Koma

Vi pinnade på rätt bra i helgen.

På fredagskvällen lade vi träplattor på J:s balkong. Superfint! Skulle bara ha gjorts för fem år sedan. Men det är så där. Man har aldrig så fint som inför försäljning.


Körde dessutom bort en del bråte och hann förbi både M & A:s stuga (bastu-bygge), R & M:s stuga samt en titt på A & A-L stuga. Besök hos J:s föräldrar och tillsammans med dem till det stora varuhuset 13 mil bort. Jag blev ett par kuddar och en blomvas rikare.

Lägg därtill enklare grillbjudning/avfirande av JK som "firade" sin sista helg i stan innan flytten söder ut. Roligt för honom att det löser sig men riktigt trist för oss som kommer att sakna honom.

Jösses, vilken koma jag gick in i idag efter lunch. Hemskt när huvudet inget hellre ville än att landa mot skrivbordsytan, ögonen slutas och kroppen slappna av. Lite svårt när man befinner sig på jobbet.
Landade 15 min i soffan efter middagen. Men nu är jag igång igen... dan före dan före visningsdan. =)

Självkritisk

Nu är lägenheten ute på försäljning. Min mäklare är så bra. Vi tänker lika och det är så lätt att diskutera med henne. Får igenom mina önskemål. Fick t o m in ett par egna bilder. Valet känns bara så rätt.

Nu finns det inte mycket mer jag kan göra. Ja, mer än att hålla lägenheten kliniskt ren inför den allmänna visningen och ev extra visningar.

Nu är det upp till andra att gå på visning och vara kritiska. Blir själv så själv-kritisk. Har verkligen lusgranskat allt... både på nätet och i verkligheten.
Nu är det bara att hålla tummarna att det finns någon enda själ som är verkligt intresserad.

Helt plötsligt känns husköpet och flytten mycket mer verklig och mer närmare än vad man tror. Bjuder på en vacker detalj som finns i trädgården till vårt blivande hus.


Sent om sider

Sju ynka dagar (!) återstår till Springsteen i Göteborg. Boendet har/är ett problem just under spelningsdagarna 4-6 juli. Min snälla farbror S har erbjudit oss ett rum i Trollhättan över nätterna. Efter konserterna blir vi kvar ytterligare ett par dagar på västkusten. Bokade idag en hyrbil för hela perioden. Bra att veta att den innehåller GPS-utrustning då vi ska bila runt lite.

I natt bokades boende för de sista dagarnas boende. Skönt att åtminstone det löste sig... och centralt också. Har varit inne på att det måste ordna sig på nått sätt. Nu verkar det även göra det. Puh...

Motsträviga vädergudar

Fotograferingen är genomförd. Jösses vad hon dundrade iväg mycket foton!! Spännande att se resultatet. Utomhus stod regnet som spön i backen. Något som gör inomhusklimatet mörkare än soliga och fina dagar, lunchtiden till trots.

Hon verkade ha öga för sin sak. Får för mig att det är lite tjejigt att gilla fotografering, färg och form? Får inte riktigt samma respons från de manliga
(i det här fallet) mäklarna. Var nämligen emot att anlita proffsfotograf som den andra mäklaren tipsade om.

Visning i mitten av nästa vecka. Bara att hoppas att det finns intressenter och att inte alla redan hunnit dra på semester.

Strax redo

I morgon kommer min mäklare för att fota lägenheten. Hann tack och lov klippa
gräsmattan igår. Gjorde även ett sista ryck med inköp av reaplantor och en utekruka som jag ställt vid entrén.


Men först ska det röjas och städas klart ikväll. Har sen i söndags tagit bit för bit i röjningsväg. Tvättat, städat men framförallt plockat undan. Hoppas att det ser hemtrevligt ut trots att privata saker fått stryka på foten. Det gäller att plocka bort men inte så det blir kalt. När fotona väl är tagna finns ingen återvändo... bara att gilla läget. 

