Helg

Rundar av arbetsveckan med after work om en dryg timme. Ska bli trevligt att träffa f d arbetskamraterna igen. Brukar bli lugna tillställningar. Håller kalasvädret i sig vore ett det kanon att besöka den säsongsöppnade färjan i norra hamn.

Sen stundar en ljuvlig helg med fortsatt försommarväder. Bikini och solstol ska definitivt komma till användning. Men först efter morgonpromenaden med stavar.
Ett fantastiskt sätt att sparka igång kroppen oavsett tidpunkt. Pröva gärna!


Måste även hinna med den gruvade turen till brädgården. Måste komplettera med virke till staketet på altanen. 1 tum 3 eller 4? Nu måste jag bestämma mig. Är inte så bra på dessa material och dimensioner. Känner mig smått vilsen på brädgårdarna. Men det är inte sämre än att man får lära sig. Precis som man börjat tänka i tum ser det som att det sker en övergång till mm-skalan. Måttband i fickan med andra ord.

Ha en underbar helg allihopa...

Nytt

Grattis Luleå! Idag blir stan en butik rikare. Heminrednings-
butiken Lagerhaus öppnar i Smedjan. 

För visst är vi sugna på att shoppa moderna, fräcka, glada, praktiska, onödiga eller snygga prylar till hemmet.

Det blir definitivt en sväng förbi där i helgen.

Sommar...

Nu är det riktigt ljuvligt ute. 19 grader igår kväll ännu vid 20-tiden. Man är inte precis bortskämd. Härligt att trampa iväg på cykeln till jobbet i morse. 

Sommarens ankomst måste firas. Till dagens lunchrestaurang tog vi kollegans 
silvermetallic Corvette -01. Cab naturligtvis! Roligt med bilintresserade arbets-
kamrater med stor fordonspark. Man får uppleva än det ena än det andra. (Senast en finfin BMW).


 
Lunchen intogs på finfina Kyrkbyns Kök & Matsal. Vi satt ute i solskenet. Glömde nästan bort att det var lunch. Kändes som en fin ledig semesterdag.
Örtgrillad majskycklingbröst serverad med en ärtrisini, mängder av smörstekta färska murklor samt en äppelsky. Jösses vilken portion! Tror bestämt de ökat på portionerna då kollegan är stammis där.

På tillbakavägen åkte vi nedcabbat. Solen värmde, håret lekte i de varma vindarna och V8:n mullrade så mäktigt. Det gäller att leva och njuta fina sommardagar som denna. 

Kan ingen?

Är det ingen som kan hinta till innan man cyklar hemifrån på morgonen med lätt fuktigt hår att det dyker upp fotografer på firman?
Fick agera kund i butiken framför kameran. Gillar det inte! Tur att jag i alla fall var anständigt klädd idag. Håret kan man däremot diskutera. Det blir inte till ens fördel då det torkar under cykelfärden. :S Börjar dessutom känna mig lätt långhårig men än återstår det två veckor till frissatiden. Bara att gilla läget...

Revansch

Mäklaren ringde upp mig idag. Inte bara en gång utan två! Känns lite som en revansch. Han hoppades att vi inte reagerat på måndagens tillvägagångssätt vid husaffären vi klev av från. Skyllde allt på säljaren och "rentvådde" därmed både sitt namn och byråns rykte.

Jag strök honom lite medhårs. Vi har trots allt inte gjort klart någon husaffär än. Vi kommer mest troligt att få dras med varandra fram tills dess.

Lite plåster på såren vore kanske lite på sin plats....


Luften ur

Känns som om luften gått lite ur mig i och med att huset vi ville ha försvann. Men ville inte ha det till vilket pris som helst. På slutet kändes det inte ens spännande utan mer betungande. Tillvägagångssättet kändes verkligen inte bra.
Nu gäller det att återigen nollställa hjärnan och gå vidare i husobjekten. Ska bli intressant att se hur mäklaren beter sig nästa gång våra vägar korsas. Antingen blir vi behandlade som luft eller så leker han inte längre med oss. Bara att avvakta och se.

