Vilken fint


Ni missade väl inte Ötå-sonen Omarks drömstraff för Sverige mot Schweiz ikväll? 
3-3 efter tre perioder. Som förste straffläggare för Tre Kronor lobbade han kallt in pucken över målvakten medan målvakten ligger och simmar på isen. Så kallt, så kallt, så kallt och värsta "Foppa" takterna! Sverige vann sedemera tränings-
matchen.

Svacka

Omställningen till sommartid tog på krafterna. Var INTE människa igår måndag. Stupade mellan täcke och kudde i soffan direkt efter middagen Tog igen flera timmars skön sömn medans sambon jobbade över.
 
Måns Zelmer... förlåt mums-mumsen får stå för mitt enorma godsaksintag. Det började i fredags, pågick hela helgen för att nå sin kulmen idag - tisdag. Plockgodis, mums-mums, glass, chokladkaka, chokladbit, lakrits i mängder,
polly och bilar! Usch...vilken svacka jag hamnat i. Nu när godsakerna är slut hemma pustar jag ut. Måste ta mig i kragen igen. Inga nyinköp heller.

Vet inte vad som tagit åt mig? Något är definitivt på tok. Det gäller bara att sätta fingret på vad.

Kan någon hjälpa mig att piska igång mig och min träning igen?? Hjälp!!!
Den brukar vara den ultimata utvägen. Resulterar i osmak för godsaksintag 
OCH hjälper mig att rensa/sortera upp tankar/funderingar. 


I ljusets sken

Lördagskvällen släckte vi ned kl 20.30 i den s k "earth hour". Gjorde ni också det? Fuskades det nått? Glömdes bort eller struntade ni helt enkelt i det?

Hos MM och SB tändes istället ljusstakar och värmeljus. Hög mysfaktor! I skenet av dem umgicks vi tjejer medans killarna hamnade framför fotbollen en timme senare. Ingen tv för mig på hela kvällen... således ingen Robinson heller. Kan inte påstå att jag saknade det heller. Umgänget var ju så trevligt!

Strax innan lunchtid idag (ny sommartid) packade jag bilen med J och gjorde en dagsutflykt de 13 milen till närmaste I K E A. Samtidigt passade snön på att vräka ned. Perfekt att strosa omkring inomhus i det stora möbelvaruhuset och inspireras.

Lunch och efterrättsintag på det stora möbelvaruhuset. Kycklingfile med någon osmaklig bulgurröra. Klarade mig tack och lov utan glasskärvor (apropå sista veckans kycklingvarning). Efterrätterna desto godare. Päroncheesekakan tillhörde J medans jag med hull och hår slukade den fluffiga chokladbiten.


På hemvägen stannade vi till som snabbast hos J:s föräldrar. Väl hemma i stan 8 timmar senare var det dags att umgås en stund med snöplogen. Uppskattar att det kommit ca 5 cm nysnö. Nu får det börja räcka med den vita varan. Tror bestämt vi får behålla den över påsk.

Helgen börjar lida mot sitt slut. Trist! Hoppas jag kommit ihåg att ställa om de viktigaste klockorna nu till sommartid så vi kommer oss upp i tid till jobbet i morgon igen.

Helgtankar

Vår första hela helg utan några som helst renoveringsjobb/tankar sedan början av februari månad.

Sovit lika ljuvlig som törnrosa i natt. Djupt och länge. Länge sedan och så härligt.

Avstod en ev stugvistelse denna helg. Får allt ge mig till tåls till påsk. Nu vankas istället ett förmiddagspass i slalombacken i södra delen av kommunen. Årets första och efterlängtade slalomtripp. Yeah!

Uppdaterat kl 17
Hittade en timring högst upp i backen där vi tog igen oss ett par gånger och njöt av den värmande vårsolen. Ljuvligt!!

                
 
Hmmm... varken jag eller J är plattfotade. Får alltid så ont i fötterna efter de första premiäråken. Kanske dags att ordna inlägg. Trodde i min infald att pjäxorna skulle forma sig efter fötterna efter inkörning. Men, men...


Tänk att man blir så utslagen utav några timmars frisk luft. Väl hemma har vi varit tvungna att tag igen oss lite. Efter dusch och annat fix är vi snart redo att till-
sammans med MM & AV våldgästa MM & SB. Ser framemot denna spontana vin/ölkväll i gott sällskap.