I veckan har tyvärr både stavgången på morgonen, cyklingen till jobbet och
de nyttiga middagarna fått stryka på foten. Har helt enkelt varit tvungen att prioritera vad jag lägger tid och energi på. Annars hade jag dukat under. Tänker även unna mig födelsedagsfika ikväll... uppvaktning av E 11 år. GRATTIS tjejen!

Mäklaren jag inte valde hörde av sig på mitt mobilsvar. Jag borde verkligen ringa upp honom och berätta att jag valt en annan mäklare. En med mer positivitet,
sug att åta sig uppdraget och till en förhoppningsvis vettigare kostnad. (Betalar hellre provision än högt fastpris.)
Andra avgörande detaljer var personlighet, fotografering, annonsering och dylikt. Han tog verkligen inte chansen då bollen låg hos dem/honom.

Uppdatering
Fick inget svar så jag gjorde som han och pratade in på hans mobilsvar. Lite snopet kanske att de gick uppdraget förbi. De var så segervissa... men de har ju så många uppdrag ändå. Mitt hade bara blivit en i mängden.

Gubbar...

Det är ruggigt vad dagar, kvällar och nätter bara svischar förbi nu. Jag hinner inte med. Hjälp!!

Midsommar då? Jo, kom vi oss iväg ut på landet först på midsommaraftons eftermiddagen. God mat, EM fotboll (heja Ryssland), bastu bad (givetvis med dopp i sjön), stugutbyggnad och hälsa på hos folk. Temperaturen i sjön är numera 14 grader.

Helgens snopenhet stod definitivt grannarna för som tappade båtmotorn i sjön. Hur gör man??

Kändes som att helgen bara bestod av resdagar. Det ska hinnas hälsas på än här och än där. Jag måste verkligen unna mig en egen helg i stugan inom en snar framtid. Varför inte under semestern som närmar sig med stormsteg. Jisses...
I år blev det ingen midsommar-stång. Men en hemmagjord jordgubbsmarängtårta såg jag till att knåpa ihop till efterrätt. 


Jordgubbar, vispgrädde och egen sockerkaks/marängbotten och topp.


Voilá
Mumsigt värreDet finns projekt var än jag befinner mig just nu. Är det inte lägenheterna som piffas till inför försäljningarna så är det stugan. Den senare byggs numera ut.

Bron rivs för att byggas in till en hall. Ytterdörr och fönster flyttas fram och vips ska det finnas plats för garderober och så småningom även en värmande och mysig kamin.

Ombyggnationen i kvadratmeter inte blir så stor men kommer att betyda mycket rent praktiskt. 
Skulle vilja ägna mig mer tid för byggkonstruktioner och gärna även snickra. Förhoppningsvis i framtiden. Här får jag dock bästa hjälp. Tack snälla... 

Midsommar

Ahhh... välbehövlig ledighet hägrar.

En ledighet som ska avnjutas i stugan. Hoppas att vi får uppleva midnattssolen (strax norr om Polcirkeln). Men längtar även efter sovmorgnar, god mat, bastubad och ren skär vila. Behövs efter två mycket intensiva veckor.

Ska sedan unna mig träningsfria morgnar, nått gott bakverk och bokläsning. 
Vågen går åt rätt håll efter mycket träning, nyttig mat och inga godsaker som helst under 6,5 vecka. Synd att bryta en så fin trend men så var det sagt att "belöning" kommer under midsommar. Varför inte en god jordgubbsmarängtårta?
Även sista boken med Salander har hamnat rejält på efterkälken p g a allt fix både i min och J:s  lägenheter inför försäljningarna. 

Trevlig midsommar!!!


I valet och kvalet

Står i valet och kvalet mellan två mäklare att anlita för lägenhetsförsäljningarna.
Två olika firmor där vi fastnat för en eller ett par olika personer. 

Den ena är den största mäklarbyrån i stan med kanske lite för många uppdrag nu. En yngre mäklare som lovar nästan för mycket och inte känns så erfaren. Högt fastpris, vilket kan tendera mindre engagemang än de som jobbar mot provision. Mer standard upplägg i objektbeskrivningarna.
Hur stor vikt lägger de på foton, engagemang och viljan att få högre försäljnings-pris?? Priset går ev att förhandla. Ev även om vi vill ha en annan mäklare från byrån.

