Prioritering

Vi har varit inne på att sälja våra biljetter till Lena och Orups show om dryga två veckor. Gör nu slag i saken. Har satt dem ut till försäljning.

Bokade den i den än större staden 28 mil söderut för att komma bort över en weekend. Men showen kommer så fel i tiden. Känner verkligen inget behov av miljöbyte nu! Prioriterar istället flytt och urstädning av två lägenheter.


Hur kan de sen sända en show innan turnén ute i landet drar igång?? Va??
Mig kvittar det dock. Såg den och blev än mer beslutsam om att sälja biljetterna.

Kändes inte som min/vår smak. Är antagligen miljöskadad efter dundersuccén med Springsteen i somras. Känns som att inget kan mäta sig med honom... än.)

Uppdatering
Ibland går det riktigt, riktigt snabbt. Biljetterna såldes som smör i solsken.

Bakdag

Det är verkligen inte ofta som jag får för mig att baka. Men så rogivande det är. Samtidigt är det en bra tankeställare om vad som ingår i bakverken jag äter på fik och konditorier. Förfärades verkligen över hur mycket socker alt florsocker alt vaniljsocker som ingår. Nämndes inte ens smaka p g a det. SAMVETET :S

Men nu finns det i alla fall lite fika inför nästa veckas flyttning. Flyttkarlar och kvinnor ska inte behöva gå fikalösa. Fanns dock inte tid eller utrymme för något mer avancerat än så här.

   
                             Mockarutor                                 Chokladbollar

    
                           Blåbärsmuffins                            Vanliga muffins

Sista helgen

Denna helg är den sista i min lägenhet. Dock inte den sista med flyttkartonger. (Bilden är tagen innan flyttkartongerna övertog lägenheten)


Nästa vecka på onsdag eftermiddag blir vi husägare!! Äntligen... Känns så rätt. Vilken tur att de inte blev något av de andra vi kikat på. Gillar "Björx" med närheten till naturen och cykel/promenadavstånd till stan. Dessutom lite högre upp, ytterslinga och allt. =)
Tänk att det blev ett av "drömhusen" på gatan jag spanade in redan för tio år sedan!

Det stora flyttlasset går inte förrän nästa helg. Men känner vi oss rätt så lär vi svänga förbi huset när vi fått nyckeln i hand. Och de första flyttkartongerna lär inte dröja innan de bärs över tröskeln. Men först ska "slutbesiktning" ske.

Visst har vi massor av planer på uppfräschning. Men först ska vi in, bo och känna oss för så vi inte förhastar oss i våra planer. Första året blir lite "hött om mött". Möblerna är inköpta för våra respektive lägenheter och kommer inte riktigt att passa. Men ser fram emot att byta ut lite i sänder. Allteftersom vi ser över rum efter rum. Har alltid gillat "peu un peu" metoden.

Flytande

Kollegan är åter efter en vecka i Grekland. Puh!

Under tiden har bokslutsrevision samt löne-arbete gjorts parallellt med delar av hennes jobb. Jag glad att hon åter är i tjänst. Har med nöd och näppe hållit mig flytande på jobbet. 

Räknar nu halvtimmar tills arbetsveckan tar slut. Kommer utan tvekan att slänga mig i soffan direkt efter hemkomst. Passar utmärkt då J ska på after work.

Minns de sköna dagarna på madrassen i poolerna på Rhodos. Det var tider det...

Sent omsider

Jag är verkligen ingen tv/film-fanatiker.

Värdesätter sällan min tid till att bli stillasittande i soffan i två timmar framöver. Men i helgen hände det!
Tog en paus från packandet för att se den senaste (än så länge) Bondfilmen. Den 21:a i ordningen som utkom redan 2006.
Blev för många år sedan less Bond-upplägget men denna som är en tillbaka gång gillade jag verkligen. Vilket slut sen... 

Har ni inte sett den - gör det. Men som vanligt är det väl bara jag som är två år efter alla andra. 


I övrigt ser jag i princip bara tv-program på max en timme inkl reklam. Är det bara jag som ibland uppskattar reklamavbrotten? Springer då ofta upp och gör något ärende.

Och visst tycker jag att det är mysigt att gå på bio någongång. Men det har även hänt att jag lämnat en film för att det fanns bättre att göra än att sitta och se en halvmedioker film som jag inte kunde relatera till.

