Helg!

Helgen inom räckhåll. =)

Känner att jag är i behov av miljöombyte. Drar därför till stugan ikväll för en sportlovsweekend. Ska bli skönt att bara vara.

Men innan avfärd måste jag få i mig lite mat, akuthandla samt packa. Ska se till att bl a Stieg Larsson boken, löparskidor och bastuhandduken inte glöms. Men även tv:n ska med, det är ju trots allt både melodifestival- och vasaloppshelg. Förutspår en bra sista delfinal i melodifestivalen. 

Har tackat nej till en tre dagars vistelse i Västerbottens fjällen i början av nästa vecka. Antagligen en felprioritering men anser att tidpunkten inte är den rätta.

Ha en toppenhelg allihopa! Så hörs vi igen till veckan. Tjao!

Basturedskap

Ikväll...

... vankas en trerätters middag hos Pär & Mickes Kök i Boden. Förberedelserna började redan vid lunchtid - sallad - för att med all säkerhet orka njuta av kvällens delikatesser. Även skjutsar ordnades för intag av ett eller ett par glas rött. Det började vattnas i munnen bara av att kika i matsedeln.

Uppdatering
Menyn blev följande:
Skagentoast till förrätt
Pepparstek med potatisgratäng till huvudrätt
Friterad camenbert med hjortron till efterrätt
Till det en flaska chilenskt röd vin.

Kan bara ge dem beröm för allt gott. Mums! =)

Vad mycket det gör att lyxa till det även mitt i veckan. Att få äta gott i trevligt sällskap. Komma ifrån vardagen, njuta och LEVA livet. Att få lägga åt sidan diverse tjafs och problem och glömma morgondagen för bara ett kort tag.
Sitter nu hemma i soffan och bara trivs. Livet är allt gött ibland. ;)

Frieri?

Vart fjärde år infaller skottdagen den 29 februari men bara officiellt sedan år 2000. Dessförinnan inföll denna dag den 24 februari och flyttade efter de efterföljande dagarna. Benämningen skottår kom just från att man skjöt in en dag på året för att dagarna skulle passa in.

I den gamla romerska kalendern började året den 1 mars, varpå en dag skjöts in i februari i slutet deras år. Detta är anledningen till att skottdagen hamnat i just februarimånad. Även dem räknar idag den 29 februari som skottdag.

I mitten av 1800-talet kom seden - skämtet - att kvinnor får fria under skottår 
(eller bara på skottdagen) till Sverige.


Frieri?
(Googlad bild)

Idag är dock kvinnorna självständiga och det är inte längre något skämt.
Det finns ju en del ogiftna tjejer i min bekantskap. Är det någon som planerar ett frieri i morgon på skottdagen?


Bokrea

Inte var dag man vaknar halvfyra (!) på morgonen. Efter att ha vridit och vänt på mig ett otal gånger gav jag helt sonika upp en timme senare.

Har haft en del viktiga saker att ta tag i, vilket är orsaken till min bristande tid och inspiration till bloggning. =( Men nu är ett delmål avklarat (I hope).

Och plötsligt finns det ju tid för bloggning t o m innan jobbet... nu bara två timmar bort. För varför ska man sova bort tiden? ;)

Idag börjar även årets bokrea. Gillar att besöka den, strosa omkring och göra några fynd. I skrivande stund finns vissa funderingar på om jag skulle smita förbi en kort sväng redan innan jobbet. Finns ju liksom tid för det.
Yes... har precis konstaterat att dem öppnar kl 7. Då blir det så! Ska bli roligt att se alla morgontrötta fyndare. ;)

Nu ligger Stieg Larsson triologin risigt till...

Bokfynd

Uppdatering
S*tan i gatan... den lokala delen av den rikstäckande nyhetskanalen var på plats och filmade i morse. Finns inte en människa som gör sig vid den tiden på dygnet. Gjorde verkligen vad jag kunde för att inte hamna framför kameran eller bli intervjuad. Max att jag skymtades vid något bokbord eller bakom någon skylt.
Mitt i all kurragömma lyckades jag roffa åt mig de tre böckerna som snällt fick lov att följa med mig hem.

Melodifestival del 3

Än en gång en vecka med överraskningar.