Den andra är en mindre byrå med en rekommenderad erfaren mäklare. Som står för personlighet. Ger ett piggt och positivt intryck. Uppdrag på provision, vilket medför mer intäkter ju mer priset stiger. Lägger mycket vikt på foton, personliga objektbeskrivningar och dubbla foton i annonsering. Lyfter kanske fram det där lilla extra. Något billigare lösning för mig/oss. Men är kundstocken / spekulant-registret tillräckligt??

Känns som att det lutar åt ett visst håll. I morgon ska vi lämna vårt beslut. Det är väl nu man ska lita på magkänslan...

I målartagen

Nej inte blev det något tripp till stugan. får ge mig/oss till tåls till midsommar. Skippade även solning i stolarna och höll mig inomhus. Om solen väntar på oss i midsommar återstår att se.

I stället tömde vi min hall på möbler och tog lös både golvsocklar och bröstlister. Vi tog oss med andra ord an min hall, vilken varit lägenhetens ömma punkt.


      
Bild 1
Grundade den sen tidigare vitbetsade halvpanelen.

Bild 2
Det färdiga resultatet i modevitt

Är supernöjd med resultatet. Det blev verkligen ett lyft. Ångrar bara att jag inte gjort det tidigare. Nu är i alla fall min lägenhet redo för fotning och försäljning.
Återstår bara att bestämma sig för vilken mäklare jag/vi anlitar.

Hur kallt...

... är det inte att tvätta sig i kallvatten? Utan en gnutta av värme.

Igår försvann varmvattnet på området. Har av den anledningen inte lyckats få bort vitfärgen från händerna. Ska defintivt skrubba dem rena på jobbet.
Ska lyxa till med massor av varmvatten också. =)

Tvättade håret och vaskade mig över badkarskanten i morse. Huh... Hade jag inte vaknat till under morgonpromenaden hade jag definitivt gjort det tack vare kallvattnet. Kändes som att huvudet skulle spricka av köld. Brrr...

Hade varit behagligare att ha tagit sig ett dopp i fjärden tillsammans med tvål och schampo.

Fredag (den 13:e)

Idag är det fredagen den 13:e! Huga. Har varit ledig för säkerhets skull. ;)
Nej, det har bl a varit husbesiktning som hägrat. Det gick riktigt bra. Skönt!

Efter lunch tog jag emot en mäklare. Lite information och diskussioner kring lägenhetsförsäljningarna.
Återstår att se vem som får uppdraget. Känns trots allt att man ska göra sig av med bostadsrätten som jag filat på under tio års tid. Vill helst lämna uppdraget till någon som uppskattar den lika mycket som jag. 

I helgen utlovas det lite mer sol och värme. Verkar bli tvåsiffrigt
tal vilket innebär en fördubbling,
vilket inte en dag för tidigt. Vi är ju trots allt snart i mitten av juni.

Är lite tveksam till om vi får användning för våra nya sol-stolar. De är farligt ljuvliga att ligga i, då det ännu återstår en del fix inför försäljningarna. Borde även ta en tur upp till stugan. Återstår att se om det hinns med innan midsommar.

Bara vi inte glömmer bort nått i all planering nu. Tar en dag i taget och bockar flitigt av i listorna. Känns som att vi fortfarande har kontroll på läget. Hoppas det håller i sig.

Följ med...

... på min morgonpromenad med stavar på Björks.

 Efter 1,5 km lämnar jag de asfalterade gång- och cykelvägarna bakom mig. Väljer i stället stigar på öppna vidder med kullar.

Efter en tur längs fjärden når man en skogsdunge. Vattnet skymtar lite längre fram.


Trots att klockan bara är strax innan 6 står solen redan högt uppe. Gillar när ljuset letar sig igenom tallskogen.
Lämnar sedan den något snirkliga cykelvägen i skogs-dungen och återvänder ut i solskenet. Ljuvlig start på morgonen.I slutet av promenaden får jag syn på ett svanpar. Den ena med huvudet under vattnet. Även ett par mindre simfåglar håller dem sällskap. Gillar att svanarna håller ihop hela livet.


