Olika hälsningar

Strax efter jul damp detta underbart egentillverkade julkort ned i brevlådan. Visste genast vilka avsändaren/na var. Förstå jobbet bakom kortet! Lager på lager och massor av detaljer. SÅÅÅ MAKALÖST GRYMT FINT!

             
                        

Strax innan jul fick jag en hälsning. Adresserad endast till mig. Hmm... har mina aningar. Men riktigt, riktigt säker blir jag tydligen först på nyår. Bara att vänta.


 
Uppdaterat efter nyårsslaget
Gåtan är löst. Fick med tiden stryka både min första och andra gissning innan jag började ringa ett tredje alternativ. Ett fjärde hann både dyka upp och avskrivas innan telefonsamtalet från den tredje kom strax efter kl 00.30 på nyårsnatten. En f d arbetskamrat (karl utifrån handstilen) var jag dock inne på hela tiden.
 En liten outsider dock.


Laddar

Har nu avverkat två arbetsdagar på min nya arbetsplats. Mycket att ta del utav. Nycklar, koder, tider, rutiner, nya kollegor, dataprogram, flera bolag, m m.

Men det känns bara finfint! Ser dock framemot att få sätta min touch på arbete och rutiner. Så småningom givetvis...

Alla har tilldelats arbetskläder; svarta v-ringade långärmade tröjor med kedjan och namnet påbroderat. Ett måste i butiken men inte på ekonomin. 
Uppskattar tröjorna av två skäl. Dels är det lättare att koppla ihop rätt namn med person (superbt för mig som är kass på detta) och dels slipper man fundera på kläder tidigt om morgnarna. Bara jeans och tröja... skönt!

Laddar nu för morgondagen - årets sista arbetsdag tillika ett förvarnat maraton-pass p g a årets inventering. ALLA deltar på ett eller annat sätt. Även ekonomin.

Uppdaterat senare
Jösses då! Vilket pass det blev. Började kl 07.00. 4,5 timme senare intogs en
30 minuters lunch. Inga fikaraster alls. En macka kring 20-snåret. Stämplade ut
strax efter midnatt, vilket resulterade i ett 16,5 timmars mördararbetspass! Puh!

Ängel


Fick denna present av min numera f d arbetskollega. En ängel med stort rött hjärta i en glaskupa.

I mellandagarna börjar jag min nya tjänst på ett nytt spännande företag. Håll tummarna att det går bra för mig. Att jag kommer att trivas med dem och dem med mig. Hoppas denna skyddsängel finns med mig.

Underlig jul? Inte alls!


Nej, inte blev det en underlig jul. Utan en alldeles, alldeles underbart skön jul.
Vår första jul hemma i huset.

Att slippa packa upp över öronen, fylla bilen till bredden och kajka omkring åt varsitt håll. Att istället få vara tillsammans, lägga sig och vakna upp i egen säng.
Ok, sovmorgonarna uteblev för mig både julafton och juldagen... men sen när tempot väl lagt sig. Ahhh... .

Att få duka fint i kök och i det intilliggande inglasade uterummet. (Med golvvärme, fjärrvärme och infravärme fungerade det utmärkt att användas även vintertid.)
Få ta emot trevligt umgänge (föräldrar, svärföräldrar och syster med familj). Och barn... för julen är ju trots allt barnens högtid. Och tomten.. om än han blev rätt sen. Renhaveri i Sunderbyn nämndes som orsak. Klappar javisst. I alldeles lagom mängd men ändå på tok för mycket.

             
När snöfallet väl upphörde slog istället kylan till under julaftons eftermiddagen. Bilarna har fått stå då de inte gått igång. Istället har apostlahästarna fått jobba med kylan bitande om kinderna. Behövligt och skönt med lite frisk luft.

Massor av god mat, dryck, fika, godsaker men framförallt VILA, julemys, filmer,
m m. Kort och gott årets julfirande i dagarna tre var inte underlig utan LJUVLIG.

GOD JUL!

Varvar nu ned. Tänker njuta av sovmorgnar, lediga dagar, julemys, trevligt umgänge och gissningsvis på tok för mycket av allt det goda.

Önskar er alla en riktigt GOD JUL!


Klappar

 
Fick TVÅ rätt olika julklappar från jobbet i år. De varierar rätt kraftigt i både utseende, storlek och vikt. Gissar att den vänstra är en killgrej, då jag och kollegan även erhöll det lilla röda... med gissningsvis en tjejgrej.

Nu är det bara att vänta på tomtens ev ankomst på julaftonskvällen.

Uppdaterat efter tomtens uttågande
En batteriladdare modell superbra (var budskapet med klappen nu laddar vi batterierna och kör? I såna fall ett par månader för sent i mitt fall) och ett superfint, långt och tungt silversmycke av märket SNÖ. Är övertygad att chefens flickvän stod för det senare.


