Välkomnade


Jag och sambon känner oss varmt mottagna i vår "nya" stad. Som det har rasat in erbjudanden till butikerna runt i stan, bl a ett ca 2 cm tjock häfte. Dessutom med dubbla erbjudanden per ark.

Borde ta "provkartan" med alla kuponger i hand och lära oss hitta till butikerna. Men kartan får allt lov att bli kvar hemma. =)

Nu stundar dock en helg av "röda dagar". Något som ökar mitt sug att styra mot östligare ort och det stora möbelvaruhuset som jämnt är öppet.

Kaminer

Har kikat mig runt efter en kamin till stugan. Har gjort ett urval. Någon av dessa bör jag slå till på. Men dessförinnan ska produktbladen plöjas igenom. 
(Gjorde en test där det framkom att jag är en sammanfattare. Tar reda på fakta innan beslut fattas. Oftast mycket nöjd med besluten men sååå tidsödande.)

Den längst till höger min absoluta favorit. Men dyrast och för lyxig för stugan.
Den längst till vänster känns nog igen (syster?). Lutar åt någon av de tre första.

            
         Hörby J           Orion               Thor           Sanderfjord         Minic med pelare

Hade varit super om man hunnit investera och installera den redan i höst, med tanke på att de två sista jularna firats i stugan. Även under vårvintern vore det toppen att elda för en behaglig värme. Tyvärr är jag inte säker på att det blir så.

Shit... fick nu höra att kaminbutiken i stan börjat sälja ut. Säg inte att de stänger... innan jag fattat mitt beslut. :S


En dag blev två

Gårdagen var sååå ljuvlig! Fick mersmak av ledigheten. Fick både besök och en hel del gjort. Tog tag i en del tråkiga kartonger/säckar. Portionerade ut dem på hallgolvet, rensade och sorterade in i hallbyrå, m m.

På sena eftermiddagen ringde jag ett par telefonsamtal och utökade med ännu en semesterdag. =)

Har tack vare ledigheten piggnat till så pass att den blir till arbetsgivarens favör. OK, inget utfört på jobbet men minskad semesterskuld och ingen sjukklön. (Snacka om miljöskadad)

Har mjukstartat med tv-nyheter och tv-sända Rix Morgon Zoo (besök av EMD).
Nu är det dags att sätta fart.

 

Ledig

Vilken härligt skön ladda-batterierna-helg vi haft. Tidiga morgnar men även eftermiddagslurer och tidiga kvällar. Idag passade vi på att vara ute i finvädret och kratta gräsmattan.

I morgon måndag tar jag ut en efterlängtad semesterdag. En lucka på jobbet gör det möjligt. (Tack moster IBW för tipset om semesterdag.)

Med tanke på resan vi gjort sedan i början av juni när huskontraktet skrevs känner jag mig värd denna lediga dag. Sambon däremot är på tjänsteresa.
Har verkligen inte varit sysslolös som det rullat på. Med facit i hand höll jag inte bara i försäljning/uppsägning/avläsningar/flytt av två lägenheter utan även 
husets ägarbyte med va, renhållning och el.

Tur man inte förstod vilket jobb vi hade framför oss den där dagen i början av juni när allt körde igång. I morgon är planerna följande:
- Sovmorgon (lär vakna när sambon stiger upp kl 6)
- Ligga kvar och dra mig (en timme eller två)
- Läsa bok (påbörja Jungstedts 4:e)
- Slå på/se morgon-tv
- Strosa på och plocka hemmavid

Vad härligt slappt det låter... =)Ordning o reda


I vårt sovrum har vi en hel vägg med skjutdörrar som döljer en enorm klädkammare med korg-system. (På bilden syns bara hälften.) 

Vi har nu plockat om bland dessa efter att ha kompletterat med dem vi hade med oss. 
Massor kommer att rymmas. Nu ska det bli ordning och reda! Sånt gillar jag.

Nu vet ni vad jag/vi pysslar med i helg. Underkläder, sockar, t-shirts, tröjor, byxor, m m.Spana in tapeten i bakgrunden. Misstänker att det är originaltapeten (30 år gammal). Gillar den skarpt! Tapetserar hellre övriga sovrummet än den väggen. Tänk hur det ändras med åren...


BASTU!!!

                              
Frusna anlände vi hem igår från våra respektive jobb. Ni vet när frusenheten sitter djupt inne i märgen.