För knappt en månad tillbaka bevittnades en björn jaga en älg bara några hundra meter härifrån. Något jag lyckligtvis sluppit bevittna.

Sysselsatt

Köpte ett nytt gardinstyg till köket. I måndags satte jag saxen i det. När man väl bestämt sig vilken del av mönstret som ska framgå på panellängderna är det ingen match. Oj, vad jag gillar att sy! Så roligt att förändra med så enkla medel. Nu är det sommar i köket. Bara att invänta vädret.

 

Även utemöblerna har fått sig en välbehövlig insmörjning. Nu är de redo för sommarens påfrestningar; sol, värme samt en och annan dukning.Peu à peu

Vi gick förbi husförsäljarna igår med information inför fredagens husbesiktning.
De bjöd så vänligt in oss på en kaffetår i inglasningen. Trevligt! Fick även en rundvandring i trädgården och lite tips. Hoppas verkligen vi lyckas driva det vidare lika fint.

Överlåtelsebesiktning sker med andra ord fredagen den 13:e!! Hoppas innerligt att det inte ställer till det. Baske mig om provhålstagningen i grunden skulle råka ske i ett vattenrör eller dylikt. :S

Sverige vann mot de regerande EM-mästarna med 2-0. Z:s mål var underbart! Äntligen fick han slå bollen i mål i landslagssammanhang. Hansson snubblade in det andra målet. Håller tummarna att det lossnar på målfronten nu. Hur allvarlig är Chippens lårbaksida? Vill inte veta av några bortfall ur truppen.Bollen i rullning

Ikväll gör Sverige sin debut i fotbolls-EM. Grekerna som står för motståndet som regerande EM-mästare. Har inte alltför höga förväntningar på våra blå/gula så jag tippar en jämn match. Men hoppas givetvis på svensk seger.
Ni hejar väl fram dem ikväll??

Men dessförinnan ska jag bli av med en drös hår. Frissatajm igen! Nice...

Kanske även en tur förbi färghandeln. Borde komma över vit färg till halvpanelen i hallen. Vilken brytning ska man ta??

The house

                                                                            Hur många turer har det inte
blivit förbi vårt blivande hus? 
Med bil och på cykel.
För att inte tala om alla vänner som naturligtvis också kört förbi för att kika. Helt plötsligt har det blivit tungt med trafik i det annars så fridfulla villaområdet.

Lite typiskt oss att köpa det enda huset i området som inte är rött utan vitt! Även det enda
med en tillbyggd inglasad uteplats.

Det bär inte iväg förran senare i höst. Först ska en överlåtelse-
besiktning ske. Hoppas bara att vi lyckas komma över en önskad besiktningsman/kvinna inom föreskriven tid.

Sedan ska våra nuvarande lägenheter ut till försäljning.
Har i helgen oljat altanen, tvättat sidoplanken på altan samt målat det nya staketet.

Blivit med hus!!!

Nej inte blir det något nationaldagsfirande. Firar hellre att vi blivit med hus!!
Nu ska det mycket till för att sätta käppar i hjulet.

Jösses som veckan och speciellt dagen utvecklade sig. Det har med andra ord hänt saker som jag valt att inte sätta på pränt. 

Det är tur att jag haft mina morgonpromenader med stavar för att behålla fokus.
Likaså i morse. Spelar ingen roll att man varit ute och småslarvat kvällen innan.

Efter förra veckans grisspel utvecklade sig denna vecka till dess motsats. Vågade vare sig hoppas eller försöka tyda beteenden eller signaler. Ännu i morse kändes det spänt och osäkert. För varje timme som gick utan återkoppling av vårt lämnade bud till husförsäljaren tolkade vi som "då det är tyst gör mäklaren hyss".
Tolkas: fler spekulanter dras in för att få en svindlande budgivning.

Men så i förmiddags lossnade det äntligen! Några telefonsamtal och psykologiska funderingspauser innan beskedet äntligen kom:
- Nu är det dags för er att ordna med adressändring. YES, YES, YES!!!
Vågade knappt pusta i eftermiddag trots att vi träffade säljaren för genomgång och undertecknande av köpekontraktet. Cyklade därefter förbi vårt blivande hus och det kändes bara så rätt.