Man är väl en aning knäpp...

Surt...


Nöjde mig inte med bara att plocka och fotografera rönnens blad i olika färger.

När jag ändå var igång passade jag även på att plocka in flera klasar med de sura bären.

Tänkte göra ett experiment...

  

Färgprakt


Idag är dag och natt lika långa - höstdagjämning. Jag gillar årstidsväxlingarna. Hösten med dess färgprakt är minst lika vacker som försommaren med lövsprickningen.

Njut av rönnens alla färger...

Nedräkning

I helg börjar det verkligen synas att vi ska flytta. En tripp förbi soptippen, återvinningen och insamlingsstället har vi hunnit med.

Därefter har ännu en halv sopsäck fyllts med skor att skänka bort.

I det underbart vackra höstvädret idag passade vi på att plocka ihop på altanen. Grillen gjordes redo för vinterförvaring. Även trädgårds-möblerna plockades ihop.

Klippte även gräsmattan. Kanske för sista gången i år.

Nedräkningen har börjat. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1. =)


Kycklingsallad

Vissa dagar blir man inte så där vrålhungrig. Samtidigt vill man inte hoppa över en lördags-middag. 

Ingen hunger ville infinna. Dessutom total avsaknad av lust till matlagning.

Resultatet? En lätt kyckling-sallad. Till det vitlöksbröd (12-15 min i ugnen) och ett glas hett te.

Till salu

Har en del möbler ute till försäljning. Nu hoppas vi att någon är i bättre behov av dem än vi. Annars blir det kaffeved nästa. Ser ni den röda linjen? Just det. Syrabetsat... huuu.

       

Påläsning

Om kvällarna gör vi våra läxor. Påläsning innan beslut som ska fattas. Internet är verkligen super! Hur klarade vi oss innan??

Inlåningsräntor, utlåningsräntor, banker, kontaktpersoner, tidsbokningar, möten, o s v. Detta är min (vår) vardag just nu. Lånefördelning, överbryggningslån, taxeringsvärde, pantbrev.

Villa-, hemförsäkring, liv-, sjukförsäkring, dess villkor och priser. Åldersavdrag, hussvamp, o s v... Massor att ta till sig och ta ställning. Ser framemot när alla beslut är fattade och i hamn. Men vi lär oss massor, helt klart.


Shaken Dry...

Fredag och HELG, HELG, HELG!!!

J överraskade mig med... just det varsin Dry Martini. I för stunden nyinköpta glas.
Shaken not sturb, givetvis. =)

Precis vad som behövdes efter denna intensiva vecka.
 
Jag är egentligen inte någon "drinkare". Det godaste var utan tvekan oliverna.


Men visst, det blev en avslappnande start på helgen.

Måttande logistiker

Ikväll är det vår tur att besöka vårt blivande hem. Säljarna erbjöd oss att komma förbi och stämma av läget efter tre dygns flyttande. Vad ska/kan lämnas kvar?

Passar samtidigt på att ta några mått; i uterum, sovrum, kontor, allrum och övre badrum. Men även ett par mått som kan underlätta flyttlogistiken.
Vilka möbler ska vart? Två hem ska in i ett. Gärna så smidigt som möjligt.

Nyckeln är bara två veckor bort...

          
 

Proffs ;)

Minns ni allt fotograferande på firman i våras? Fick en broschyr i min hand häromdagen. En broschyr som går ut i Norrbottens södra grannlandskap.


På framsidan finns ett antal cirklar med foton med bl a mig och min kollega.
Såg riktigt proffsigt ut... men så är vi ju också det. ;)

Inte till salu

Blev uppringd av kvinnan i paret som köper min lägenhet. Hon ville köpa mina köksgardiner!
Hon hade fallit för solljuset genom dem i mitt kök.
Å jag nekade henne dem. Hemska jag. :S

Men jag gillar dem ju skarpt själv. Minns häst-jobbet jag hade med dem för bara tre månader sedan. Bara att klippa tyget rätt för att få fram det mesta av tyget på två lika panellängder.
Minns även hur jag sydde på dem tidiga morgnar innan jobbet.

Jag nekade den sjuttioåriga damen dem trots att jag idagsläget inte vet om de går att använda någonstans i huset!?!

Vore även skrämmande om det såg likadant ut trots att jag flyttat.

