Frisyrlös

Min frissa sedan 10 år tillbaka gör sin sista arbetsdag idag! Det är inte så att hon ska ha semester. Hon ska börja plugga. Med andra ord ska hon S L U T A! Byta jobbinriktning. Gosh! Fick just beskedet. Idag.. när det bara återstår några ynka timmar av hennes yrkesbana.

Ringde bara för att skjuta fram frissatiden efter jobbet idag p g a mc-turen. VA!?! Nu blir jag inte bara oklippt utan mest trolig både frisyrlös och lurvig resten av sommaren. Hon kunde väl ha klämt ur sig det sist kan jag tycka. Tar ett tag att smälta och hitta en ny värdig ersättare. Semestertider och allt! =(

Det är verkligen inte alla som kan handskas med min tjuriga och bångstyriga hårtyp med både virvlar och självfall. Sen har jag kravet att frisyren ska vara fruktansvärt lättskött.

Under en kortare barnledighet för några år sedan gick jag hos en annan tjej som hon rekommenderade åt mig. Undrar just vad hon hette och var hon befinner sig nu? Syrran minns/vet du?

Tisdagsutflykt

Ikväll kommer jag att förvandlas till en mc-brud. Tack vare brorsans som lånar ut sitt mc-ställ inkl hjälm, skor och handskar. Tack snälla!

De mc-burna på firman ska göra en kvällsutflykt till Storforsen (Älvsbyn). Snällt
att ta med mig som saknar både maskin och mc-kort. Jag kommer istället att sitta bak på lite olika motorcyklar (om jag får som jag vill). Nu har jag ju chansen att provåka både Harley Davidson, kanske någon sporthoj och en Goldwing som
inte saknar någonting; armstöd, cd-spelare, m m. (LÄS: likt en bil fast på två hjul.) Ser främst fram emot den förstnämnda.

Det vankas behagliga 28-29 grader och sol på klarblå himmel ikväll. Ska bli otroligt häftigt! 


Sommar, sol, stränder och syrén

Helgen har bjudit på sommar, sol och dryga 25 grader.

Fredagskvällen besökte vi grannstan för att se "Mackan" uppträda. Lite svårt att ta till sig de mer enkla uppträdandena efter de enorma Springsteen konserterna för bara 3 veckor sedan. Men han bjuder på sig och har en sjukt mysig 
personlighet. ;)

Har sen spenderat helgen på olika stränder. På lördagen valde vi den större och långgrunda. Tyvärr avbröts sol och badandet efter bara en timme utav ett lokalt värmeåskväder. Muller och regn gjorde att stranden tömdes på ett huj.

Idag hade vi bättre tur. Valde en annan strand, även den intill älven men med ett djup efter bara fem steg ut. Effektivt sätt att doppa sig. Under tre ljuvliga timmar lapades sol och togs svalkande dopp. På hemvägen avrundade vi ytterligare ett dopp på stranden intill oss, varpå J passade på att ta årets första dopp. Gissar på ca 20 gradigt vatten där. Ljuvligt!

Plockade med mig en liten kvist av syrén på en av promenaderna i veckan. Den har spridit en ljuvlig doft i köket. Kan inte bli mer sommar... mmm.


Kall jordgubbsdaiquiri

4 cl rom
2 cl pressad lime
2 cl sockerlag
4-6 jordgubbar frysta
ca 0,5 dl krossad is

Lägg alla ingredienser i en mixer/blender kör några sekunder, Servera i cocktailglas med ett sugrör.

Svalkande och god sommardrink, prova byt ut de frysta jordgubbarna mot färska, men öka då mängden is.

Om du inte har en iskross. Så krossar du isen enklaste genom att lägga några isbitar i en kökshandduk och sen helt enkelt slå dem mot diskbänkskanten.


Succé

Denna vecka har jag hunnit sätta igång inte bara ett larm utan två!

I början av veckan satte jag för första gången igång huslarmet. Men jisses vad det tjöt - invändigt som utvändigt. Duckade där i hallen när det satte igång. Rent förskräckligt! Var tvungen att sansa mig och tänka för mig själv. "Tänk nu klart. Koden. Ut igen och slå in koden." Efter några tryck spred sig åter lugnet i kvarteret. Ahhh....


