Hemma igen

Vädret i stugan ordnade upp sig under den andra trippen. Nordanvinden gav alltmer vika och solen värmde på riktigt bra.
J skyndade sig tillbaka till stan lite tidigare för att städa det sista inför lägenhetsvisningen.
Själv unnade mig att hälsa på A-S och A i hembyn. Men även timmar av bokläsning och lite målning mellan varven. Pappa färdigställde utbyggnaden så snyggt. Bugar och bockar!

Nu återstår för mig att hitta skjutdörrar och inredning till garderober samt en passande kamin.

Så här på sluttampen av semestern inser jag att den delats upp i etapper om fem dagar. Göteborg, hemmaplan (lägenhetsröj), stugan, hemmaplan (inkl jobb), stugan samt slutligen hemmaplan igen. Återvände nämligen igår till stan igen och lämnade den sköna och avkopplande stugmiljön bakom mig. Avrundar alltså på hemmaplan.

Hos min syster träffade vi över en fika min moster KEB och T som var på genomresa. Alltid trevligt! Men solen gassade på så hårt att vi valde att tillbringa resten av dagen med varsin bok på stranden. Njöt av sol och bad och ljumma vindar. Underbart liv!!

Efter middagen hölls första visningen av J:s lägenhet. Till en början höll vi oss på min altan innan nyfikenheten blev för stor... och trampandet i kringområdet började. =)


 

Moget / övermoget?

Innan solen börjat värma alltför mycket tog pappa, jag och deras fyrbenta vän M
båten över sjön tidigt i morse. Därefter vallades vi till hjortronmyren. Början är alltid lite trevande. En här och en där. Innan man hittar ett gyllene ställe.
Då glömmer jag både tid och rum! Svetten rann och myggorna surrade. En stund senare hade vi fyllt våra samtliga hinkar. Promenaden tillbaka till båten var ett faktum. Till pappas lycka kan jag gissa. Jag har ibland något svårt att slita mig från bärskogen.

(Minns speciellt en gång då mamma och jag knappt märkt att det börjat regna.
Det var ju så otroligt gult på myren det året. Vänta, ska bara, vänta... bara lite till... minns jag att vi lät... till pappas förtret.
)

Åter vid stugan dröjde det inte många minuter innan belöningen var ett faktum. Det ljuvliga doppet i sjön förståss! Det var lite varmare i vattnet igen. Simmade runt en stund.Mogna hjortron

På eftermiddagen cyklade jag och mamma till brevlådan 5 kilometer enkelväg! Morgontidningen hade anlänt och dagens andra motionsrunda var ett faktum. (Tog över systers roll som lämnat stuglivet för denna gång.)
Träningen är på tok för lite med tanke på allt jag stoppar i sig i tid och otid. Måste verkligen skärpa mig rejält igen när semestern tar slut. (Sista veckan nu.)

I skrivande stund ligger sjön åter blank och utebastun är rejält upphettad. Återstår bara att se vad mina axlar säger när dessa alldeles strax ska samköras. De som redan signalerar (hettar) efter lite för mycket sol idag. Övermoget?

Bläsa


Hemkommen från A och M:s stuga. Det bjöds på solning, havsbad, kubb, bastu, god mat, umgänge och övernattning. Inser att vi kör lite olika dygnsskift.
Middagen intogs först vid midnatt! Något sent i mina mått mätt som morgon-människa. Men det är så där.. tiden bara rinner iväg.

Nu vankas ytterligare några dagars semester...
Spenderandes på stranden, i vattnet, på bryggan, i båten, i bastun, o s v...
(Ser ni den röda tråden?)

Ute

Äntligen är J:s lägenhet ute till försäljning. Den kom ut igår. En vecka sedan bilderna togs. Visning om en vecka. Helt enligt överenskommelse.  Semestertider... you know.

Nu hoppas vi givetvis att det finns intresserade spekulanter. Bara att hålla tummarna igen då...    
(Klicka för något större bilder)


Världen är liten

Nu har det framkommit vilka våra nya husgrannar blir. Minns ni huset vi hoppade av och istället köpte grannhuset som var mer anpassat för oss? Tjejen har tydligen bott på samma gata som både mig och J. Även hon i en bostadsrätts-trea. Undrar hur länge?