Lyckligt lottad

Jag är lyckligt lottad. Jag har en pojkvän som precis som jag gillar god mat.
(Vi gillar det nog en aning för mycket.) Om inspiration och tid finns (särskilt om helgerna) kan det bli hur gott som hellst. Inget går upp mot färska råvaror.
Varför krångla till det? Renskav enkelt och lätt.

                
        Kantareller & champinioner         Sparris                    Eget renskav
 

Voilà


HELG med sol


HELG, HELG, HELG...  och det har utlovats finfint höstväder. Gillar hösten om det får vara torrt och fint väder. Än så länge ser det lovande ut. Frost på backen än en gång denna vecka.
Har börjat acceptera att det är höst nu. Satte t o m in kupévärmaren i bilen iförrgår kväll! (Den lilla varianten kom nämligen fram vid förrådstömningen.)

Är så ofantligt trött. Öl till middagen igår. Stupade sedan i soffan redan halv åtta. Vaknade till liv efter en och en halv timme. Psykiskt mycket att hålla koll på nu. Siktar på att överleva nästa vecka. Sen är det bara packningen att inrikta sig på. Ska bli skönt.

Kan man?

Var till frissan igår. Efter två (av mig) ombokade tider var det äntligen dags igen. Såg ut som ett troll redan innan förra tiden men nackspärren satte stopp. Det var
i alla fall skönt att bli av med 1 kg hår.
Tyvärr ser jag alltid ut som en tant när jag släpps från frisörstolen. Frissan verkar se mitt hår som en utmaning. Varenda lock plattas ut. Inget "bus" i håret tillåts.

Har i skrivande stund redan upptäckt att hon sparat på tok för mycket i längd baktill. Fem centimeter för mycket är mycket på kort/halvlångt hår.
Varför, varför, varför... kontrollerade jag inte med handen innan jag reste mig ur stolen? Tittade bara i spegeln och det såg ju bra ut. Funderar på att gå tillbaka och be henne ta ytterligare på längden bak? Kan man göra det utan att skämmas ögonen ur sig?


Men först ska jag hoppa i duschen och återuppliva lite självfall i håret. 

Fast

Tog med mig Jungstedts två första böcker till sol och badsemestern på Rhodos. Visst, efter den första boken var jag fast.

"En blomstrande försommar i Visby. Gotland inväntar turistsäsongen. Efter att ha bråkat med sin pojkvän på den årliga sommarfesten går Helena Hillerström ut med sin hund. Någonstans på den dimmiga stranden möter hon sin mördare."

Storyn körde igång direkt. Korta avsnitt och lättläst. Kom snabbt in i boken.
En målande berättarstil som ger känslan av verklighet/delaktighet i handlingen. Avverkade raskt även den andra boken. Sista dagen fick jag spendera boklös. Men nu... väl hemma... har jag försett mig med den tredje. Tack syster för lånet.

Vill ju veta hur det går för Emma, Johan, m fl.Koll på läget?

Igår gästades jag av lägenhetsköparna. Med sig hade de måttband, papper och penna. Kändes som om det mesta dokumenterades; höjden på halvpanelen i hallen, mina gardiners längd, storlek på tvättmaskin, tvättställ och badkar, antennuttag för tv (sovrum & v-rum), eluttag i sovrum, badrum och kök, uttag för fönsterbelysning, längd på mitt köksbord och skrivbord, inköpsställen för hallbyrå och köksgardiner, o s v.

Känner att jag är lååångt ifrån deras nivå. Men så är de pensionärer och har all tid att förbereda sig. Börjar nå slutet på vår "Att-göra-lista. Börjar vara dags att inrikta sig på packning.

Inför flytten
Avsluta C:s konton & betalkort I C A
Skaffa gemensamt I C A-bonus/kontokort
Slå ihop våra C o o p:s bonuskort
Bredband - säg upp abonnemang 3 mån innan x2 (J & C)
El - begär slutavläsning 1 mån innan x2 (J & C)