Julstök och jobbavrundning

Idag (nästsista arbetsdagen) bjöds vi på det årliga intaget av starkvinsglögg på eftermiddagsfikat. I år (tack och lov) inte spetsad till odrickbarhet. Avrundade slutligen arbetsdagen med att bli bjuden på en lilling virre (läs: whiskey), klart underskattad i dessa kaostider och då sista arbetsdagen (23:e) nu rusat ikapp.

Hemma hänger kransen på ytterdörren, julskinkan är inhandlad (ja, hela julmatsinhandlingen är avklarad), tjäleknölen tillagad, klapparna fotade och fixalistan i det närmaste åtgärdad. Ska ännu leka frissa och städerska innan
den njutbara uppesittarkvällen och julaftonsmorgonen får ta sin början.

Snön har vräkt ned de senaste dagarna och är i skrivande stund omhändertagen. Det är sååå vackert utomhus nu. Drivorna är enorma lagom till jul. Trivs. =)

Temat på årets julklappsinslagning blev silverpaket med band i rött/silver eller grönt/silver. Inte är det så att jag via snörenas färg satt prägel på om mottagaren är tjej eller kille?!?! Jo, det måste jag allt erkänna. :S

Måste erkänna att jag älskar de svartluvade tomtarna på inslagspappret i alla möjliga söta positioner.

J har t o m idats ge sig på att göra eget julgodis, vilket i mina ögon är överkurs och på tok för grisigt men ack så uppskattat. Mums!

Träningen har helt uteblivit sista veckan. Bad, bad, bad...
Jag är inte mer än människa. Har prioriterat att sköta jobbet in i det sista samt att snyggt överlämna arbetsuppgifter/ansvar till min efterträdare. Dessutom har julstöket tagit sin tid för att inte tala om att ge kroppen den återhämtning den behöver för att inte insjukna.

4:e advent

Fjärde ljuset brinner.

           
Året julkort är både postade och levererades (I hope). Skickar ni fortfarande julkort med snigelleverans? Eller är det bara mail, SMS, MMS, FB o dylikt som gäller?Nedan ett urval av årets utsända skörd; egentillverkade och köpes.Inte ett avsnitt av julkalendern. Men klapparna är inslagna, julfesterna avverkade, glöggen uppdrucken och chokladasken är tom. Med andra ord väntan på julen börjar nå sitt slut. =)

  


Vad är en bal på slottet...

Bjöds på en underbar kväll i tisdags.

Hämtades upp direkt efter jobbet i en finfin bil. En bil med för kvällen utrustad med egen chaufför. Under färden till okänt mål serverades ett gott rosévin.
Väl framme på utsedd restaurang möttes jag av den underbaraste blomster-buketten!!

           

Därefter intogs en underbar middag med dryck i gott sällskap.
- Toastskagen med kräftstjärtar
- Pepparstek på oxfilé med smörfrästa grönsaker och pepparsås samt pommes
- Tobleroneparfait med hallon och mangosås
- Kaffe med avec

Efter trevliga 3-4 timmar slöt "taxin" åter upp och återställde mig till hemorten. Det gäller att leva var dag... även i dessa stressiga juletider.

           
En sååå vacker bukett fylld till bredden. Gerbera, rosor, tulpaner.... you name it!


Synd bara att foton inte kan förmedla blommornas underbara doft. 

Uppdaterat senare
Nej, inte var det något födelsedagsfirande. Det klarades ju av under helgen. Men mer än så förtäljer dock inte historien.


Julstämning

Förran veckans plusgrader töade bort den fina snön som kommit. Tyckte det var på sin plats att hjälpa julstämningen en aning även utomhus.

Ett mycket kalt altanräcke innan förvandlingen.


Fem meter grangirlang och en ljusslinga på altanräcket gjorde susen. Har även tänkt få till en krans på ytterdörren.

I början av veckan kom så snön åter. =) Sedan slog kylan till med ca -17 grader.


Lucia...

Nej någon lucia IRL blev det inte i år heller. Trots att systerdottern var lucia i klass 6 på skolan. Hade varit stämningsfullt att bevittna. Men, men... inte när jobbet går före under arbetsveckan. :S

Har istället försökt insupa liiite luciastämning via tv-sändningarna idag söndag.

Tänt var det här... det tredje ljuset i staken. Det är på helgerna det händer. ;)

Tomten


Har fått tag i telefonnumret till tomten. Han är numera så modern att han skaffat sig mobiltelefon. Slår ev han en pling och lämnar en kort önskelista. ;)

Ståtlig och vacker

Nehej, jag försöker verkligen INTE beskriva mig själv. Däremot den underbara blomuppsättningen jag fick av sambon på födelsedagen; så hög, ståtlig och vacker!

