika tätt som i början. För att inte tala om hur trevligt det är att följa nya bloggbekantas vardag också. Jubileum med andra ord!

Ny läslust

Äntligen har läslusten återkommit! Har nu "släppt" Stieg Larsson serien och känner mig redo/sugen att åter ge mig in i böckernas värld. Tackar för era boktips. Har kikat på dem och har bestämt mig för att börja läsa Jungsteds böcker. Tack syster för lånet!


Det är mycket nu. På jobbet har semesterledigheten hunnits ifatt (inga vikarier). Nu ska ett bokslut revideras och senare presenteras. (Skulle gärna "skett igår".) Samtidigt är det massor att ta tag i hemma i och med flytten. Tv, bredband, telefoner och elförsörjare ska alla kontaktas i dubbel bemärkelse p g a två lägenheter; sägas upp alternativt flyttas.

Hamstring av flytt- och banankartonger samtidigt som det rensas och packas lite smått. Bor mitt i allt detta. Börjar se fram emot när allt detta lugnar ned sig. När flyttarna gått, lägenheterna avvecklade och vi börjar komma i ordning i huset.

Och ändå slänger jag in lite läsning mitt i allt! "Alla hästar är kanske inte hemma" men jag måste få varva ned mellan varven.

Ekorre... jag?

Jag har verkligen varit en ekorre. Jösses, vad det finns att rensa.

J räknade antalet tröjor i en av mina garderober till 139 st. Kan det stämma?
Men då är det tröjor av alla de slag; linnen, t-shirts, långärmat, tjocka tröjor, osv.
(Låter som att jag försöker försvara mitt hamstrande.)
Det första jag gjorde när jag köpte lägenheten för sisådär 10 år sedan var att slå igen en dörr och komplettera med ytterligare garderober. Sen har det fyllts på.

Men nu har jag kommit igång bra med rensningarna. Känns ju sååå befriande. Vet inte hur många sopsäckar med "tuggat" papper jag burit ut. Men så har jag nu finfin ordning på alla papper. Ser även till att bara spara tre år tillbaka.

Inte undra på att jag tyckt min 3:a på 75 kvm passat utmärkt för en person.

Bävar bara för att komma till klädgarderoberna. Misstänker att de kommer sist.


Fick nästan besök av en ekorre i förra helgen. Fick dra igen J:s balkongdörr för att inte riskera att få in den oönskade gästen. (De kan ju verkligen få panik och riva ned allt om de hittar in.) Söta djur om de håller sig på backen men otäcka om de blir för närgångna. Den for tjattrande upp och ned för husväggen i raketfart. Huga.

OS(is)

Olympiska Spelen går in på de sista dygnen. Vi har faktiskt skickat blå/gula
idrottsstjärnor till Asien.

- Brottaren Ara som offrade bronset mot köpta domare
- Superroddaren Karonens förkylning som slog till dagen innan finalen
- Simmaren Alshammar vars två storlekar för liten baddräkt sprack
- Övertända häcklöperskan S Kallur stupade vid första häcken
- K2 paret i rodd som "hittade på en anledning" att bryta sitt oönskade lopp för att spara sig för respektive K1 lopp

Ja vi gör succé "over there".

Inför OS tippade jag att vi skulle ta 4-5 medaljer utan sortering av valörer. Idag har vi tre silver; dubbla i cykel och en i dubbeltennis. Återstår att se om vi får en femte medalj. Får i såna fall se mitt 4-5 tips som "fick fem men behöll bara fyra". Hihi...


Vem är jag?

Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.


Extraversion: Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting. Introversion: Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens idéer och intryck.
Extraversion: Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting. Introversion: Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens idéer och intryck.
Sinnesförnimmelse: Tar in informationen via de fem sinnena och ser det befintliga. Intuition: Tar in information via det 'sjätte sinnet' och ser det möjliga.
Sinnesförnimmelse: Tar in informationen via de fem sinnena och ser det befintliga. Intuition: Tar in information via det 'sjätte sinnet' och ser det möjliga.
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet. Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala.
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet. Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala.
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt. Perception: Föredrar att leva på flexibelt och spontant sätt.
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt. Perception: Föredrar att leva på flexibelt och spontant sätt.