Vi har köpt grannhuset till det hus vi gick miste om i förra veckan! Hör och häpna. Vilken sanslös vändning!

Detta var aningen mer anpassat för oss. Det kräver en del ombyggnationer och renoveringar men har potential. Ska bli en spännande sommar och höst. Nu är det massor som ska klaffa; husbesiktning, i ordningställande av lägenheter, mäklarförhandlingar, lägenhetsvisningar och bankförhandlingar, m m. 

Vi fick vår revansch. Mäklaren likaså. Nu fungerade vårt samarbete utmärkt. Slutet gott allting gott! =)

Nu finns det ingen tid att ligga på latsidan... I love it!!!

 

Helg att fira?

I morgon fredag är det nationaldagen. Detta innebär att denna helg blir drygt tre dagar lång. Något som kommer väldigt passande. Har massor på min
"att-göra-lista" att välja och vraka bland. Men har även tänkt hinna sola.
Något firande blir det knappast... inte av nationaldagen i alla fall. Ska ni fira?

Tralltvätta altan
Olja in altan
Rengöra utemöbler
Olja in utemöbler - 
klart tis
Måla andra varvet på staketet
Såpatvätta altanens sidoplank

Klippa J
Dammsuga
Tvätta (vinterkläder, ylle, m m) - det är verkligen på tiden!
Klippa tyg och sy nya köksgardiner - klart tis

Har laddat upp för att inte hinna tänka. ;)

Frossa

Ikväll har det ätits räkor. Eller rättare sagt frossats i räkor. En tre timmars kryssning i stans inre skärgård avverkades i den ljumma sommarkvällen.
En räkbuffé med sallad, olika ostar, dipsåser och nybakat bröd dukades fram under trippen. Till tonerna av en trubadur avnjöts allt det goda och avrundades senare med skönsång a la elvis, ledin, jerka, m fl. 

Tack vare vädret (inte ett moln i sikte) fick vi uppleva Tjuvholmssundet, Sandön, Junkön, Klubbviken och Svartöstan innan vi återvände till Norra hamn. Inomskärs låg vattnet blankt... så vackert. Kan meddela att räkorna var superba!


Trallallalaaa...


Staketprojektet

Oj, vad gårdagen tog på krafterna! Steg upp strax före åtta för min morgon-promenad. Istället för stavarna i hand fick jag sällskap av föräldrarnas hund Milla. Pappa hade anlänt efter knappt två timmars bilkörning.

 "Stjälpreda Milla"

Vi började riva staketet på uteplatsen som gjort sitt. Lyckades väcka grannarna. Även om vi gjorde vårt bästa för att inte leva om. (Min tur får en gångs skull.) Lyckades även väcka systers familj. Förlåt det var inte meningen! Fick i alla fall låna släpvagnen. En tur till återvinningscentralen och sedan till brädgården.


Lunchintag innan pappa och jag satte igång. Måtta, slå ned stolpskor, reglera höjdnivåer, såga, måla och skruva. Pauser för att hämta andan och fylla på mat- och vätskenivåerna. Det var en toppenfin sommardag. Solen gassade hårt.
J anslöt när grunden var lagd. Vi slutförde arbetet effektivt på tre personer.

Efter tolv timmar var det nya staket på plats.
Lite högre och med en något utökad uteplats. Känner mig både stolt och nöjd då jag i allra högsta grad varit delaktig i bygget. Stackars pappa som varit igång sen 4:30. Envis som synden föredrog han ändock att återvända 
hem med ännu ett par timmars bilfärd.
Kan i o f s förstå att det är skönt att vakna upp i egen säng igen.

Idag känns kroppen som dagen efter. Sliten och seg. Inga krafter alls. Det var skönt att vakna upp och mjukstarta till regnet utanför. Efter lunch sprack det återigen upp till en underbar sommardag med dryga 20 grader i skuggan.

Gissar dock att jag inte är den enda och hårdast åtgångna.
Ett stort tack till alla inblandade!!!

RSS 2.0