Måste erkänna att jag efter att ha hört bidragen höll på BWO samt Isaksson (!). Blev rätt snopen när den sistnämnda hamnade i ingemansland. Måste erkänna att jag aldrig sett honom ge så mycket som han gav i lördags. Är ingen fan av honom och kommer aldrig att bli. Men med ett svagare startfält än förra veckan blev mina val som de blev.

BWO till final liksom Frida "dunka mig gul och blå" Muranius. Det senare en skräll, vilket i o f sig är rätt roligt.
Jokern Eskobar gjorde verkligen inget intryck på mig. Landade också i botten.

Rockoperetten till "andra chansen"... nej, tack. Har tack och lov inte tänkt se den live. Kiruna ligger trots allt bara 35 mil bort.

Annat blir det i den sista delfinalen kommande helg. Ser redan framemot den. =)

BWO &
Veckans finalister

Äntligen helg!

En vecka full med utmaningar på jobbet med lönekörning och i och med det
ett verkligt test att det nyupplagda bolaget verkligen fungerar i rullarna. 
Verkar inte bättre än att samtliga 75 anställda får sina löner på måndag. =)

Ikväll ska vi ge hockeylaget ytterligare en chans hemma mot Modo. Norrlands-
derbyn är trots allt lite extra. Men jag lovar inte att jag ser hela matchen.
 
Liten svacka i melodifestivalen denna vecka. Spelar in den på DVD:n och ser den direkt efter hockeyn med artister som Eskobar och BWO som förhandsfavoriter. Håller redan nu på Martin i BWO. ;)
Ska i alla fall göra vad jag kan för att inte somna under Ainbusk respektive Isakssons bidrag.

Men först har jag en massa shopping att uträtta. Antalet tänkta butiksbesök ryms med nöd och näppe på händernas alla fingrar. Hoppas på en lite lugnare lördag, denna innan löningen i nästa vecka.

Med havregrynsgröt i magen bär det nu av.

Tjing!

Uppdatering
2 BH:n - grå
2 linnen - vit o svart
2 v-ringade t-shirts - vit o svart
1 3/4-ärmad tröja - svart
1 kortärmadblus med puffärm - vit med gråränder
Vertygslåda

Inspirerad?

Eco Bloom 4341
Tiden hemma i sjuksängen i förra veckan satte på nytt griller i mitt huvud. Har
till och från varit sugen på att byta fondvägg till de i övrigt ljusblå tapeterna i sovrummet. Lägg därtill inspirationen man fått genom att läsa Camillas blogg.

Full av inspiration äntrade jag i helgen färghandeln. Visste precis vilken tapet jag var ute efter. Den ljusa med blommor som jag suktat efter ett bra tag nu. Fick tyvärr beskedet att tapeten var utgående ur sortimentet. Snabb affär reagerade jag då... tre rulllar tack. Men njet!
Inredningstanten måste varit spyless på den för hon poängterade att den varit mycket eftertraktad, var osäker på om den fanns i lagret och att den kan vara svår att få tag i. Hon fullkomligen vägrade att checka lagret utan prackade istället på mig en helt annan helvit med struktur.
En som inte alls gjorde sig i sovrummet. Poff... där for den inspirationen.

Väntar nu på att den återigen ska infinna sig.

Dagen B

Dagen B som i bankbesök. Då satt vi då äntligen där. 

Taxeringsvärde, lagfart, pantbrev, lånelöfte, insatser, handpenning, besiktning, köpekontrakt, kalkyler, tillträdesdag, fasta och rörliga räntor. Vi fick en riktigt bra genomgång på banken idag.
Ett tag var det inte lätt för J att hänga med. Men efter en effektiv timme hade vi rett ut alla begrepp och gjort några kalkyler.

Ska bli intressant att se hur framtiden artar sig...

Ute på hal is

Var och såg stans hockeylag spela mot Linköping igår. Botten mot toppen med andra ord. Måste erkänna att vi gick efter andra perioden.
I första tog de ledningen med två mål (hur det nu kunde gå till). Måste erkänna att det var flyt och tur att det blev så. I andra rasade laget som ett korthus igen. 3 mål emot sig och ett gäng yra höns ute på isen. Kunde senare konstatera att de lyckades kvittera och även vinna (!) i förlängningen. Glömde motståndarna komma ut på plan?