Jordgubbsdaquiri

Efter gårdagens middag på tu man hand med vin och drinkar på Färjan var det dags för oss att cykla hemmåt. Toalettnödiga som vi båda var tog vi vägen förbi mitt jobb. Larmade av (trodde jag) och uppsökte varsin toalett. Hipps vipps stod chefen i ytterdörren och ropade. Larmet hade gått!
J som intagit toaletten på entreplanen mötte först honom... i fullfärd med att knäppa byxorna. Strax bakom kommer jag upprusande från omklädning/ bastu / duschrummen våningen under. SUCCÈ! Undrar just vad som cirkulerade i chefens tankar. Vill nog inte veta...

Badtokiga jag passade på att avrunda gårdagskvällen med ett dopp (bad) på hemvägen endast iförd trosor och sportbh. Crazy me! Men vem ser egentligen skillnad mellan underkläder och bikinis idag? Dessutom var jag under vattenytan mest hela tiden.
Ååå... nu är det varmt i vattnet. Ville verkligen inte kliva upp. Rena sommar-temperaturen på "min" badplats.

En nätt, liten fågel

Anlände till jobbet igår morse med en känning av en liten låsning i ryggen. (För övrigt... länge sedan nu.) Då är det toppen ha att jobba med stora starka karlar.

Inga problem att få dem att ställa upp och "behandla" mig. Kände mig som en liten och nätt sprattlande fågel i armarna på stora och urstarka JH. En upplevelse jag hävdar annars bara sker då jag befinner mig i vattnet.

Den lilla låsningen och några till försvann all världens väg. Tack JH!


Njutning

Den spelande bilen fylld med glass kunde inte kommit lämpligare. Kön var lång igår kväll. De fick verkligen sälja. Tala om att vara väderberoende.

Inte lika väderberoende är det att ha tillgång till vårt underbara uterum. Bara krypa upp med glassen och en god bok i soffan i relaxavdelningen. Hrmpf... dessförinnan slumrade jag ett tag där. Innan jag orkade mig på njutningarna. ;)S O M M A R !!!Sommaren har kommit!! Och det med besked. Hela 17 grader i skuggan redan halv sex på morgonen. Sen tickar det stadigt uppåt för varje timme till ca
20-25. I morgon fredag vankas upp till trettio grader!

Cyklar i t-shirt till jobbet utan att hurvas det minsta. Tar liiite emot att sitta inomhus nu framför en dataskärm hela dagarna.

Nu gäller det istället att ta till vara morgnarna och kvällarna. 
Passar på att bada så snart jag får en chans. Lägger mig sen
och soltorkar. Det är kvalitétstid för mig.Vet ju inte om man vågar tro på väderprognoserna om hög-trycket som kommit. Det sägs
att det ska trycka in högsommar-värme i flera veckors tid!

Ikväll vankas middag och dryck på tu man hand på Färjan i
Norra hamn. Det tackar vi för
och ser framemot. 
Är det sommar så är det.
Det gäller att leva varje dag; vardag som helg.
I morgon är en annan dag... 


 

Midsommarnatten

Här uppe i norr finns något jag älskar denna årstid... ljusa sommarnätter.


Kl 23.30 på midsommaraftons kvällen tog jag kameran på axeln. Gick ut och 
förevigade den ljusa natten. 

Jag uppskattar verkligen solens strålar långt in på nätterna och sedan tidigt, tidigt om morgnarna. Även om solen med nöd och näppe går ned blir det aldrig mörkt eller ens skymning.


Blommande hägg strax innan midnatt under midsommarnatten. Ahhh...
Solen belyser ännu tallen i bakgrunden. 

Sommarlayout

Midsommar... ljusaste tiden på året. Då anser jag att det sommar oavsett vad 
utomhustermometern visar. Det är väl ändå på tiden att jag byter ut fotona överst på bloggen. Viktigt, eller hur?

Vårbilderna med ljus och tulpaner får helt sonika ge vika...

... för somrigare bilder såsom jordgubbar och blommor.


Funderar ett tag och byter även ut den gamla profilbilden. På två år har jag ändå ändrats en aning.
Den nya lite mindre dock inte lika anonym.