Bestämde oss snabbt för att kvällens projekt fick bli att iordningställa bastun. Tidigare har bastun använts som torkrum. Hur vanligt är inte det? 
Till att börja med kopplade vi bort de kablar (telefon samt internet) som gick genom bastun. Som bastugalen tornedaling plockade vi sedan om bastustenarna i den nya ugnen innan den slogs igång.

Slog igång aggregatet och letade upp en lämplig hink och skopa (man tager vad man haver). Sen återstod bara ett ljuvligt och hett efterlängtad bad...

Undrar var vi hittar igen presenten från moster KEB?

Braaa =)

Har ju självklart köpt skivan. Kunde inte hålla mig efter att ha fingrat på den på självaste utsläppsdagen. Tre dagar senare klev jag ånyo in på stans skivaffär och köpet var ett faktum.

Har lyssnat igenom den som bakgrundsmusik. Återstår att ladda den i cd-spelaren hemma, dra upp volymen och lyssna på den med 100% närvaro och koncentration. Men visst är den bra! Gillade man hans förra så gillar man denna. Så ut i affärerna och köp! (Syrran kika förbi vetja... )
 


När jag spelar skivan i datorn står det "artist okänd". Konstigt... han är ju känd.

Frostnypor

Var och varannan dag är backen numera frostbelagd om morgnarna. Det kallas visst höst. Minns inte att jag njutit så av någon tidigare höst som i år.

Bjuder er på ett par frostnypor. ;-) Innan de helt sonika plockades in i stugvärmen.

Idagsläget har vi en sommarbil och en vinterbil, d v s endast den ena bilen är försedd med vinterdäck. Väljer fordon varje morgon utifrån väderlek. Misstänker att "sommardagarna" är inne på sin slutspurt.


Får bara ta det lilla lugna på morgonkvisten. Allt för att slippa ljudet av dubbar mot asfalten så länge det går.

Sköna tips


Igår låg den och väntade på oss i brevlådan. Tidningen för oss villaägare. =)
(Vår brevlåda är en historia för sig. Ser ut som om den fått besök av en plogbil någon snörik vinterdag.)

Tidningen är full med sköna badrumstips. Vårt badrum behöver verkligen en make-over. Men innan vi börjar med någonting vill vi först bo in oss ordentligt.

Jag vet att bilder inifrån vårt hus efterfrågas. Fortfarande lite trist att fota då inget rum är tillfullo iordningsställt. Funderar (trots lås och larm) även på vad man bör lägga ut för att inte sätta griller i fel personers huvuden (läs: inbrottstjuvar).

Kommer givetvis (liksom tidigare) att fota och lägga ut delar av hemmet. 
Ni som är riktigt, riktigt nyfikna är givetvis välkomna att knacka på, stiga in och personligen se er omkring... fortfarande i vår röra bland flyttkartonger.

Ljuvliga helg

Fredagskvällen/natten ensam i huset. Passade på att göra S-heden efter jobbet. J borta över natten på konferens med jobbet. (Han hade t o m badat i Råneälven i TVÅ gradigt vatten men så kammade de oxå hem extrapoäng i tävlingen. :S)

"Svärmor" i stan under lördagen. Vi åt sushi (andra gången i mitt liv). Nu njöt jag till 110%, denna gång även av ingefäran mellan tuggorna. Gjorde i sällskap
S-heden för andra gången denna helg.

Vaknade upp på söndagsmorgonen till frost på backen. Ljuvligt att strosa ut i vår trädgård och fota den frostnypta backen i höstsolen. Även lite trädgårdsbestyr inför vintern.


 
Däckbyte, klädhängare i hallen (äntligen), uppackning av alla handdukar och linne, färdigställande av gästrum och tvättstuga. Utbyte av taklampor på båda våningarna. Billybokhyllan på plats - fastankrad i vardagsrumsväggen. Återstår nu att packa upp vinglas, m m.

Ljuvligt att njuta av den första helgen i huset. Än återstår den stora kläd-garderoben... bävar.

Oktoberrossel

Jaha, då är det bara att erkänna. Den sedvanliga oktoberförkylningen har åter gripit tag i mig. Detta är tredje året på rak som jag under denna månad är rosslig, hostig och allmänt risig (LÄS: förkyld).

Går nu in i den andra veckan. Med tanke på hur föregående år varit lär det inte vara sista veckan heller. Har bunkrat upp med honung & halstabletter på jobbet.

Finns inget alternativt till att jobba. De anställda måste få sina löner. Har med andra ord att göra 3-4 arbetsdagar. Börjar dock fundera på att ta någon semesterdag i nästa vecka.

Framsteg

                                                   Precis överallt dit man tittar eller går finns det
saker att ta tag i. Bara sätta på skygglapparna och ta en sak i taget. 