Dessutom visade det sig att vi gått i samma gymnasieklass för massor av år sedan. Minns att jag pendlade 7 mil enkelväg under de tre åren. Läste med andra ord inte på min hemort. Vi var bara nio personer (inkl mig) som läste vårt program. Världen är verkligen liten!!!

Nu hamnar vi på samma gata igen! Sida vid sida dessutom.

6300

Idag har jag köpt min tredje mobiltelefon. I hela mitt 35-åriga liv. Ja, jag vet.
Jag är ingen "slit och slängare". De blir en del av mig och sen använder dem så länge det bara går. Eller tills det inte går längre...

Fick till slut nog. Nu på slutet har min gamla telefon bråkat allt oftare. Utan förvarning bröts ljudet mitt i samtalen. Bara schdop!
Med följden att personen på andra sidan tråden pratar på (ibland i flera minuter) utan någon som hellst återkoppling från mig. 
Vänner och familj drabbades. Men även mäklaren och husförsäljaren! Inte proffsigt alls. Mer så att man skäms.

Med kniven på strupen blev det affär efter en veckas funderande. Nu har jag hittat den. Telefonen utan alltför mycket flash med väckarklocka och kalender
som jag kan ringa och SMS:a med. Använder inte telefonen som musikspelare (har Ipod) eller kamera (har digital sådan). This is it.- Tunn och slimmad modell
- Stor och tydlig skärm
- Stålchassi (svart/silver)
- Tidlös design
- Prisvärd
- Lätt menysystem
- PC-anslutningsbar

Semester, lågtryck och lite jobb

Vädrets makter var inte alltid med oss vid rustning och utbyggnad av stugorna. Precis som ifjol kändes det som att man bara hann påbörja snickeri-/ målningsarbetena så gjorde de mörka molnen entré.
Massor av tack till pappa och svågern för allt arbete i samband med min stugutbyggnad!!!

   
  
Tänk att föräldrarnas hund M verkligen har blivit bättre. Superskönt! Mycket trevligare med att mysa än bara bråka. Tack vare en skrammelpåse. Hihi...                


På tok för mycket godsaker. Lite träning tack vare den enorma studsmattan och dagliga pass med 100-tals höga benlyft. En av mammas blomsterlådor.

 
 
  
Syskonbarnen E, A och T

Har nu återvänt från stuglivet till stan och verkligheten för ett tag.

Halvvägs in i semestern är jag nu tvungen att jobba ett par/några dagar med lönekörning (ensam behörig). Inte alltför motigt då vädret bjuder på lågtryck med spöregn och låga temperaturer. Räknas även bli klar innan sommarens högtryck (äntligen!) gör sitt intåg över oss i norr i mitten/slutet av veckan. Har verkligen blivit bättre på att njuta av semesterns varenda minut. Jobbet tar inte över dessa dagar. Tar istället vara på både tiden före, under lunchen och efter.

Idag fyller även min arbetsvilliga, ärliga och hjälpsamma svåger M år. Grattis!!!

Njuter av semester...


Tar nu en kortare semesterpaus...

Njuter av morgondopp i sjön (underbart uppvaknande), umgänge, grillat, lådvin, vedeldade utebastur, otaliga dopp i sjön/havet, stugutbyggnad, fika/tårta, sovmorgnar, lugn och ro. Går inte att ladda batterierna på bättre sätt.

Västkusten i övrigt

Vad skulle vi gjort utan Astrid eller Patrik i bilen? Jag pratar givetvis om den oväderliga GPS:en vi hyrde med bilen. Den guidade oss i Göteborgs stadstrafik som om vi hörde hemma där eller kört där i massor. Suverän framförhållning. Den berättade vilken fil vi skulle välja, när vi skulle svänga och vilken fil vi skulle lägga oss i därefter för vår fortsatta färd. HELT TOPPEN!


Bara att ställa in målet och lyssna på Astrid eller Patrik (gick att välja röst). Valde man sedan av någon anledning att avvika från rutten, räknade den snabbt om körvägen och guidade oss från de nya koordinaterna.