Midsommarafton

Vår första midsommar i huset valde vi att stanna hemma. Avstod från stugliv
efter rapporter om kyla (6-13 grader) och mygg. Istället dukade vi upp hemma
i vårt myggfria, rumstempererade och ljusa uterum. Som att sitta utomhus men ändå inte. =)


Fyllde på glasen... det är ju ändå midsommarafton.

Tre olika toaster till förrätt. Toast nr 1 med stark kräftstjärtsröra och lime.                                        Toast nr 2 med egengjord gubbröra och dill.Toast nr 3 med färsk pepparrotsost, renkött och tomat.


En enkel fisktallrik med sallad, potatis, gräddfil och rödlök till huvudrätt.
Vad är en midsommar utan svenska jordgubbar? 
Avrundande med en enkel men ack så god efterrätt utav gräddvaniljglass, jordgubbar, maränger och chokladsås. Mums!

 

Trevlig Midsommar!!!

Midsommarhelg. Höjdpunkten av ljusa sommarnätter. Grönska och blommor 
utslagna runt omkring oss. Semestern skönt lockande och inte alltför långt borta. 

Midsommar - vad är mer somrigt än alla växter utomhus? Bjuder på foton jag 
tagit på Mosebacke, i Kungsträdgården och i Humlegården. Den gemensamma nämnaren är vår huvudstad.

Känner som vanligt inte till växternas namn. Njuter istället bara av dess prakt i dessa sommartider. Ljuvligt, eller hur?
 
Träd med gula blomklasar


Träd med underbara rosa blommor


Blomma på stånd i lila


Med dessa somriga bilder passar jag på att önska er alla
TREVLIG MIDSOMMAR !!!

En midsommar som ska avnjutas med ledighet, ljusa nätter, lugn och ro. Ahhh....

PS! Grattis E på födelsedagen idag!

Mycket...

Har farit fram som en vilde idag. 3,5 km morgonpromenad (hann inte med 5,2 km) innan jag slängde mig i bilen. Datautbildning med ett par av mina kollegor stod överst på dagens agenda. Ett bilbyte och en resväg med flera hastighetskameror på drygt 3 mil till filialen i grannstaden

Återvände tillbaka till hemstaden (nya kameror) för ånyo bilbyte och enkel lunch.

Snabbt in på kontoret. Sen vidare med kollegan på en skatteinformation på dryga 2 timmar; ROT eller numera HUS-avdrag. 

Börjar bli mycket att hålla reda på. Förutom att hålla isär 5 stundtals trådfint olika "bolag" med respektive kostnadsställen och projektredovisning ska även pågående arbeten, omvänd momsredovisning och HUS-avdrag (tidigare ROT) hanteras.
Detta samtidigt som en ny organisation (fr o m 1 maj) ska sätta sig och ett ev
bankbyte är på G. Har påbörjat ett årsbokslut i 100 miljoners bolaget samtidigt som ännu en månads lönekörning vankas på drygt tre arbetsdagar.

Information om HUS-avdraget ska införskaffas och delges samtliga inblandade, rutiner byggas upp, datasystem anpassas och redovisning hanteras snarast möjligast, dock innan den 1 juli.

Vågar inte ens tänka på val av system, komplett upplägg samt införande av scanning av leverantörsfakturor.

Var det någon som nämnde att årets midsommar vankas?

När alla nötter är knäckta kan jag se fram emot en välbehövlig men nedförkortad semester. Puh... nu gäller det bara att orka, orka, orka fram tills dess.


Ingen konst

Ingen konst att bara blomvattnare för utomhusblommor dagar som dessa. Då det regnar stup i kvarten.

Kan vara desto värre med vattning av inomhusblommor. Särskilt om de är av den känsliga sorten. Vi har för tillfället en inneboende. Passade på att ta ett foto av den "lyckliga" blomman ifråga direkt vid inflyttningen. Kan vara bra att veta hur den såg från början. =) Utifall att det krävs en ersättare innan utflyttning sker.


Hoppas bara att det nu klarnar upp till den stundande midsommaren.