Hur roligt lät det där?? Inte alls. Men jag måste erkänna att det stämmer urbra! Inser också att jag valde rätt yrkesbana, vilket jag i o f sig aldrig tvekat över. 
Stortrivs även i min roll som jag har idag.

Ja, jag gillar att ha något projekt på g. Att planera, genomföra och avsluta dem.
Det känns ju så bra. =)

Söker trygghet och lugnt liv... visst fast jag kan tycka att jag är rätt bra på spontana små påhitt emellanåt. Något som tack och lov även uppskattas av J.

Vem är du?? Personlighetstestet gör du här.


Kolbäddsgrillade chiliräkor

Är inne på skaldjur nu. I helgen marinerade vi och grillade räkor till en grönsallad. Till det rostade baguetter med ost. Mums!


Marinad  (ca två timmar):
- 2 hackade chilipeppar utan kärnor (skala 7 av 10)
- Olivolja
- Pressad citron
- Lite salt

Vänd räkorna snabbt på grillen över en rejält upphettad kol.

Serveras till grönsallad:
- Ruccola och andra smakrika salladsarter
- Gurka
- Tomat 
- Pressad citron

Dela den färska baguetten i decimeter långa längder. Klyv dessa längder och rosta i ugnen. Serveras med lagrad ost.

Men dessförinnan en liten aperitiff i isglas.

 

Sovit

I helg fick jag äntligen sova ut. Underbart!

Måste haft en inre stress trots att jag inte varit medveten om den. Kan bero på två saker:
- Vår ordinarie mäklare har under sommaren varit på semester i två olika omgångar. Under bägge dessa veckor lyckades hennes ersättare tjorva till det. Första veckan var det visningsdatumet och nu i veckan kontonumret för handpenningen. Men det löste sig till slut efter diverse telefonsamtal. Puh!
- Sen har nog jobbet spökat en aning. Hann dock massor i slutet av veckan och tidsramen ser ut att hålla så här inför den kommande semesterveckan. Skönt!

Nu ser jag fram emot nästa vecka. Planeringen inför flytten är fortsatt mycket god. Kan nog inte längre hålla mig från att börja packa lite smått. Travarna med flytt- och banankartonger har vuxit till sig i veckan.


Imponerad

Är tacksam för att det pågår ett OS. Vaknar sjukt tidigt varje morgon. Ibland flera timmar innan klockan ska ringa!
Har sett de mest udda sporter med tävlanden från alla möjliga länder, bl a beach volleyboll, fälttävlan i ritt, brottning och simning.

I morse var jag bara tvungen att fota tv:n under en prisseremoni.

Denna kille (Phelps) gör bragd efter bragd i OS. Amerikansk simmare som siktar på ÅTTA OS-guld. I morse såg jag honom för sjätte gången kliva överst på prispallen. (Två distanser återstår än.) Som om det inte vore nog. Han har även tagit lika många världsrekord! SJUKT!

Hade trott han knaprat något otillåtet om det inte vore för hans kroppsform; lång välbyggd överkropp, aplånga armar och korta ben. Inte konstigt han gör sig som simmare.

Förstår bara inte hur han orkar med alla kvallopp inklusive finallopp på samtliga distanser.

JAG ÄR STARKT IMPONERAD!!!

Uppdatering
Han lyckades med sin satsning. Tog även de andra två gulden som krävdes för att bli historisk med 8 guld i ett och samma OS. Men det var på håret emellanåt.
Vid sju av dessa sattes världsrekord. Vändningarna och dess benkickar har varit helt outstanding. GRATTIS grabben! Har följt dig och hållit tummarna som om du vore svensk.

Snart...

... dimper den nya IKEA katalogen ned i brevlådan. 200 miljoner ex. Helt sjukt många som distribueras och delas ut i hela världen. Å tänka sig. Jag är en av dem som får bläddra i "The Catalog" om bara några dagar. Något att ta med sig till stugan och lusläsa. Eller hur pappa?

(Grönt är visst färgen i år. Den färgen vet jag åtminstone en som gillar.)

U a

Överlåtelsebesiktningen av J:s lägenhet genomfördes i början av veckan. Den anlitade besiktningsmannen fick verkligen notera bagateller i protokollet för att det inte skulle förbli tomt. Med andra ord utan anmärkning. Känns finfint!