Inser att jag gått på adrenalin. Är åter på cykeln efter två dagars cykelledighet.
Är även inne på den fjärde veckan utan några som helst godsaker (godis, snacks, fikabröd, glass, läsk, m m). Det går ypperligt!
Den första veckan handlade det om att bryta dåliga vanor. Sen har det rätt obemärkt trillat på. Igår kom en svacka i samband med tröttheten som dock jag lyckades bemästra.

Morgonpromenaderna har hållit i sig utan uppehåll. Inne på fjärde veckan även här. Stolt! De ger så oerhört mycket. Kroppen vaknar till liv, tankar sorteras och ageranden bestäms. De gör mig rationell.
Har dock dragit på mig en otäck blåsa bland alla torrsprickor lite snett under ena hälen. Om några dagar borde den vara ett minne blott. Får tillsvidare plåstra om, välja sockar och skor med omsorg. Något uppehåll på denna front blir det inte tal om.


Har börjat på den tredje boken i milleniumserien "Luftslottet som sprängdes". Kunde under inga omständigheter stanna efter den andra boken. Måste bara få veta hur det fortsätter. Jag är så glad för att jag lyssnade och tog dessa böcker till mig. 

Smutsigt värre

Den slutna avgörande budgivningen slutade med att mäklaren ringde oss och bad oss kliva över det högsta budet som bara låg en bit över vårt! Det var lagt av ett nytt par som hade sett objektet i morse. Även de (!) hade varit utomlands. Nu handlade det om snabba beslut, max 5-10 minuter tillgodo.

Jag svarade honom direkt:
- Men ni hör hur det låter. En öppen budgivning övergår till att vara sluten för att sedan korrigeras i efterhand!
Avrundade sedan samtalet med att sammanfatta åt mäklaren att det var ånyo ett nytt par som varit utomlands och fått se objektet i efterhand och åter bjudit över oss!

Nä vet ni vad. Efter viss eftertänksamhet ringde jag åter upp mäklaren. Jag bad honom riva vårt bud i den slutgiltiga slutna budgivningen. Han menade på att det spelade mindre roll då det inte var bindande. Men envis som jag är avrundade jag en gång för alla samtalet med att dokumentet skulle rivas, att det aldrig existerat och att det inte skulle läggas ut på internet eller förmedlas vidare och att vi var överens. 

Kanske kommer vi att ångra vårt beslut men tvi vale så smutsigt det blev. Hoppas att glädjen inför ett nytt objekt åter kommer att infinna sig igen. Just nu vet jag vad... Men vilken sorti det blev!


Grisspel

Usch, vilket grisspel denna budgivning artat sig till. Efter en öppen budgivning ska det nu rundas av i eftermiddag med en sluten sådan. Har aldrig varit med om maken! Inte undra på att man önskar att allt var över oavsett utgång. Huva...


Helgen

Såg Eurovisionsschlagerns alla bidrag. Till de fem i topp ville jag ha Ryssland, Ukraina, Grekland, Norge och Sverige. Struntade helt i den långdragna röstnings-processen. Morgonen efter gick jag igenom resultatet. 
"Hero" hamnade förvånande nog på en 18:e plats. Är väl patriot där. Men övriga fyra bidrag hamnade faktiskt bland de fem främsta. Kan inte skylla på något utan bara konstatera att de bästa hamnade i topp. Grattis Ryssland!Vad är väl en fika på altanen om inte alldeles, alldeles...
Går inte att beskriva hur härligt det är att sätta sig med en kopp te på altanen utanför stugan. Nedanför ligger vattnet spegel-blankt och solen den gassar från en knallblå himmel och fåglarna 
kvittrar.