Laget är verkligen ute på hal is. Nya finska målvaktsförvärvet är inget vidare.
Vad gör vi med tre halvdana målvakter? Ställer dem samtliga i mål samtidigt? Dessutom saknar de vilja. Publiken sitter helt matt... inget tryck alls! Jag ids inte längre sitta och titta på eländet. Om de överhuvudtaget håller sig kvar i serien måste något drastiskt ske inför nästa säsong.

Själv vägrar jag att yra omkring på isen likt hockeylaget. Jag har investerat! Köpte mig ett par broddar att dra på skorna. Ok.. jag har blivit tant. Men oj så effektiva dem är! Ljudet avslöjar en. Det låter som att man trampar på popcorn när jag går på ispartierna. Tystare på packad snö. Superskönt att kunna gå avslappnat. Ger också ett fint driv i framfarten. *ler*

Nu vill jag bara bli 100% pigg så jag får nyttja dem på långpromenader.

Broddar

Melodifestival del 2

Igår satt jag återigen bänkad till årets melodifestival, del två. Denna betydligt bättre än den första. Kunde plocka ihop mina bidrag både till andra chansen och till finalen. Måste erkänna att jag prickade in samtliga låtar, dock inte med rätt utfall.

Fortsatt gillande av Luuks och pausunderhållaren Gustavssons humor.

Härligt att beskåda Carolas min när hon och Andreas "One love" bara gick till andra chansen. Hade nog allt väntat mig lite mer av dem än vad de erbjöd.
Sannas "Empty room" var finstämd och gillade även Olas "Love in Stereo". Rongedalarna kändes bara för mycket men slöt man ögonen och bara lyssnade på låten var även den ok.

Men kebabpizza och slivovitza?? Va?? Näää, tack och lov.

Misstänker att nästa deltävling blir ännu en svacka igen, likt den första del-
tävlingen. Ser redan framemot den fjärde efter att ha tjuvkikat på deltagande artister.

johnson, häggkvist & ola
Veckans "Andra chansen" deltagare

Tusen tack

Vita tulpaner
Tusen tack syster för att du
vågade glänta på sjukdörren,
även om du inte kom in.

Tack också för de fina vita tulpanerna och asken med chokladhjärtanen. De piggade definitivt upp!!

De satt fin, fint.
Sniff, sniff... smaskens!

Chokladhjärtan








Nu är jag äntligen på benen igen. Det satt verkligen hårt inne (tolv urtrista dygn).
Men nu lämnar jag soffan med det sköna täcket, släpper taget om toarullen och återställer vitaminer, salvor och mediciner i skåpet där de hör hemma.

Nu tänker jag komma igen med livet och bloggandet igen. Tack för att ni finns!

Alla hjärtans hälsningar

Sänder en Alla Hjärtans hälsning till alla nära och kära, kompisar, arbetskamrater, f d arbetskamrater, bloggvänner, m fl. 
Massor av kramar även till dagens födelsedagsbarn PF.

Stor röd ros

Själv fortsätter jag min kamp mot influensan och uttråkningen hemmavid.

Sjuk - jag??

Vem är den skyldige? Vem har blåst upp en ballong innanför mitt huvud?
Är igenstockad i de nasala gångarna, lock i öronen, hostar så det river i strupen, blank i ögonen och allmänt matt och hängig sedan en vecka tillbaka.
Drömmer så märkliga drömmar. Vaknar av att öknen flyttat in i munnen på mig. 
Vaknar och somnar om vartannat på min fritid.

Känner att jag inte längre gör rätt för mig på jobbet. Finns helt enkelt inga krafter kvar längre. Börjar på allvar fundera på att tacka för mig på jobbet, åka hem och bädda ned mig.
Ska bara...

Vad hände?

Igår var det återigen dags för årets melodifestival. Även i år fick Luuk axla rollen som programledare. Något jag är oerhört glad för. Gillar hans humor. Vad fyllde tjejen bakom kulisserna för roll?

Undrar om det ändå inte vore bättre att slå ihop de fyra delfinalerna till två.
När vi väl är inne på den tredje och fjärde delfinalen brukar det börja kännas lite långdraget. Håller ju trots allt på i fem veckorstid. (Andra chansen körs tack och lov inte på en egen vecka.) Förstår trots det att det inte skulle generera lika många telefonröstningar som nu.