TV - säg upp abonnemang på flyttdagen (gick inte att göra innan - har provat)
TV - meddela flyttning på flyttdagen (gick inte att göra innan - har provat)
Fast telefoni - säg upp abonnemang 3 mån innan
Fast telefoni - begär flyttning 21 dagar innan
Flyttanmälan - Skv & posteftersändning 5 dagar innan x2 (J & C)
Eniro - adressändra & namnkomplettera på flyttdagen
Flyttkartonger J - inköp ev komplettering
Flyttkartonger C - inköp ev komplettering
Banankartonger J - hämta
Banankartonger C - hämta
Hemförsäkring - Säga upp
Hemförsäkring - Ändra från lägenhet till villa
Fordonsförsäkring - Ändra villkor från lght till villa x2 (J & C)
Banken - Upplägg av insats (ägande), huskonto, m m

Färgras

Nacken är i princip helt återställd. De två-tre första dygnen efter hemresan var ingen lek. Bara att kliva upp ur sängen och in och ut ur bilen var en kamp.
Kunde inte röra nacken åt något håll. Värst var det frammåt eller bakåt. Precis som om jag suttit i drag (på flyget). Men varma duschar, bad, värktabletter och inflammationsdämpande salva har gjort susen. Puh!

Nu fullkomligen rasar färgen från kroppen. Den dagliga duschen varje morgon sliter hårt. Dekolltaget (på bröstet under hakan), axlar, rygg och t o m öronen flagnar. Inte snibbarna utan högre upp. På de tunna och smått hårda delarna
av örat. :S Det känns som om jag lämnar spår efter mig vart jag går. Torr som fnöske.

Jaja, minnena och foton finns allt kvar. De lever jag länge på. Kände t o m igen doften från utlandet i fruktdisken på mataffären igår. Näsan nere i frukt och grönsaker? Nej, inte riktigt. Hihi...

Rhodos 24 aug - 1 sep

Efter den usla sommaren (var tog sommaren vägen i år?) var sol- och badresan till Rhodos precis vad vi behövde. Massor av sol och värme behövdes bunkras upp inför hösten och vintern.
Med dryga 30 grader i skuggan varje dag fick vi vad vi behövde. Varm och behaglig vind som bidrog att man mäktade med och kunde njuta av värmen.

Vi bodde i Ixia eller Ialyssos ca 9 km väster om Rhodos stad. Det stora och fina familjehotellet Sun Beach med två poolområden; den ena med kroppstempererat och den andra med svalkande vatten. Intill låg stenstranden och varma havet. Bara att välja efter tycke och smak. Ett och annat morgondopp, några vatten-gymnastiker och massor av dopp. Men även ett par utflykter. Varannandags principen visade sig fungera utmärkt; sol och bad, utflykt, sol och bad, utflykt, osv.

Hotellet
Vi bodde en trappa upp med balkongen mot den stora poolen. Vår lägenhet låg mitt emellan den tredje och fjärde palmen.


Rhodos stad
Två utflykter till Rhodos stad. I mitt tycke ett av Greklands vackraste platser med hamnen och gamla stan. Tyvärr hade vingarna till de tre väderkvarnarna i hamnen plockats ned.
 
 
 

Gamla stan
Innanför den vackra stenmuren ligger gamla stan med dess kullerstens gator, tavernor, smala gränder och torg.

 
   

Bad
Varannan dag spenderades med en bok i handen vid någon av poolerna eller havet. Avslappnande och ljuvligt.

 
 

Lindos
Den vita staden på sydost sidan av ön. Vackert och så hett, hett, hett och vindstilla. Den finaste vita sandstranden med kroppstempererat hav i viken. Staden som klättrar upp efter berget med akropolis på toppen.
  
 
   
Läsning
Återupptog läsandet igen. Gillade författarens sätt att skriva; kort, lätt och
beskrivande. Kom bra in i och gillade bokserien skarpt. Stråhatten en bekväm läsaccessoar.

 
   
Stränder
Vi hann med fyra olika stränder under vår resa; Ilyassos (Ixia), Lindos, Faliraki och Elli Beach i Rhodos Stad (på bilderna nedan). Än mera läsning. Bok nr två
av samma författarinna.

 
 

Tavernor
Utsmyckningarna varierar stort. När det var som hetast om dagarna var det skönt att komma in i skuggan under tak. Om kvällarna är det ljuvligt att i gå ut och äta i 25-27 graders värme när mörkret lagt sig. Min teori är att besöka tavernorna som har mycket gäster. Gärna där invånarna själva äter.