Mmm... njuter av dess prakt. Ställer den lite svalt om natten för att få njuta av den än mer.

Ett år till handlingarna


Dagen för lucia för ett antal år sedan föddes en skrikig liten tös på ett BB i östra Norrbotten. Denna flicka döptes till A E C har under årens lopp vuxit till sig.

Födelsedagen detta år kommer just inte att firas. Dels p g a närheten till jul (nähä?), trötthet och så udda årantal man kan tänka sig. Smyger mig lite försiktigt igenom denna dag i lugnets tecken. Bak- och fikasugen? Nope!

Unnar mig istället en lugn morgonkvist, något inköp på stan och senare i eftermiddag gymmet. Saker jag förtillfället uppskattar.  Tjing! 

Uppdaterat senare
Tack för samtliga gratulationer; via bloggen, FB, telefonsamtal, SMS och mail.

Taklagsfest

I torsdags fick jag förmånen att delta på taklagsfesten på Coop Arena (stans ombyggda hockeyarena). Dukade långbord och massor av okänt folk från kommunen och de medverkande byggföretagen.

Fin tvårätters middag (huvudrätt och efterrätt) till spelande och sjungande trubadur. Några tal hölls och jag fick mig en skymt av Patrik Kristiansson Klüft som var på plats pga karriärbytet från stavhoppare till hockeytränare.

Därefter fick jag se hemmalaget ta emot Timrå. 0-3 i underläge efter första perioden. Andre målvakten byttes ut. När precis halva matchen spelats sååå urkasst kom så laget äntligen igång i efter en nätad straff. Började åka skridskor och spela som ett lag. Kämpade sig sedan ikapp till rättvisa 3-3 när bara sekunder återstod av matchen. Tyvärr inget avgörande i förlängningen.

Nöjde mig gott med matchen och den goda middagen jag fick inta.


Andra ljuset


Andra ljuset brinner... ty andra advent var i söndags. Nu rullar det verkligen på fram till jul. Diverse julstök att ta tag i, träning, promenader, hemmamatcher i hockey och överlämna/avsluta mitt nuvarande jobb. Nedräkning av antalet
arbetsdagar jag har tillgodo sker till vänster.

Börjar vara dags att ta till block samt penna och skriva ett par "Carinalistor".

Va sa du

På väg till gymmet direkt efter jobbet stoppades jag av en engelsktalande kille som frågade efter vägen till stans nya systembolag. Överraskad av situationen svarade på mycket knagglig engelska samtidigt som jag sökte efter rätt ord 
bland språken jag lärt mig.
 
Lät hemskt... men, men... budskapet gick fram. Roade mig sedan resten av vägen till gymmet med att fundera ut hur jag skulle uttryckt mig för att det skulle blivit rätt rent grammatiskt och utan att blanda engelska/amerikanska/svengelska ord.

Hinner väl glömma det innan det är dags igen att prata engelska igen.


Nåväl hemkommen efter 90 minuters styrketräning. Middagen intagen, disken omhändertagen, undervåningen dammsugen, uppdaterat läget med mamma
i telefon och en tvätt i maskin.

Slår mig ned vid datorn med en skål nötter vasadu... nej, wasabi. Ni vet de gröna lite starkare nötterna på lösvikt. Hade inte haft något emot ett snäpp starkare styrka på dem.

God morgon

Börjar komma till sans igen. Det blev en lååång kväll i lördags. Fest i tolv timmar sätter onekligen sina spår.

Ensamdag i söndags (sambon åkte med all rätt till hembygden). Själv bevittnade
jag massor av skidåkning ur soffläget. Igår måndag en smått tröttsam arbetsdag. Tisdagmorgon och knopp/kropp börjar vakna till liv igen. Ikväll har jag planerat
styrketräna igen.

Ooops helg igen!

Jösses... vart tog veckan vägen?? Fullkomligen stupade i soffan igår kväll (fredag). Försökte mig till en sovmorgon i morse men väcktes (återigen) utav chefen. Såå viktigt?!!? Inte alls.

Veckan då?
5 års kalas och skyltsöndag på första advent. Pysslade med julkort i måndags. Natten till tisdagen kom FEM underbara cm snö. Direkt infann sig advent-stämningen och stora julkartongen letades fram ur sina gömmor. 


På träningsfronten har både styrketräning och två långpromenader hunnits med. Hur skönt är det inte att avrunda en träning med bastu? Är visst den enda som bastar på gymmet. :S Eller orkar de andra damerna inte med min "finska" ånga?

Vänsterfot spökar sedan ett par veckor tillbaka. Antagligen överbelastad...
såååå typiskt mig. Att inte kunna köra igång lite försiktigt. Hrmpf. Dr Carina behandlar i alla fall den med smärtstillande/inflammationsdämpande salva.

I helgen vankas fest. Yeah!

RSS 2.0