På detta sätt var det inga som helst problem att köra i stan eller "göra" västkusten. Måndagen packade vi bilen med kameror (givetvis), badlakan och badkläder och gav oss iväg.
Första stopp blev Marstrand. Vi kom dagen efter att seglingstävlingarna slutat. Därmed missade vi de kungliga (Madde) och säkert en och annan kändis, men istället fick vi uppleva det verkliga Marstrand utan öltält och dylikt. 

                     
                      

Vilken fantastisk idyll! De flesta hus var vitmålade, små gränder och massor av lummiga trädgårdar. Rosenbuskar i var och varannan trädgård. Vita staket runt husen.
Tog även färjan över till andra sidan av Marstrand som delas upp av hamnen.
Där existerade i princip inga andra fordon. Så lugnt och stilla. Besökte fästningen högst upp med makalös utsikt över byn.

Hade svårt att tro att detta pittoreska ställe ligger i Sverige. Trots hot om regn och åska fick vi uppleva solsken och värme. (Brände oss nästan på kuppen.) Hade lätt kunnat slå vad om att vi befann oss i Grekland.
Efter några timmars promenad, fotning avrundade vi med ett bad från klipporna. Trots värmen som härjat söderut visade badtemperaturen samma som i Norrbotten. Trodde inte våra känselspröt när vi hoppade i.

Sedan körde vi vidare mot Strömstad längst ut på Tjörn (bild 1 och 2). Där intog vi en sen lunch/middag. Västkusten är väldigt kuperat och vackert. Broarna är otäckt höga (rena berg- och dalbanorna) för att möjliggöra att segelbåtarna tar sig under och i varierat utförande (bild 3). Vi gasade sedan vidare genom Orust och tog bilfärjan vidare till Lysekil (bild 4-6).

                  


                 

Innan det åter var dags att styra kosan åter till stan och hotellet.

Tisdagen spenderades till fots inne i Göteborg. Götaplatsen (1:a bilden), Avenyn kantad av restauranger, Nordstan (Scandinaviens största shoppingscenter), Operahuset (2:a bilden), hamnen (3:e bilden), m m.

                             

Även en kort tripp till IKEA innan det var dags att börja tänka på refrängen och hemresan. Totalt 75 mil körde vi under dessa fem dagar.

Trots detta hann vi inte med allt vi planerat under vår turné på västkusten. 
Förlåt oss farbror SN och kusin PN att vi inte hann förbi denna gång. Västkusten hade mer att erbjuda än vi anat. Men vackert som det var lär det bli fler turer.

Liseberg

Vi rivstartade vår semester med uppstigning halv fem (!) första semester morgonen. En timme senare hämtade flygtaxin upp oss. Via Arlanda var vi framme på Landvetter redan kvart över nio på morgonen. 

Vi tillbringade totalt fem dagar på västkusten. De två första dagarna till fots inne i själva stan. 28,5 resp 29,5 grader i skuggan. På tok för mycket för norrbottningar med urusel sommarstart. Emellanåt drog vi nytta av hyrbilens luftkonditionering i jakten på svalka.

Pendling mellan hotellet i Borås, vännen i Göteborg och Springsteens makalösa konserter under fredagen och lördagen.


Söndagen tillbringades på Liseberg, något man aldrig blir för gammal för. Utmaningarna stiger bara med åren. De olika berg- och dalbanorna visade sig vara våra favoriter. Den stora jättegungan uppe på backen får dock vänta ännu några år. 


Den blå Kanonen som gjorde 0-75 km/h på 2 sek, 90 graders stigning upp till
24 meters höjd och dykning i 90 grader, loop och 360 graders vridning runt sin axel blev vår allra största favorit.


Tätt följd av Balder (berg- och dalbanan i trä) med en maxhastighet på hela
90 km/h och höjd på 36 m. I bakgrunden ovan och nedan som plockepinn.

 
Men även placeringarna ytterst på Kulingen (vikingabåten) och Spinrock (motoriserad jättegunga) fick våra magar att pirra.