Regn, regn, regn

Vissa dagar envisar det med att bara regna, regna och åter regna. Det har varit en sån dag idag. Det har öst ned precis HELA dagen; i större eller mindre omfattning.

Som den sommarälskande utemänniskan jag är blir jag både uttråkad och rastlös såna här dagar. Och inte ser det ljusare ut den närmaste två dygnen. Snälla jag behöver några uppehåll så jag får genomföra mina promenad/joggingturer! Gosh! Måste få känna mig nyttig.


Kände att vi var tvungna att åstadkomma någonting. Vi lade istället manken till matlagningen. Till middagen serverades:

Grekiska färsbiffar fyllda med soltorkade tomater, oliver och fetaost (ännu råa i stekpanna).Sallad på morot, gurka, ruccolasallad, röd paprika, fetaost och rödlök.
Stänk av finaste italienska citronolivoljan över alltihopa.
Servera färsk potatis till.  
 

Ingen inspiration infinner sig, slår omvartannat på och av datorn, absolut inget på tv:n heller. Vankar av och an och tittar ut med jämna mellanrum.

Börjar inser att jag/vi inväntar morgondagen och med den ännu en arbetsvecka. Ja, jag säger ju att jag/vi är uttråkade. Men, men... såna dagar måste finnas för att man sen ska uppskatta de andra dagarna.

Hmmm... måste kanske köra igång ett nytt hemmaprojekt.

Den dubbla tystnaden

Jag har köpt Jungstedts senaste bok. Åh, vad jag gillar hennes böcker. Perfekt sommarläsning. Det är bara en sak... jag vill inte att den ska ta slut så fort.


1:a tomaterna

Våra körsbärstomatplantor har överlevt trots att vi var på resande fot i fyra dagar. Placerade krukorna i en bytta med vatten. Var rädd att de skulle få för mycket vatten och typ ruttna bort.

Men här är istället resultatet. En av två gröna körsbärstomater! Bara så där? Något jag missat? Kanske bäst att hålla sig borta då!?!


Nationaldagen

Börjar avrunda vår långweekend med bilder från nationaldagen den 6 juni. 
Dagen till ära tog vi vägarna förbi slottet. Vi befann oss verkligen i rätt ände av landet. Istället för regn och hagel (som det vräkt ned hemma i Norrbotten) sprack det upp och solen sken ett tag från en rätt molnfri himmel.

Plötsligt satt det åter massor av folk ute på serveringarna. Mycket trevligt!

Jag i ett telefonsamtal på ett fik (lättare att få plats inomhus).

Mer Söder...

Under våra tre/fyra dagar (J åkte hem lite tidigare) i "kongliga" huvudstaden "gjorde" vi Söder, vilket är mitt favorit tillhåll i Stockholm. 
Gillar arbetarkvarteren, utbudet av restauranger och pubar, kullerstensgator, gränder, stämning, utsikt, m m. Några bilder därifrån.


Utsikt från Katarinahissens övergång till Söder. Visste ni att det är hela 97 steg upp för trapporna till Söder om man passerar nämnda hiss och låter apostla-
hästarna få jobba? Kan nämna att "bestigningen" kändes i det bakre partiet morgonen efter.

I Salanders fotspår

Jag var inte bara på konserter. Vi har även promenerat som vettvillingar dessa dagar!!! Bl a gick vi i Lisbeth Salanders fotspår på Söder. (Läsare av  S Larssons Milleniumböcker vet vad jag pratar om.)

Vi var inte dem enda som uppsökte Fiskargatan 9...

där Salanders 21-rums lägenhet på 350 kvm låg. Den måste ha legat högst upp!?

... förbi statyn "Systrarna" på Mosebacketorg där hon ofta passerade på väg hem till sin lägenhet.

Hörnet Götgatan/Hökens gata där tidningsredaktionen Millenium låg.


Sen gjorde vi uppehåll för middagsintag (baconinlindad oxfilé) på Texas Long Horn (S:t Paulsgatan) innan vi på vägen hem till vännen Jens på Aspudden 
(Liljeholmen) traskade förbi Hornsgatan 37 (journalisten Mikaels stamfik).
Bara där en promenad på 4,4 km visade det sig.