Lååångt borta känns arbete och tuff husbudgivning. Detta var precis vad jag behövde. Här kan man inte gå upp i varv.
Änligen är samtliga plank till mitt nya staket till uteplatsen vit-
målade.
Nu återstår det att införskaffa stolpar, tvärplankor och skruv. Måla dem och snickra ihop alltsammans. Världens snällaste pappa bistår med snickarhjälpen.


11 grader. Badtemperatur... helt klart!

Årets första dopp blev från bastun lördagen den 24 maj.

På söndagen började det återigen rycka i badsuget.
När allt var inbaxnat i bilen och stugan nedstängt och låst smet jag ned en sista gång till bryggan. Började klä av mig när jag insåg att jag saknade handduk. Något som bidrog till att jag tog mitt förnuft till fånga, klädde på mig och satte mig i bilen. 
Lite senare fick jag beskedet att mamma inte kunnat hålla sig utan tagit årets första simtur utan bastu efter att vi åkt. Fuskigt!Stannade hos svärföräldrarna under söndagen. En tur till handelsträdgården strax utanför Björkfors. Passerade denna underbart vackra kyrka.
Så otroligt pittoreskt.
Vit träkyrka med blå port och fönsterluckor samt grönt tak. Nästan lite utlandskänsla.

Jag är glad att jag fått uppleva denna som under alla mina år bara stått 7 mil från barndoms-byn. Passade även på att kliva in och uppleva inomhusatmosfären.
Urgulligt! Skulle sitta fint att bli bjuden till bröllop hit.Nu är det bara att krypa till kojs. Det behövs verkligen samla krafter inför morgondagens slutspurt i budgivningen. Känns tyvärr inte helt bra inombords. Känns som om vi redan står som förlorarna på mållinjen. Finns vissa signaler som tyder på det. Bara att avvakta och se...

Inget klart

Inget klart på husfronten än. Idag började det pirra lite i magen. Har varit stencool de tidigare dagarna. Det har t o m varit lite roligt. Men nu börjar det dra ihop sig. Egentligen är det helt galet det som sker. Bara att se nästa vecka an och hålla tummarna.

Men nu är det helg. Fredagkväll och C Berg flyttar in hos M Stenmark. Har även inhandlat vit grundfärg för i helg ska det målas. I morgon drar vi till stugan.
Ska (efter veckans händelser) bli riktigt rofyllt att med penselns hjälp omvandla furuplankorna till ett nytt snyggt staket till min uteplats. Det gamla har för länge sedan gjort sitt.

Längtar även efter att få ta årets första dopp. Det är ju trots allt två veckor sedan isen gick.

Ha en underbar helg...

Erkänner...

Ikväll går den andra semifinalen av Eurovision Song Contest. Det är lika att jag kryper till korset direkt och erkänner.
Efter diverse "trädgårdsjobb" (klippte bl a gräsmattan för första gången i år) har jag hamnat i soffan med tv:n på i bakgrunden. Orkade bara koncentrerade mig på de fyra första bidragen. Sen tog min koncentration slut. Sveriges gick ut som bidrag två av nitton. Bra framförande. För givetvis vill jag att Hero går till finalen på lördag. Även om jag är tveksam till om jag kommer att se den alls. Heja, heja.Lugnet före stormen

Budgivningen är i gång. Än känns allt bara så bra. Har ingen som helst oro. Tvärtemot har jag varit ruggigt effektiv idag.

Vaknade redan fyra. Gav upp efter en halvtimme och läste lite om Salander.
Hade så gott om tid att jag både tidigarelade och förlängde morgonpromenaden.
Fyra km stavgång och hemma redan kvart i sex.

Lönekörningen i hamn även denna månad. Ringt viktiga samtal. Blir så rationell med massor på agendan.

I morgon brakar det nog lös. Lugnet före stormen med andra ord. 

Vill vill vill ... så det värker

Jösses! Idag har vi sett huset som vi båda bara VILL VILL VILL ha!!! Allt stämde... gör det det någonsin? Arghhh...