Den blivande lägenhetsinnehavaren hade en del planer för sitt blivande hem. Härligt inspirerad! Precis som vi känner oss inför vårt nya hem. Dagar och veckor snurrar snabbt nu. Mindre än 50 dagar kvar. =)

Skålat, grillat och sushipremiär

Igår skålade vi i champagne! Varför?
Jo, vi firade våra boendeaffärer. Från början hade vi tänkt fira efter att vi skrivit på huskontraktet. Men då var en av oss "trött" efter en utekväll. Firandet har därefter skjutits frammåt; tills efter husbesiktningen, tills min lägenhets-försäljning gått i hamn, o s v. 
Hela tiden har skumpat stått på kylning. Men det var först igår som vi kände oss redo. Förvånansvärt gott visade sig Moët & Chandons Brut Imperial vara. 
"Perfekt för den som bara dricker champagne en gång om året."

För att inte tala om den grillade laxen, tomaten och rotsakerna i folie. Mums!

Efter alltför mycket soffsittande (OS) och pärmrensningar kände vi för frisk luft. Ut på cyklarna via Porsön, Rutvik, Kyrkbyn, Gammelstad, Storheden, Notviken, Mjölkudden, Porsön och hem till Björks igen. En runda på 3 mil på ca 90 minuter.
(Kanske var vi lite inspirerade efter dagens OS-silver i linjeloppscykling för damer 12,6 mil.)

Vid hemkomsten var vi så utsvultna att hämtmiddag stod på menyn. Chansade
på att sushirestaurangen hade söndagsöppet.


En specialare för den oinvigde sushiätaren. Smakprov av alla rätter; 
vinägerkryddat ris (nigiri) med bitar av bläckfisk, rökt lax med ost (funamori), sjögräsinrullader (maki), rå lax, tigerräkor och slutligen tonfisk. Alltsammans doppas med hjälp av pinnar (hur gör man?) i soja blandat med lite stark wasabi. Inlagd färsk ingefära (gari) äts mellan varje sushibit.

Sushin hämtade vi från den rekommenderade Kojis Sushi & Te som är rankad som en av landets fem bästa sushirestauranger. (Tips för er i stan.)
Mycket, mycket gott!! Något förvånad då jag trodde detta var en rätt man
"lär-sig" äta. Det blir absolut fler gånger.

Avrundar härmed en superskön hel hemmahelg.

Nickelback - Rockstar

Denna låt kan jag bara inte få nog utav. "Rockstar" med gruppen Nickelback. Spelas mycket på radion nu. I like...Notera att videon är fullspäckad med kändisar. Bl a Gene Simons (Kizz), Billy Gibbons (ZZ-Top) Wayne Gretzky (NHL-stjärna), Nelly Furtado (sångerska),
Kid Rock (Musiker) och en massa annat folk jag inte känner till.

080808

Magiskt datum! En sån här dag borde man verkligen göra nått annorlunda.
Finns ju vissa dagar som man kommer ihåg precis vad man gjorde.
Nu tänker jag inte på förlovning eller vigsel. Men nått... 

Visst, Olympiska Spelen (OS) i Kina invigs just idag. Närmare bestämt kl 08.08 fm (kinesisk tid). Coolt! Det lär dock inte någon större svensk medaljskörd.
Jag säger bara "baksida lår". Alla skadade har problem med just lårets baksida.
Varför? Sträckningsskada? Har vi för kallt i vårt land? :S
Spekulationer/reflektioner från min sida.


OS-guiden är inhandlad även om tävlingarna kommer att sker under arbetstid. Gissar att TV:n på jobbet kommer att gå varm. Synd bara att den hänger på väggen våningen under mig. Vore läge att ta upp ett hål i golvet. :P

(Inlägges lades ut kl 08:08) Och ändå är jag ingen 08:a. Hihi...

Kontrakterad

Då var kontraktet för den andra lägenheten skrivet. Dock återstår besiktningen, vilken ska ske någongång under nästa vecka. Snart kan resan mot huset börja. Rent psykiskt i alla fall.
Ser verkligen fram emot att få börja packa lite smått. Men även att få riva fram, rensa, lämna in eller slänga.