Tror bestämt vi erövrat titeln som blötast på hela nöjesfältet om något sådant funnits. Flume ride (vattenbanan) där jag och J längst fram delade stock med en annan reslig karl. Gissa om den stört dök efter utförslöporna! J klarade skorna och någon enstaka fläck på t-shirten men var i övrigt blöt från hårrötterna ned till vristerna. Jag som tog skydd bakom J klarade allt utom jeansens nedre halva.

Såld

Idag skrevs det ånyo köpekontrakt. Denna gång i rollen som säljare. Detta efter endast en allmän visning och tre intressevisningar. Rätt smärtfritt med andra ord. Speciellt då mycket av detta kunnat ske medan jag befunnit mig på resande fot. Enkelt tack vare mobiltelefonkontakt med den fina mäklaren.

P g a fler intressenter blev det t o m budgivning! Något som upplevdes betydligt trevligare som säljarpart än som köparpart. 

På utsatt tid och efter hälsning, handslag och presentation satte vi (säljare och köpare) oss tillrätta hos mäklaren. Efter ytterligare lite småprat kring bordet gick det upp för köparmannen att det var jag som var säljaren utbrast han: 
- Är det du som är säljaren? Du var då en söt tjej.
Jösses... vad hade han förväntat sig? En stor, gammal och städmanisk kvinna med hätta på huvudet?? Eller är det dags för nya glasögon?

Köparfrun hade utifrån mitt efternamn samt städningen och lägenhetens ordning och reda gissat att jag antingen var finska eller tornedaling. Det senare stämmer mycket riktigt. Visste däremot inte att vi anses vara städade och ordningssamma. Ligger det nått i det? Någon som vet?

Tillträdet är satt till mitten av oktober. Således två veckor efter att vi fått tillgång till huset. Vilket passar utmärkt. Då hinner jag både flytta och städa ur ordentligt.

Kändes som att köparna blev de rätta. Ett pensionerat par, även de med rötterna i tornedalen. Således fortsatt lugnt i huslängan och på gården.
Hoppas verkligen de kommer att uppskatta min lägenhet lika mycket som jag gjort under mina år. Trots att området är stort har omsättningen på min gård varit liten. Intressant är att mina grannar under alla mina tio år varit demsamma.

Massor av namnteckningar senare var affären i hamn. Ännu ett steg emot huset. Allt fortsätter att falla in enligt planerna. Känns bara så bra!

                  
                 
(Klicka på bilderna för något större bilder)

Sanslöst, Magiskt, Explosivt!!!

Hemkommen igen från Västkusten, Göteborg och Springsteen.

Fem underbara dagar. Till en början besvärades vi av hettan. 28,5 resp 29,5 graders värme. Luftkonditioneringen i bilen vi hyrt fick rädda oss mellan varven... tills att vi förstod att det var ynka 12 grader hemmavid. Då njöt vi fullt ut.

Fick sådan utlandskänsla när vi bland 58.000 andra personer njöt av Bruce i dagarna två. Svetten lackade trots få klädesplagg ännu vid midnatt. Fick nypa sig i armen emellanåt.
Helt sjukt det vi fick uppleva. Två helt underbara konserter. Toppbetyg till bägge kvällarna.
6 timmar Springsteen och man fick inte nog! Fredagen mer rockig än lördagen.

Fredagen (tillika USA:s nationaldag 4 juli) rivstartades med "Born in the USA" och hela Ullevi kokade. Min önskade "Out in the street" redan som tredje låt. Sedan pumpade han på med de flesta av mina favoriter; Mary´s place, Badlands, Hungry heart, Born to run, Dancing in the dark. Avrundade med American land som han gjort under hela turnén. Totalt 27 låtar varav 6 extra nummer!
Fredagen var ett publikfrieri utan dess like. Skyltar med publikens önskemål hämtades in mellan varven. Men även skylten "Steve- you sexy thing". Hahaha... Han gav verkligen ALLT! ***** Fullpott i betyg (Fem urstarka stjärnor).

Lördagen börjde lite stillsammare. "Hungry heart" redan som fjärde låt. The Promised land, Waiting on a sunny day, I´m on fire, Drive all night, Long walk home, Thunder Road. Men även Mary´s place och Badlands.
Jösses vilken avrundning av konserten! Efter sista American land. Bruce:
- No, no, no. We´re told not to play this song. It´s the stadium braker.