Drygt tio flyttkartonger har plockats ur. Dess saker har börjat hitta sina platser. I like...
Helst av allt vill jag bara påta på i huset.
Plocka, plocka, plocka... Men man måste ju även sova, jobba och äta.

Vi är sååå trötta nu. Stupar tidigt i säng om kvällarna. Besluten är fattade, flytten genomförd och lägenheterna borta. All anspänning har väl släppt. Nu ska sömn tas igen. Lite opassande tidpunkt bara. Vill ju komma i ordning NU.

                                                   Helgen kommer mycket lägligt.

Var det ljus

   
I början av förra veckan hängdes kökslampan på plats, dock utan ljus.

Det tidigare lamputtaget var av en variant som bara funnits under en kort tid.
Det var omöjligt att hitta en passande lampkontakt. Var bara att byta ut hela kittet. Njöt av bara få ljus över bordet. Slapp därmed sitta i skenet av fönsterlampan. Glad för det lilla...

I mitten av denna veckan var det inte bara ljus. Då klamrade J lampsladden lite snyggt. Voilá...

Vacker


Broder med sambo och dotter var förbi oss i söndags. Tyvärr var jag inte hemma utan i städartagen. 

Hann inte stoppa dem ifrån att köpa inflyttningspresent, vilket vi gjort med alla andra. Det redan var ordnat sen två veckor tillbaka. :S

Presenterna har vi istället fått i form av all hjälp med vår flytt och/eller städning. Alla besöken i sig har varit present nog. Ser även framtida tips och råd som 
perfekta presenter. That´s it.

Kan dock inte komma ifrån att paketet var vackert! Dröjde lite med att öppna det. Sög på karamellen med andra ord. TACK!

Återställd

Bokade tidigt igår en tid hos en kiropraktor. Fanns inte tid förrän fredag morgon. Tog den i brist på annat. Fattar inte varför det aldrig finns några akuttider i den branschen.

Tack och lov var denna låsning av den mindre varianten. Nackrörelsen påverkas men man fungerar i vardagen UTAN värktabletter. Skönt bara det... om nu bråk med rygg/nacke kan vara skönt. :|

Fick även sambon till att trycka till mig mot hans famn. KNAAAK. Lät sedan dagen ha sin gilla gång för att se om vi kom åt låsningen. Det ömmar alltid ca en dag efter tillknäckning innan man får svaret.Efter arbetsdagens slut kände jag mig så pass återställd att jag vågade promenera hem från jobbet, ca 5 km.
Minns inte när jag gjorde det senast.
Men det var riktigt skönt i den höga höstluften.

Efter ännu en natt inser jag att jag är ÅTERSTÄLLD! =)
Nu ska jag bara avboka min tid i morgonbitti. Lovely!

  
Bjuder på bilder från promenaden hem. Har kameran allt som oftast i handväskan.

 

Steal my melody

Idag släpper "Mackan" sin uppföljningsskiva. Äntligen! Som jag har väntat och stöttat. ;) En egenhändigt producerad pop-skiva. Hade i o f s föredragit en rockig men den fick godkänt av musikrecensenterna, vilket är mer än man kunde ana. De som alltid varit så aviga mot honom. Spelar i o f sig ingen roll för min del. Den ska givetvis inhandlas. Singeln "If you don´t mean it" är helt ok.PS. Ni följer väl hans skicklighet på skrillorna om lördagskvällarna. DS

Överlåtelser

Igår lämnade J nycklarna till sin lägenhet. Idag gjorde jag detsamma. Nu bor vi på ett och samma ställe. Skönt att kunna inrikta oss enbart på huset.

Härligt är att J är lika övertygad om vårt nya boende som jag. Han kramar jämt om mig och poängterar hur bra det var att jag stod på mig angående husköp. 
Vi hade inte orkat mellanlanda i ett radhus och haft denna resa kvar att göra.
Vi upplever sådan frihet nu.... Går inte att beskriva. 

Stupade i säng redan efter kl 21 igår. Det tar på krafterna. Men dessförinnan hann jag plocka ned taklamporna i min numera f d lägenhet. Fasiken vad tung takfläkten var! Även en tur till återvinningen med diverse skrot. Tog en sista avgörande tur med J:s f d cykel på återvinningsområdet innan även den hamnade i en container. Inte ens värdig som en stugcykel.

Mitt i allt detta knäppte det till i ryggen och för någon mikrosekund såg jag fåglar ovan huvudet. Jaha.. bara att uppsöka en kiropraktor.