 
 Mat
Sist men ändå bland det viktigaste - den grekiska maten. Grekisk sallad med
feta ost och oliver, souvlaki (grillspett) kompletterades ibland med skaldjur.
Den grekiska maten är mycket god.

 

 

Inom kort

Sorterar och rensar bilder (knäpps en hel del) från resan. Mer från Rhodos inom kort...

Tjing!

Olyckor...

...händer så lätt. Ibland kanske lite FÖR lätt.
Under vår resa till Rhodos hände det inte bara en utan TVÅ olyckor. Bägge inom loppet av en vecka och på flygplatsen. Både vid ankomst och hemresa från ön. Man börjar allt fundera hur det är ställt med säkerheten egentligen.

När man reser till bl a Grekland ansluter inte planet till gaten på terminalen utan stannar ute på flygplatsplattan. Från planet skjutsas istället de resande som packade sillar med bussar till terminalen. Vi hann precis lämna vår buss (den första) då den blev både påkörd bakifrån och rejält uppskrapad på ena sidan av buss nr två. Oskadade men något skakade skrattade vi senare åt insidenten.

På hemresan var bara incheckningsproceduren ett avsnitt för sig. Köerna i avgångshallen var enorma. När man äntligen nådde incheckningsdisken vägdes endast väskorna. Sedan fick man snällt ta med sig bagaget och åter ställa sig längst bak i nästa kö. Kön för att lämna få lämna ifrån sig väskorna. Därefter till kön som ringlade genom en ynka båge i säkerhetskontrollen.

Kom till gaten bara minutrarna innan slussningen till planet skulle påbörjas som packade sillar i bussar. Efter en och annan vända på flygplattan kom vi så fram till rätt flygplan. Ombordstigningen kunde påbörjas. En och annan resenär hann spänna fast sig i sina stolar innan ombordstigningen avbröts och vi schasades av planet, nedför trappen och åter till bussen för återtransport till gaten!
 
Efter 30 minuter kom förklaringen. Under lastningen hade planet rammats av bagagetrucken!!! En 15 x 5 cm stor reva hade uppstått på planets skrov och flygningen ställdes in!! Mitt i natten och förseningen blev ett faktum.
Planet tömdes på allt incheckat bagage och ut på rullbandet igen. Bara att leta upp sina väskor och börja om igen.


Övernattning i väntan på ett annat plan från Portugal. Förseningarna fortsatte att ticka på. Drygt 14 timmar försenade kom vi äntligen iväg.

Nu kvarstår frågan. Hur får grekerna sina körkort? Eller går det till som när vi turister som glömt körkortet hemma (när vi ska till att hyra moped, mc eller bil) och de så gärna vill hjälpa till:
- You have a driving licens?
- No
- I can fix you one.


Och vad är det med mina och J:s resor till Medelhavet? Varför är förseningarna så oändliga var gång? Minns fjolårets resa till Cypern. Då kom vi iväg 21,5 tim sent.

Allt detta strul gör att det lär dröja innan jag åter ger mig iväg på en charterresa.

Olidligt

Vilken omställning att komma hem. Temperaturmässigt alltså! Tjugo graders skillnad. Brrr...

Bara att lägga trettiograders värme, bikini eller kort kjol med linne och sandaler bakom sig. Nu gäller istället jeans, sockar, täta skor, fleecejacka och finger-vantar. 

Men som jag har frusit. Det började redan på planet hem. Trots att jag försökte klä på mig lite allt eftersom. Väl hemma var det bara att stänga vädringsluckor och dra på temperaturen inomhus.
Har t o m dragit på mig nackspärr för att jag gått omkring och spänt mig av köld. Snyggt jobbat C!

Det är väl bara att lämna semesterlunken och skruva upp tempot igen. En varm kropp tillsammans med en och annan värktablett borde göra susen. Än ser jag inga stjärnor... och det är ju lovande.

Home sweet home

Har varit på resande fot till sydligare breddgrader. Det blev inte de planerade
sju dygnen utan åtta! Något som förklarar mitt egentliga blogguppehåll sista veckan.

Återkommer mer omkring resan senare. Nu ska jag strax slänga mig i säng för välbehövlig sömn. Jobb i morgon. Har varit på väg hem i 23 timmar... suck.
Känner mig för tillfället en aning less på oorganiserade och oaktsamma "kräker"
(läs: invånare bosatta i Grekland).


RSS 2.0