Vad gjorde alla de andra personerna där? Så många också! Mäklaren jämförde tillströmningen av spekulanter med SpyBar där en går ut ryms nästa in. Tydligen hade mätarstatistiken på objektet på nätet skvallrat en hel del. :S
För genomslagskraft det har det. Inga tidningsannonseringar utan bara på nätet.

Hoppas att en del bara var nyfikna personer. Men visst fanns köpkraftiga spekulanter. Huhuhu... (gråter en skvätt.) Nu är vi istället nervösa och t o m lite nedstämda över att vi inte kommer att få det. 2,5 år sedan ett sådant hus såldes på området. Nu är det dessutom bästa hörntomt mot skogsdunge i rätt väder-
streck. Skulle inte suttit fel med en pengabinge eller en sedeltryck.

Tyvärr är man väl lite stöpt i samma form som många andra. Men, men inget att göra åt. Imorgon börjar berg- och dalbanan igen. Bäst att lägga sig i tid. Uppstigning efter 5 för den stärkande morgonpromenaden. Tjing!

Fruset helgnöje ;)

Har rusat runt på hus/radhus visningar i helgen. Bra sätt att hålla värmen i kylan, regnet/snöandet. ;)
 
Vid ett av objekten fick vi kontakt med grannar som önskade oss välkomna - trevligt. Synd bara att huset i sig inte var intressant efter visningen. Ibland kan bilder och beskrivning verkligen försköna/lura otroligt mycket. 
 
Såg även ett annat gediget och välhållet trots att det var ett orustat hus. Endast en ägare sen byggnationen på 60-talet (!).  Ytterligare en visning i morgon tisdag. Funderar...
 
Fick även uppleva det värsta hittills. Redan utvändigt såg det risigt ut. Invändigt var det halvt om halvt ofärdigställt efter indragning av fjärrvärme. Dessutom drabbat  av vattenskada från yttertak utan några som helst åtgärder på de två planen inomhus. Stackars, stackars ägare.
 
Hur kan man bygga en bastu utan avlopp och dusch i anknytning?? 
 
Ser framemot morgondagens visning i mitt nuvarande område. Hoppas, hoppas bara på en bra planlösning... lite orolig där.

 

Full blom


Ute i blombänken har alla tulpanknoppar har slagit ut full blom. Så vackert!
Varför slår det mig först vid 22.30-tiden att man borde fota dem? Tur att vi har rätt ljusa kvällar.

Ännu en helg stundar. Inga egentliga planer. Upplösningen i hockey-VM förståss. Men framförallt sovmorgon, vila och god mat om jag får önska. Sol och värme lär vi få se i stjärnorna efter.

Äntligen

Äntligen (!) har husförsäljarna krupit fram ur sina respektive iden.
Bara idag har det kommit ut TIO nya objekt. Jippi! Efter åtta stendöda månader är det nu är det åter spännande att lusläsa nya objekt. Tvi vale vilken väntan!

Hoppas, hoppas att vi kan hitta några intressanta objekt som vi kan kika, fundera och räkna på. Och förhoppningsvis slå till på också.

Oj, upptäckte just att en f d kollega har sitt radhus ute till försäljning. Trist också... Banne mig att allt ska ha två sidor.

Ikväll har jag och J cyklat runt halva stan för att kika på ett par av objekten inför visningarna.
TVÅ mil blev det totalt på cykeldatorn. Puh...
om vi bara kunde ha undvikit vägen bakom Ormberget. Grusväg med snöpartier (!) och stundtals mjukt och lerigt. Fick t o m lyfta cykeln över ett par partier.

I glädjen att åter komma ut på asfalt och cykelvägar avverkade vi Lerbäcken, Bredviken, Skurholmen, Malmudden, City, Mjölkudden och Porsön innan vi välförtjänt fick landa med våra slitna kroppar i sköna soffan. 
Man förvånas hur snabbt man egentligen förflyttar sig på två hjul. Men visst 
känns det i rumpan efter en veckas trampande. Nu känns det som att det finns mycket hopp igen.