Men... vad hände egentligen igår? I love Europe?? Va?? Någon som har en vettig förklaring? Mer än att folket antingen är såld på allt vad Sjögren företar sig. Var det ett sätt att se till att han nådde Globen för sedan att chansa att de bättre låtarna som nådde "Andra chansen" sedan kvalar sig till finalen. Lite "risky moment" vill jag säga. 

Amy och Christer
Veckans finalister

Okay, jag fastnade inte just för någon speciell låt. Som jag gjorde ifjol för
The Arks låt. För mig får det gärna vara lite show, drag och utmärkande om vi ska synas i massan av bidrag som trots allt ställer upp i den europeiska tävlingen.

Måste dock erkänna att jag trots allt föredrar den svenska framför den europeiska tävlingen.

Svaret är

Mörk chokladtryffelJa, inte såg de mörka små chokladtryfflarna alltför inbjudande ut.

Men skam den som ger sig. De var underbara!!

Kära tillverkare... vore kanske inte fel att se över utformningen av dessa små delikatesser.
 

Vad? Vems?

Gissa?!Har inga egentliga helgplaner mer än att piggna till och det rejält.

Alltså den andra helgen i denna månad med ordinerad vila. Så tragiskt trist. =(

Under tiden får ni allt fundera vad som serveras på denna lilla tallrik!?!?!?
Vem serveras detta? 

Snörvel

Då är det bevisat igen. Jag är inte stålmoster/faster/flickvän eller dylikt. Jag har dragit på mig en riktig förkylning. Trodde för ett tag att jag var "odödlig".
Har bara att skylla på promenaden hem i tisdags. Trots att jag frös om skallen (som en blöt hund) så åtgärdade jag inte det. Hade bara varit att haka av ryggväskan, gläntat på en dragkedja och tagit på mig ett pannband eller mössa och jag hade varit fortsatt pigg. Grrr...

Fick nått slags övermod efter att ha stått emot ett otal feberattacker hos ALLA jag umgåtts med de sista två veckorna. Antalet sjuka personer ryms inte ens på en hands fingrar. :S

Ska raskt dyka ned i c-vitaminröret.

Ljuset

                                                                             Endast sex veckor efter
Snöklädd björkmidvintersolståndet
(den 21 december) har ljuset med rask takt återvänt till oss i norr.
Molnfria dagar ljusnar det redan vid halvåtta tiden på morgonen. =)

Förstå att det är detta man väntat på. Massor av snö, ett par minusgrader och ljus.
Oj, vad jag blir sugen på att utöva vintersporter... t o m att söka fram längdskidorna!

Gick i alla fall de 5 km hem från jobbet igår. Drog tyvärr på mig liiite snörvel och nysningar. Attans att jag inte valde att proppa i iPoden i öronen utan valde att gå "oskyddat".
 

Stimulansbehov

Är en person som behöver känna stimulans.

Detta får jag om dagarna i mitt jobb. Bra chef, lättsamma arbetskamrater och 
mycket givande arbetsuppgifter. Får verkligen sätta mina kunskaper på prov och utveckla redovisningen. Känner att mina åsikter är viktiga och får oerhört ofta gehör för dem. Nästan lite scary... men känner mig helnöjd med resultaten.

Under mina dryga två år (oj vad tiden far) har jag knappt upplevt en tristess.
Varje månad något nytt att bita tag i. Ok, visst har det ibland med nöd och näppe hunnits med.

Skrev helt sonika ned mina arbetsuppgifter och genomförda projekt. Vilken 
intressant meritlista det blev. Speciellt med tanke på hur kort tid jag haft på mig. Men så var utgångspunkten också så manuellt det kunde vara. Har även mycket att tacka min nuvarande kollega som avlastat mig med löpande arbete.
I detta område har jag verkligen inte saknat stimulans. =)


Uppiggande

Sätter genast in en mer uppiggande bild. Tänk ändå vad snittblommor är härliga. Man blir liksom glad av doften och färgprakten. Dessutom känns de som än mer livfulla då de lever avkapade från sina rötter i bara en vas med kallt vatten. Hmmm... 

Tulpaner

Hjälpen

VoltarenI helg har jag verkligen inte gjort många knop.