Men förstå hur viktigt det är med fotriktiga skor! J gick alldeles sönder sina fötter.

Hotellet


 

Där vi bodde fanns en ENORM jättekula utanför sovrums-
fönstret. ;)
Globen kallades den visst.

T o m inne i frukostmatsalen kunde man blicka ned över planen inne i denna jättekula.


Alla vägar bär till Rom... nej snarare till denna stora vita kula.

I storstäder har jag en förmåga att vända på vädersträcken. Dock inte här ute på Johannishov eller i Gamla stan. Desto oftare inne i kvarteren på Söder- eller Norrmalm.

Av någon anledning fick vi ett dubbelrum som var det mest gigantiska vi upplevt. Sängen (med motordrivning för både huvud- och fotändarna) stod snett vinklad mitt i rummet.


Rena utrymmena för dans runtomkring. Nog vet jag att vi rymdes på de 25 kvm plus hall och badrum. Misstänker att det var ett handikappsanpassat rum.

 
Frukosten gick inte av för hackor. Utöver det normalt gigantiska frukostutbudet fanns t o m smoothies och brieost. Som vi åt! Vi klarade oss lätt till fram middagarna. Här kan vi definitivt bo fler gånger.

 
T o m fiskarna i frukostmatsalen bodde i en kula. ;)


Lärdom

Har konstaterat att det går att klara sig utan hårborste under en långweekend
i kungliga huvudstaden. Glömde den helt oförklarligt hemma i toalettskåpet.

På stadion

Första gången någonsin som tre spelning gjorts i Sverige;
4, 5 och 7 juni 2009 

Stockholms Stadion som pryddes av både svenska och amerikanska flaggor.


I väntan på publiken och konsertens start.

Tog med mig (läs: smugglade) lillkameran in till söndagskonserten. 
Förevigade med både foton och några filmsnuttar. 
Behöver jag nämna att jag lyckades, trots väskkontroll?

 Köpte mig även en t-shirt. Kommer med säkerhet att komma till användning, precis som fjolårets inköp gjorts. (Fram- respektive baksida)

Crazy!!!


Hemkommen från två konserter på Stockholms Stadium med Bruce Springsteen
& E-Street Band. HELT SJUKT CRAZY!!! Jösses vilka liveartister! Det går INTE
att beskriva. Bilden får tala sitt tydliga språk. Annars måste man ha varit på plats för att fånga upplevelsen.

De fullkomligen gav järnet på scen. (Har ALDRIG sett en artist/ ett band ge så mycket av sig på scen som de gör.)
Det är som tidningarna skriver: "Bruce Springsteen har kallats för VÄRLDENS BÄSTA LIVEARTIST". Det hände på 70-talet, återinträffade på 80-talet och under 00-talet har det sagts igen. Jag håller med.

Fattar inte hur de orkar köra 3 timmar nonstop. De måste vara sjukt vältränade.
I o f s skvallrar Bossens armar, övriga form och fredagens mickstativövning om just det.

Var i extas efter fredagens konsert. 30 låtar (!), varav 20 av mina favoriter.
Den ena radades upp efter den andra. Publikhavet (32.000 pers) sjöng med. Ingen dålig utdelning precis! Spelningen slog i mitt tycke t o m de på Ullevi ifjol! Tyvärr kändes det  en aning kyligt trots både långkalsonger och vantar
(i juni månad!).

Söndagens konsert då? Behagligare väder (långkalsonger dock inga vantar). Andra dojjor och ännu en super show!
Bruce var taggad redan från början. Vilken start men framförallt vilken fantastisk AVSLUTNING!! De 7 extra numrena var så sjuuukt bra! Vilket drag!
Hela publikhavet kokade. Det finns faktiskt ingen bättre beskrivning. 

Nu ska jag försöka smälta alla helgens intryck...

En hel del...

Har listat drygt tjugo av mina favoriter från 1975-2009. Återstår att se vilka jag får uppleva (fredag och söndag) och missar (i och med torsdagens konsert).

"Out in the street" och "Sherry Darling" är mina absoluta favoriter. Observera även att "Born in the USA" (som alla förknippar Springsteen med) INTE är med på min lista. Han har så många andra bättre låtar. Ojojoj.. vilken repertoar karln har.