Ni undrar...

... kanske vad jag gör som lyser med min frånvaro.

05.05 Väckning
05.15 Uppstigning
05.25 3 km morgonpromenad i rask takt

06.00 Dusch, frukost, m m

07.00 Cykling 5 km till jobbet

07.30-16.30 Arbete
17.00 Cykling 5 km hem

17.30-19.00 Middag

19.30 Kvällsaktivitet (se nedan)
22.30 Läggdags

Vilket antingen är fortsatt genomgång och rensning av överfulla pärmar med fakturor, kontoutdrag, löner, m m i "kontoret". Har sparat allt (!) sedan -91. Massor att göra... suck.

Eller än mer cykling. Har ju antagit en cykelutmaning och ligger flera veckor efter! Men det ska även kännas roligt för att jag ska komma mig iväg. Väl igång smyger ibland träningsdjävulen in i mig.
Utmanade mig själv (och J) att orka uppför Sinksundsbacken (lång och seg backe). Väl uppe fortsätte vi direkt vidare upp till toppen av slalombacken på Ormberget. Ibland är träningsdjävulen förbaskat seg att bli av med. =)16 år sedan...

Idag är det sexton år sedan jag fick mitt körkort! Minns det som om det var igår. Hur jag läste en bok i väntan på att det skulle bli min tur.
Koncentrationen när jag satte mig i uppkörningsbilen. Parkering på en öde butiksparkering, omkörning av stillastående långtradarekipage sedan igenom alla hastighetsbegränsningar; tätort (50 km/tim), landsbygd (70), landsväg (110) och raskt ned till villaområde (30). Koll i backspeglar, o s v. 
Åren rinner iväg. Tänka sig...

Brrr...

Nordanvinden har greppat tag om stan och hållit oss i ett stadigt grepp sen i lördags. Under lunchen idag haglade det! Brrr...

Nej inte blev det något dopp i fredags. Däremot fick jag äran att basta i chefens nya bastu på nionde (översta) våningen. Ni som känner mig vet att ingen bastu går mig förbi. Definitivt inte en uppvärmd sådan. Svalkade mig endast iförd badlakan på den enorma altanen med makalös utsikt över södra hamn, Mjölkuddsberget och Ormberget. Nice!

Den professionella whiskeyprovningen var intressant. Efter en gedigen information började tio glada amatörer betygsätta färg, lukt och smak på fyra olika skotska singelmalt whiskeysorter. Med och utan tillsats av vatten.


Kornet blötläggs i vatten innan det mältas och sedan ev röks och torkas. En whiskeys minsta lagringstid är tre år; antingen i sherry eller bourborn-ekfat. 
De flesta whiskeyn är genomskinliga efter lagring och färgas slutligen med 
färgämnen. (Det är få sorter som erhåller sin färg från lagringstunnorna.) 
Den rökiga smaken får whiskeyn om kornen torkas i torvrök.

Jag föredrog de ljusare och smått rökiga sorterna. Fick tips på fler alternativa sorter. Trevligt!

Prövningar

Prövning 1
Efter jobbet idag vankas whiskeyprovning. Med arbetskamraterna. I chefens nya lya strax under stjärnorna. En anordnad provning som hålls i av en kunnig person. Supersnällt att dela med sig...

Ska även bli sååå spännande att se hans supernya terasslägenhet på översta plan mitt i stan.

Prövning 2
Vad gör man när säkringen i ljusdimmern till det fönsterlösa badrummet går kl 5 på morgonen? Man ställer sig helt sonika och duschar i mörkret. För mörkt det blir det bakom draperiet trots att dörren till toaletten står på vid gavel. Tror bestämt jag tog ur rätt flaskor i och rätt ordning (schampo, balsam, o s v). Har försett mig med fler säkringar. Blir att koppla lite el ikväll efter whiskeyprovningen. "Spännande".... hahaha.

Prövning 3
Att panikklippa pannluggen på morgonen i mörkret på toaletten.