Sen brakade "Twist and Shout" lös! Nya Ullevi höll denna gång... liksom 2003. Men 1985 satte sig den gamla arenan just p g a vibrationerna till denna låt.
28 låtar varav 6 extra nummer. De absolut flesta låtarna utbytta från fredagens konsert. Även denna kväll ***** (fem stjärnor) i betyg.

Ullevi älskar Bruce och Bruce älskar Ullevi. Konserterna ska bara upplevas här. Springsteen tillsammans med The E-Street Band är bara BÄST! Clarence Clemons, Mighty Max, Little Steven (van Zandt) och Nils Lofgren.
See you next time!

Bruuuce

26 grader i Luleå idag! Redan tidigt i morse gassade solen på riktigt bra. Sommarens absolut bästa dag. Detta borde firas med ett dopp ikväll.

I morgon börjar min semester! Vi går ut hårt direkt. För i helgen smäller det!!!

Brucan uppträder i dagarna TVÅ på Ullevi i Göteborg (4-5 juli). Tillsammans med E-Street Band ska de frälsa oss fans.=)
Midsommaren 2003 besökte han senast arenan. Jag var där tillsammans med över 55.000 andra personer. Det var rent magisk stämning. Definitivt min bästa midsommar någonsin.


Kan semestern börja bättre? Jag bara undrar...

Första...

... visningen av min lägenhet är avklarad. Detta knappt veckan efter fotningen och att den kom ut till försäljning.

Nyfikenheten tog överhand. Lejde t o m syster med familj att cykla förbi och checka om mäklaren satt där ensam och allena. Kunde sen inte hålla mig heller utan vi vandrade förbi på avstånd och skymtade en och annan spekulant. Puh! Hade varit pinsamt om ingen kommit. Oj, vad jag velat höra hur spekulanterna diskuterade. Precis som jag och J gjort på visningarna vi varit på.

Blev sedan glatt överraskad av mäklarens informationen av antal sällskap och intresserade. Båda betydligt fler än jag vågat hoppats på. Lägger därtill de som inte kunde komma idag utan får en extra visning. Nu kan jag pusta ut lite. Bara att avvakta och se. I detta läge finns inget mer jag kan göra.

Mäklaren fortsätter att ge det lilla extra. Blir så glad när jag ser hennes jobb.
Bara en sån sak som skyltningen. Hon skyltar mer än de andra, vilket gör det lättare att hitta till objektet. Än en gång känner jag att jag gjorde rätt val. Kan varmt rekommendera henne. 

Till veckan planerar vi att fota J:s lägenhet, lägga ut den och sen komma överens om en visning. Men först avvaktar vi utvecklingen efter min visning.

Återuppstånden

Känner mig lite som pånytt född. Den värsta tröttheten är bortmotad. Skönt. Kulmen av trötthet nåddes igår. En dag som kantades med fruktansvärd trötthet, gedigen huvudvärk och mörk under ögonen. Inte speciellt social vid trippen till grannstaden. Är dock glad att jag följde med. Behövde komma ifrån allt för en stund. Hoppas de inblandade har förståelse.

Ikväll är första lägenhetsvisningen. En allmän sådan. Nyfiken som man är vore det roligt att se om det kommer någon och vilka i sådana fall. Grannar? Bekanta?
Nyfikna arbetskamrater? Kanske en webb-kamera vore ett alternativ. Skickar ev ett syskon eller kompis dit. Alternativt spanar jag själv på behörigt avstånd. Återstår att se vilket drag det blir.

P g a intressenter som inte har möjlighet att gå idkväll har det redan bokats in en andra visning. Skönt att veta att det finns några själar där ute. Har varit lite orolig mellan varven. Håll tummarna nu!

Regnet har gjort uppehåll. Solen kikar t o m fram en aning. I natt regnade det på nått fruktansvärt. Vaknade, rusade ut och räddade blomkrukan från över-svämning. Blir utmärkt att ställa fram den lagom till kl 18.10.


RSS 2.0