Sista farväl


Besökte för sista gången bostadsrätts-föreningens vicevärd B Wikström ikväll. 
Har på senare år inte behövt presentera mig
för honom. Vet inte om det är så bra.

Lämnade i alla fall åter bokningscylindern till bastun samt garagenycklarna. I fortsättningen behöver vi varken boka bastu- eller tvättid mer. Skönt!
B är förresten bror till bondbruden Maud Adams
... apropå "jag mötte Lassie". 
Tänk att Mauds bror känner igen mig. =)
                                                                                             
                                   

Återstår ännu en absolut sista tur till lägenheten. Känner mig inte speciellt sugen efter helgen som spenderats där, så jag skjuter det raskt till morgondagen. =) Återstår bara att plocka ned taklamporna, ta pallen och verktygslådan och låsa dörren bakom mig. 
En lampa slipper jag ta dock ned. Lyckades nämligen med konststycket att sälja den vita av takfläktarna när jag visade lägenheten till köparna igår! Den andra åker ned och sätts definitivt INTE upp igen.


Städtokar

Helgen har gått i städandets tecken. URTRIST!

Under fredagskvällen tömdes det sista ur lägenheterna/förråden. Det sista som ALLTID är mer än man tror. Massor av svängar till soprummet men även ytterligare några billass till vårt garage. Ett garage som trots dess längd kan se sig i stjärnorna ifrågan om att inrymma någon av bilarna denna vinter.

Lördagen varvades med storstädning och firande. Storasyster och hennes minsta firades av familjen. Har ätit så det känns som tårta och godsaker står en upp i halsen. Hade kanske kunnat begränsa antalet bitar och storlekarna en aning. :S

Under söndagen klippte J ned humlen som växer som allé över gången in till i trädgården på husets baksida. Själv "roade" jag och mamma oss att avsluta
städandet i min lägenhet.Inser att vi varit på tok för noggranna vid urstädningen av lägenheterna. Finns INTE en vrå/skrymsle som inte gnuggats ned på tandborstnivå. Våra respektive köpare har ringts in, synat och godkänt.
Tack och lov har våra respektive mammor barmhärtigat sig att hjälpa oss. Vågar inte tänka tanken på hur det annars slutat (läs: stupat in i väggen).

Men nu kan vi med gott samvete göra klart affärerna. Ser fram emot tisdagen (14:e) resp onsdagen (15:) då överlåtelserna sker. Sen väntar huset...

Unna sig...


Idag lyxade vi till lunchen igen. Bokade bord (ett måste om man inte vill vända i dörren) och åkte till Gammelstad

Satte oss till bords på suveräna Kyrkbyns Kök och Matsalar.

Valde dagens fisk. Meny till vänster.
Så suveränt gott. Har aldrig någonsin ätit en så god fiskgryta.

Till kaffet slog jag även till på tryffel i mörk choklad. Den fullkomligen smälte i munnen. Mmmm...

 

Operaterassen

  

Förra fredag befann jag mig tillsammans med min kollega i kungliga huvudstaden. Operaterassen närmare bestämt. Var på min första användarträff i ekonomi-systemet. Stockholm visade sig i sitt vackraste höstväder. Vackrare ställe får man leta efter. Lunchen intogs med bedårande utsikt över Stockholms ström.

Hann inte uppleva så mycket mer än promenaden till och från Centralstationen och turen under lunch. Avstod middagen på Operaterassen (hur är man funtad?). Hoppade istället på nästa plan hem till Norrbotten. Medan planet boardades åt jag inhandlad middag (macka och drickyoghurt). Slocknade sedan innan planet ens hann lyfta. Uppskattar verkligen att jag kan sova i alla fordon.

Tidpunkten var illa vald - dagen innan flytt. Hoppas jag får ta igen den missade finmiddagen på Operaterassen någon annan gång.

1 - 1

Min f d diskmaskinen vill helt klart inte byta ägare efter 13 år med mig. Lagom till överlåtelsen gav den upp. Det gick antagligen upp för den att den blir lämnad.
Diskmaskinen vs Carina/Jonas 1 - 0

Jag kom till en överenskommelse med lägenhetsköparna att dra ned en aning på priset och forsla bort den trasiga maskinen. Igår kväll kvitterade vi i matchen.
Likt en rörmontör kopplade jag ur den och J bar ut den på släpet.
Diskmaskinen vs Carina/Jonas 1 - 1


K a o s

"All utveckling börjar i kaos."
- Okänd

Känner verkligen igen mig i citatet ovan.