Prövning 4
Efter en after work i majmånad ifjol tog jag och J ett dopp på vägen hem. (Vittne JK och ev några poliser hundra meter bort som tagit en mopedist.) Återstår att se om utgången blir densamma i år. I så fall hoppas jag att vinden legat rätt så isen inte ligger intill badstranden utan mot strandkanten på andra sidan fjärden. I o f sig är bryggorna inte på plats än.

Resa

Min syster kunde inte längre hålla sig.

Ja, vi ska ut och resa i höst. Ett helt gäng. Rhodos... here we come! =)

Ja, tänka sig. Vi kommer visst iväg i alla fall. Turerna har varit många. Liksom gångerna då "resan" legat i dvala. Tack och lov en gång mindre då resa och resmål till slut fastställdes.

Semestrarna är beviljade. Nu är resan både bokad och betald. Det har varit lite "shaky" med tanke på skocken av personer som ska iväg.

Jag behöver inga orsaker för att boka en resa. Denna gång ska vi dock fira syster och mamma som båda fyller jämt i höst. Tio år sedan det senast begav sig. Fast denna gång fattas pappa som hellre blir kvar på hemmaplan.


Rhodos är enligt mitt tycke den vackraste ön i Grekland. Jag har varit där förr. Närmare bestämt 1995.
Jag fullkomligen älskar Rhodos! Att strosa i gamla stan eller sola och bada på sandstranden i Faliraki på östkusten. För att inte tala om den grekiska maten som jag avgudar. Det kommer att bli toppen!


Namnsdag

Idag har jag visst namnsdag. Något som antagligen gått mig förbi om inte J gratulerat mig. En snabb titt i kalendern och visst. Wow... Nej, sånt firar inte jag.

Min namnsdagspresent blir att jag får hämta hem min cykel från cykel-reparatörerna med nya finfina däck. Första gången i hela mitt liv som jag lämnat in den för översyn. Enkelt om inte annat. =) De jobbar verligen dag och natt.
Kl 22 igår kväll fick jag SMS om att den är färdig för avhämtning. Killen som tog emot den nämnde också att de jobbar till midnatt nästan varje dag. Stackarna...

Nu är det bara att nollställa trippmätaren och börja rulla. Har i ett svagt tillstånd antagit syrrans cykelutmaning. Ligger redan TRE veckor efter. Blir supersvårt att ta igen. Men ack den som ger sig. (Hoppas hon tröttnar inom kort) =)


Stolt...

Ibland blir man riktigt, riktigt stolt!

En kväll ringde telefonen. Förvånat konstaterade jag att samtalet var från ett bemanningsföretag. Tankarna rusade i skallen. Jag har inte sökt nytt jobb. Har heller inget CV utlagt någonstans.

Bemanningsföretaget söker personal å ett företags räkning. De hade tipsats om mitt namn! Kände även till mig som person. Oj, vad jag kände mig stolt. Växte visst lite på längden. =)

Men jag trivs som fisken i vattnet med min nuvarande tjänst, mina kollegor och chef. Fick istället tipsa om en annan mycket duktig ekonom (S) som jag känner. Roligt!


Blåögd

Idag under lunchen kikade jag och min kollega S in i en relativt ny butik i stan
Rabalder.

Den trevliga expediten kom fram till oss. Hon började prata och när jag tittade upp mot henne där hon stod vid min högra axel utbrast hon:
- Oj, vilka blå ögon ni har!

Jag såg riktigt hur hon reagerade och tog ett par steg åt sidan. Fick lite dåligt samvete som går runt och skrämmer folk.
Visst är jag kontaktlinsbärare men med neutrala sådana. Inga färgade. Anser mig ha rätt blå/grön spräcklig iris. Åtminstone när jag tittar mig noga i spegeln. Med näsan i rutan. Antagligen framhävs det blå medan och det gröna kommer i skymundan. Då jag har varit med om liknande situationer tidigare.