My lucky day (-09)
Working on a dream (-09)
Radio nowhere (-07)
Long walk home (-07)
Girls in their summer clothes (-07)
Lonesome day (-02)
Waiting on a sunny day (-02)
Empty sky (-02)
Mary´s place (-02)
The rising (-02)
Human touch (-92)
Better days (-92)
Glory days (-84)
Dancing in the dark (-84)

Atlantic City (-82)
Sherry Darling (-80)
Hungry heart (-80)
Out in the street (-80)           Min absoluta favorit - spelades bara på torsdagen!
Fire (-??)                               Favvo i annan kategori (OBS! Ej I´m on fire)
Badlands (-78)
The promised land (-78)

Thunder road (-75)
Born to run (-75)


Har precis laddat iPoden med dessa låtar samt ytterligare ett par album; 
The Rising och The River.Uppdaterat senare
13 utav låtarna jag skrev ned inför konserterna spelades (fet stil). En del dubbla gånger. Kan inte vara mer än nöjd.
Med facit i hand missade jag bara en låt som hoppade över torsdagens konsert.
En ynka låt men även min absoluta favorit "Out in the Street" Snyft! Men så slapp jag spöregnet också (en liten tröst).

It´s Boss-time

Vi är inne i Springsteen-veckan!! Nu vankas några dagars ledighet. Vid hans 16:e besök i landet gör han tre konserter. Denna gång i huvudstaden. 

Jag och polaren T har biljetter till samtliga men jag väljer att "bara" gå på två utav dem; fredag och söndag. Kommer med all säkerhet att få rapport av T från den första konserten ikväll.


Ifjol var han på Ullevi på USA:s nationaldag. I år är han i Sverige kring vår nationaldag. 2003 lade han sina konserter i Sverige på självaste midsommar-aftonen och midsommardagen. Givetvis var jag där! Min bästa midsommar... ever! Han vet allt hur han ska ta oss svenska fans. Inte konstigt att vi ger honom vår kärlek... Bruuuuuce!!!

Bara ett litet aber...
Väderprognosen ser inte så lysande ut. Slipper vi bara regn (utomhuskonserter) får vi stå ut med lite kyla. Fast det vore så mycket trevligare med utlandsvärmen som Göteborg bjöd på ifjol. Men man kan inte få allt. Jag är hur nöjd som helst som överhuvudtaget fått förmånen att få tag i biljetter.

Visst

Den som väntar på nått gott... Igår fick vi äntligen hämta hem våra nya möbler
till vårt inglasade uterum. Endast två veckor försenade kom äntligen vår rotting-möbel Modena. Med grått tyg (normalt vitt) och med bredare sittyta (läs: liggyta) än i normalt.

Det blev t o m bättre än vi kunnat föreställa oss. Trodde inte fåtöljen skulle få plats. Men det fungerar riktigt bra. Har dock fått plocka bort en del ur hörnsoffan för att den skulle rymmas. Tänkte komma över en glasskiva att lägga ovanpå bordet, som även kan nyttjas som divandel då dyna medföljde även till det. 

Med facit i hand var all väntan väl värd. Ahhh... vet redan med mig att här kommer vi att spendera mycket tid.


Tog en bild hur det såg ut innan (se nedan) i uterummets "relaxavdelning".
Innan de rätta möblerna kom på plats men även innan vi fick upp de vita träpersiennerna. Ibland kan det vara skönt att avskärma insynen utan att
för den skull utestänga ljuset.


Nu kommer vi att inta detta rum än mer. Den delen av rummet såg tidigare en aningen kal och oinbjudande ut. Återstår nu bara lite småplock.

Gissa


Visar er än en gång kuddarna från det stora svenska möbelvaruhuset.
MEN... gissa vad denna bild egentligen innebär?!?

S o m m a r m å n a d

Juni månad är här! Den första av sommarmånaderna. Igår (söndag) hade vi
28 grader i skuggan. Snacka om värme! Trist att J var tvungen att jobba.
Själv stupade jag så småningom i soffan. HELT utmattad av värmen.

Bjuder på lite närbilder från trädgården.B L Å B Ä R
RSS 2.0