Idag är jag något sånär pigg. Skönt! Mycket lättare att fungera. Har varit "död"
i huvud och kropp de senaste dagarna. Vader stela som tegelstenar (efter otal trappsprång) och huvudvärk utan dess like (sömnbrist). Spåren från förra veckan och helgens slit har börjat avta.

Efter jobbet igår kopplade vi på släpet och gjorde fem stopp; J:s lägenhet samt min lägenhet, cykelförråd, förråd och garage. Fyllde det till bristnings-gränsen med f d möbler, kontorsstolar, kirschstänger, duschvägg, m m med återvinningsstationen som mål. Härligt att få göra sig av med skrot.

Fick även iväg mikrovågsugn, diskställ och annat till stugan igår. Pappa som varit i krokarna de senaste dagarna åtog sig uppdraget. Snällt...

Diskmaskinen (den enda äldre vitvaran) i min lägenhet gav som sagt upp i fredags. Typiskt! Nästa onsdag sker lägenhetsöverlåtelsen. Nu är det brådis. Men det är bättre att den gav upp nu än efter överlåtelsen. Alla parter ska ju vara nöjda. Var idag i kontakt med mäklaren i frågan. Avvaktar nu köparnas åsikt. Beloppsavdrag alt renovering? Håller tummarna för det förstnämnda.

Endast en vecka återstår innan vi kan inrikta oss på enbart huset.

Hemma

Inne i huset. Vi känner oss verkligen som hemma - redan. Trots att vi bor bland flyttkartonger och annat tjorv.

Som J sa igår:
- Det känns som om vi suttit i det här köket mycket längre.

Fy så fort kvällarna rusar iväg. Vi hinner INGENTING!
Orka, orka, orka...

Flytten

Den stora flytten är genomförd. =)

Helgen började med psykbryt på fredagskvällen. Massor av packningsarbete kvarstod vid hemkomsten från huvudstaden. Kommer hem och den eftersatta
flyttpackningen var ogjord
! Bara 14 timmar senare skulle flytthjälparna dyka upp och det stora flyttlasset gå. Trött efter ett par 4 timmars nätter efter några 5-6 timmars nätter dessförinnan brast det. Skrämde iväg några öltörstiga arbetskamrater till J. Men sen blev vi effektiva.

Min diskmaskin gav upp. Ställde mig och diskade all disk ur den kl 2 natten till lördagen. Sen packades det mesta ned i rask takt. Porslin, vitrinskåp, sängkläder, byråer tömdes, blommor dödades, släp och flytthjälp hämtades. Med kniven på strupen rasslar det till. 

Flytten gick i ett vips! Jonas föräldrar kom med ett enormt släp som svalde nästan halva min lägenhet i ett lass.
Under det första lasset föll årets första snöflingor stora som femkronor. Något som tack och lov upphörde. Fyra timmar och fem last senare var flytten genomförd och fikat intaget.

Glömde fota under flytten. Något som slog mig först när J:S föräldrar åkt. =(
Men det gick så undan. Pustade ut ett tag med vännerna innan middag intogs tillsammans med dem (oväderliga flytthjälpare). 

Stupade i säng redan halv tio. Underbara Anne hade bäddat åt oss. Bara att krypa ned... Lovely!

Tack till SAMTLIGA personer som var förbi i lördags. Ni är guld!

FLYTTPAUS


Packar, bär och kör. Vi syns efter helgen.
Ha en trevlig helg allihopa!

Reflektioner

Efter övertid på jobbet svängde vi igår kväll förbi huset. Larmade av, låste upp och klev in. Märklig känsla!
Kändes som om vi förbjude oss smög oss in i någon annans hem. Är dock övertygad att den känslan kommer att förändras bara vi får in lite av våra egna saker i huset.

Förväntade mig att det skulle se hemskare ut utan möbler men icke. Antagligen har vi synat rätt bra och förberett oss bra på de upprustningar som ska ske. Överallt såg vi saker att ta tag i. M a o vi är väldigt inspirerade!! Härligt!

Gick runt och kände och "klämde" och innjöt atmosfären (i ett tomt hus... jösses). Fram med verktygslådan och byte av larmkod. Ett första tecken på viss händighet. =) 

Så opassande att både jag och J har tjänsteresor torsdag resp fredag denna vecka... Hade gärna satt igång direkt.

Husägare =)

Sitter med nycklar och larmkod i min hand.
HUSET är vårt!!! YEEES.....

Åååå... så spännande!!!

(Mitt i dessa bolåne- och bankkriser. Just snyggt... Men det lägger jag åt sidan.)

RSS 2.0