Hon trodde bestämt även att vi var mamma och dotter. Hmmm...

Ok, blåögd men absolut inte naiv.


Ledig, sol och värme...

Hela dagar i t-shirt och uppvikta byxor och sandaler. Sååå ljuvligt!
Bara lite sjukt tidigt. För det är väl inte sommaren som passerar redan nu...
i början av maj. (Det har hänt tidigare.) Det gäller att ta till vara varje sekund av sol och värme under lediga dagar.

Än ligger isarna kvar. Men om bara några veckor kan man slänga sig i vattnet. Längtar...

Den rensade blombänken frodas. Vårtulpaner och sommarblommor trängs sida vid sida. Det krattade gräset grönskar och doftar så ljuvligt. Några strån redan tillräckligt långa för att klippas.En humla irrar sig in via altandörren. Likaså en katt som skrämmer slag på mig.

Frukost i sommarvärmen på altanen, tidnings- och bokläsning likaså, fortsatt sollapande, kort promenad till syster med familj. Fikade upp all deras fika.
Fy på mig! Promenad hem igen. Ånyo grillat på altanen.

Njuter av den fjärde lediga dagen och sommarvärme...

1:a maj

314820-308Broder fyllde år. Bjöds bl a på marängtårta ute på altanen i det vackra sommarvädret.

Ja, isen ligger fortfarande kvar hos oss i norr. Men temperaturen bjöd på bästa sommarvärme (dag 2). Inte ett moln på den blå himlen. Sååå ljuvligt!

Nyklippta T 3,5 år fick ta vad hon ville ur min öppna handväska. Hon tänkte som barn och tog genast den rosa kurviga såpabubbelflaskan med ett blått verktyg att blåsa bubblor med. 
Inte börsen eller digitalkameran. Puh, vilken tur! 


314820-309Väl hemma fick den framplockade kolgrillen hjälpa oss med tillagning av middagen.

Kan lova att morötterna, sparrisen, paprikan, majs-kolvarna och fläskkarréen smakade ypperligt.

Får tacka kocken J för ett fantastiskt jobb.


314820-307Inte nog med det. Middagen intogs för första gången för i år utomhus på altanen.

Vi räds inte starka kryddor. En chilimix fick följa med oss hem från affären. J hackade ned en halv habanero (styrka 10 av 10) till marinaden. Förvånande nog var provsmakbiten inte starkare än en chili. Jag smakade genast på en kärna. Huh...

Strax därefter fick jag stickningar, uppsvällda och blodröda läppar. Såg ut som om jag "fixat" läpparna med silikon eller liknande.

Man ska aldrig vara för feg för att prova. Middagen blev suverän och läpparna återtog sitt normala utseende efter en dryg timme.

Idag har jag bytt till sommardäck på bilen. Plockade även bort extraljusen och fyllde på med spolarvätska. (Allt detta alldeles själv). Nu är även bilen redo för sommaren och de ljusa dygn vi har förmånen att ha här i norr. Nice!

Vintern rasar...

Igår sjöngs våren in i igen (valborgsmässoafton). På kvällen tändes eldar i varje hörn. Här i norr bjöds vi på verklig sommarvärme. Slutade tidigare och gick hem från jobbet. Den lite längre vägen. Fick klä av mig allt eftersom. Superskönt!

En kort vila innan vi besökte M & A i deras finfina stuga vid havet. Eld givetvis
(i öppenspisen), smörgåstårta, öl, vin, kaffe och snacks. Lite championsleague-fotboll på sin kant och massor av trevligt surr.


314820-306

I övrigt är vi långlediga i och med ledig klämfredag. Ska bli otroligt skönt. Inga egentliga planer utan väder och spontanitet får avgöra.

Inga intressanta hus finns ute till försäljning. Bara att avvakta.

Cykeln är inlämnad till professionella för översyn. Får ge mig till tåls ytterligare en vecka. Den branschen har i alla fall högtryck.

RSS 2.0