Efter flera varma (läs: heta) bad i karet och 
ytterligare en bastusväng samt superkrämen har ryggen blivit klart mycket bättre igen.

Nu återstår endast en nackmuskel att behandla antagligen mot inflammation.

Tur man är lite "slemmigt hal" annars hade man fnöskat ihop vid det här laget. ;)

Har läst biverkningarna och inser att dessa kommer jag att slippa. Annars är jag den som trillat dit på sällsynta sådana. Som när jag tappade hår av en annan muskelinflammationsdämpande kur. Det var mindre trevligt.

Ny blogg

Jag har efter visst funderande valt att skapa en ny underliggande blogg. Denna blogg är lösenordsskyddad. Detta för att jag ska kunna skriva lite mer och slippa fundera på vilka läsarna är.

Adress, användare och lösenord kan ev erhållas via mail:
[email protected]
Det är inte säkert att alla som mailar får behörighet. Hoppas att ni har förståelse för det.

Jag kommer även fortsättningsvis att uppdatera denna ordinarie blogg.

Uppdatering
Några inlägg kommer INTE att ske här när jag uppdaterat den andra bloggen.
Får känslan att denna blogg blir så upphackad. Detta ska omgående "fixas" till.

Lösenord?

Funderar på att lösenordsskydda min blogg p g a olika anledningar av vilka jag väljer att inte gå in på.

Det ultimata vore om det gick att lösenordsskydda vissa inlägg. Efter lite efterforskningar har jag förstått att det inte är möjligt. Det handlar om att antingen skydda allt eller inget.

Skapar ev en underliggande blogg som jag väljer att lösenordsskydda.
Mer om detta senare.


Vila

Vad händer egentligen när man sover? Lade mig utan problem i torsdags men steg upp igår morse med en fet låsning i ryggen med nackspärr på köpet. 
Antagligen ett resultat efter att i snettläge ha slitit upp garageporten som hade frusit fast.

Igår eftermiddag fick jag hjälp av "lyftkranen" på jobbet, tyvärr utan resultat.
(Tar alltid några timmar innan man känner resultatet.) En och annan kollega letade sig till mitt kontor utifrån skriken.
Ytterligare några knäckningar igår kväll men tyvärr gick det inte åt rätt håll.

Efter en jobbig natt fick till slut T åter rycka in. Jag är dig evigt tacksam!
In i bastun och ut som en kräfta för otal lyft och tryckningar. Massor av smällar. Nu känner jag mig "bara" överkörd. Har beordrats vila, värme och värktabletter. Tror banne mig att jag kommer att lyda. Känner mig för tillfället inte speciellt kaxig.

Idag är värmevetekudden min bästa vän. I morgon kväll nalkas ännu en härlig 
bastu. =)
Oj, vad jag skulle behöva en egen bastu. Tänk att få bada när man känner för det eller när behovet finns. Inte på en tid bokad en vecka innan. En evig plåga för en bastugalen tornedaling. Keep on dreaming...

Värmevetekudde

Diamantstrateg

Ibland (det händer inte ofta) får jag rycka in som barnvakt åt min systers barn. Igår var det ett sånt tillfälle.

Vilka snälla och skötsamma barn! Antingen har jag varit där alldeles för lite på sistone eller så har mina krav på eget ansvar börjat göra verkan.

5-åringen är en riktigt klurig en. Vi spelade sällskapsspelet "Den försvunna 
diamanten". Han känner numera till att moster går in för att vinna för att lära honom att förlora. Inget curlande här inte...
Medans jag såg till att den äldre systern kom iväg på kvällens träning fick han ställa i ordning spelplanen. Bara att sätta sig till bords och kasta tärningen. Halvvägs genom spelet kunde han inte hålla sin strategi inom sig längre.
Han såg till att jag satte kurs mot Kapstaden (längst söderut på Afrikas karta)
i jakten på prispengar och den försvunna diamanten. Själv höll han sig nära boet i norra Afrika. Det visade sig att diamanten låg gömd just i denna stad... 
så långt, långt hemifrån. Först tillbaka till boet vinner. Jag hade ju ingen chans! 
Strateg redan vid femårs ålder och utan curling.

Den försvunna diamanten

RSS 2.0