Uppdaterat
Vi får tillgång till huset den 1 oktober. Fjorton dagar senare (15 oktober) ska båda lägenheterna vara tömda och utstädade. Schemat känns bra. 

Sorry

Det har hänt nått  med mitt blogghuvud... jag vet. Sajten jag använde för bilder på nätet har klappat igen. Tidigt i morse sökte jag fram en ny sajt och laddade upp bilden. Klistrade snabbt in sökvägen... mäh! Formatet blev helt annan. Suck!

Jag lovar att fixa till det så snart jag får en lite större lucka. I helgen antar jag. Tillsvidare får ni tyvärr stå ut med den gamla i alltför litet format. Sorry!

Boktips?

Under slutet av semestern avslutade jag sista boken om Lisbeth Salander i Stieg Larssons Milleniumserie. Var nöjd med slutet och accepterar att det inte kommer att komma ut några fler böcker.
Nu känns det som att jag inte kan hitta en värdig ersättningsbok. Upplevde ni detsamma efteråt? Har i ett par omgångar ögnat igenom de olästa böckerna i bokhyllorna hemma men hittar ingen bok som känns lockande nog att påbörja.

Jag är egentligen bara en semesterläsare, vilken i o f sig just har slutat. Men jag åker om några veckor utomlands och vill hitta en bra bok tills dess. Gärna något i samma stil som ovannämnda triologi. Bra skrivet, spännande och så pass verklighetsförankrat att det skulle ha kunnat utspela sig i verkligheten.
Ingen science fiction-bok med andra ord. (Ja, jag lovar att jag inte ska jaga några "inkräktare" i lägenheten fler gånger.

Några tips till en kräsen semesterläsare?


Nä men...

Det är ju Brolle som döljer sig bakom den annorlunda munderingen. Stackarn fick skriva autografer efter sitt framträdande på Nolia i söndags. Kön med småtjejer ringlade lååångt. Gick helt sonika om hela kön och fick mina foton. :D Huvudbonaden måste vara det senaste. Den har jag inte sett tidigare. 

Endast JK (numera bosatt i Stockholm) knäckte nöten. Grattis! Tyvärr har jag ingen gammal brödrost att delge. ;)


Vem?


Vem döljer sig bakom solbrillorna?? Känns skrattgroparna igen?

Puh

Fick med oss en Puh från Kalaset i torsdags kväll.
J kammade hem den med en klo i en glasmonter. Klon är ju supersvår att handskas med i normala fall.. men denna gång bara fungerade det visst. Hahaha.

Förbryllande...
 

Knop

Ibland gör jag verkligen inte många knop. :S
Den sista semesterdagen gjorde jag verkligen inte ett hjota. Inser att uppladdning sker inför måndagens "på-nytt-start" med träning, jobb och ordning i ledet igen.

Lägg därtill att temperaturen pendlat mellan 10 och 15 grader hela dagen. Är sommaren redan slut??

Känns inte så farligt att börja jobba igen. För 
hösten blir fin den med:
- Blåbärsplock
- Rhodos resa
- Lingonplock
- Dubbla flyttar till vårt blivande hus

Kalas

Igår drog Luleå Kalaset igång. En festival som varar i dagarna tre (torsdag-lördag) med artister, matstånd och massor av folk.

Ostindiefararen Götheborg anlände under eftermiddagen till Luleå under sin Baltic Sea Tour 2008. Givetvis var vi tvungna att uppleva detta fantastiska träfartyg på plats i stan.
Fartyget är en utseendemässig kopia av 1700-tals upplagan av Götheborg. Den urspungliga båten gick på grund med sin last strax utanför Göteborg 1745 efter en resa till Kina - endast sju år gammal.
Denna kopia byggdes under 10 år och sjösattes 2003. Mellan 2005-2007 gjorde den likt ursprungsbåten en seglats från Göteborg runt Afrika och Australien till Kina. Tillbakaresan gick dock via Suezkanalen som byggts på 1800-talets mitt.


 

                       

Jag och J passade på att "kalasa" redan under torsdagen tillsammans med MM och SB samt MM och AV. Men först intog vi pepparbiff respektive grillspett till middag på färjan. Under samma veva drog ett åskväder över stan och temperaturen sjönk med tio grader. Tack och lov var vi förberedda på detta.

RSS 2.0