Smoothies

Har jag bananer som börjar se lite ledsna ut och magen kurrar är det snabbt gjort att mixa ihop några muggar banansmoothies. Allt som behövs är banan, mjölk och mild naturell yoghurt. Ned med allt i en mixer, mixa, häll upp och avnjut. Enkelt, gott och mättande mellan- eller kvällsmål.

            
            

Våfflor men inga tofflor

 Onsdagen den 25 mars även
 kallad våffeldagen.
 Givetvis vankas det våfflor
 ikväll... för mig. Sambon planerar 
 övertid på jobbet i stället.

 Sen vankas min onsdags-
 promenad med A-L. Med 
 uppdatering så klart....

 Inga tofflor (försök till rim på
 våfflor... hihi) och hemmamys
 utan gympaskor och frisk luft.
 Lite nytta ska bli skönt.

 Äter ni våfflor idag? Vad har ni
 helst på våfflan?

 (Lånar bilden jag tog ifjol i f d
 lägenheten. Vill minns att den
 inte kom till användning då.)

Lagt golv ligger

Golvet är lagt! Vårt andra delmål i allrumsrenoveringen har rotts i hamn. Jippie! Avslutade ikväll med att få sista färdigkapade planklängden knackad på plats. Med nyinförskaffat verktyg (proffs) och nya ideer var det fort gjort. Åh, det blev fint. Vi är så supernöjda med resultatet. Vårt första fina nya golv. Lagt golv ligger...

Gillar verkligen att se rummet ta form. Sakta men säkert. Inget fusk utan ordentligt och noggrant. Är stolt över att ha åstadkommit förvandlingen på egen hand. Njuter så av varje delmål.

Börjar bli dags för nästa steg; den efterlängtade omtapetseringen. De terra-kottagula väggarna som framkallar kräkreflexer ska bort. Hmmm... var vi klar 
med tapetvalet? Kanske ännu en vända till färghandeln? För säkerhets skull. ;)

Omvandling


Ännu en inflyttningspresent och tillika presentkort är omvandlat. Sent omsider kanske.. men det gäller att tänka efter före.


Har då och då kikat i butiken men alltid gått tomhänt därifrån. Men sen en dryg vecka tillbaka har de öppnat en ny butik i stan. Blev liksom inspirerad utav besöket i den. (Rätt gissat Sonja.)

Intag

Inte direkt en söndagsmiddag men ack så enkelt och gott att slänga ihop när matlagningsintresset inte behagar infinna sig; Tacos och det ska vara HETT.


Kryddmix a la hot i köttfärsen. Den heta tacosåsen och ytterligare några gröna hot jalapenios. Lite synd bara att de gröna oliverna blev kvar i butiken. De bidrar liksom med den sista lilla hettan... pricken över i:et. Denna gång reagerade bara läpparna en aning. Börjar bli lite för härdad...

Bjuder även på lördagskvällens intag. Stavar av paprika, morötter och gurka.
Till det en gräddfilsdipp. Perfekt att inta till Robinson där deltagarna i vanlig ordning svalt och försökte komma till rätta. Denna gång i ett sunkigt träsk. :SLångpromme, vinklar och vrår

Två timmars promme på förmiddagen. Det var sambon som föreslog och följde med! Väl hemma tog vi fram grillen, fyllde den med kol och tände på. Vilken tur att vi skottade fram altanen i söder för två veckor sedan. Grillade korv och delade en "folkis" till.

Därefter fanns INGA ursäkter att inte återuppta golvläggningen en trappa upp. Framför oss hade vi två "hel**tes rader att lägga... de kring trappen.
Det nuvarande räcket monterades bort för bättre åtkomst. Golvet kom på plats och vi är supernöjda med vad vi åstadkom även om det tog lite tid. 
I morgon återstår den enkla slutspurten (datahörnet). Inget tjorv utan återigen bara raka bräder. Mäta, kapa och slå. 


Slappar ett tag (läs: dricker rom) inför middagslagning och senare det första avsnittet av Robinson. Tänkte hålla utkik efter tjejen från Arvidsjaur med det "påklistrade leendet". Vi norrbottningar känner säkert igen henne från tv-kanalens lokala nyhetssändningar.Uppdaterat söndag kl 8
Åh, jösses! Såg inte rykens av det berömda leendet. Höll istället på att tappa öronen p g a henne under Robinson. Dela genast ut öronproppar till de övriga deltagarna.

Män som hatar...

Apropå hackers... Ikväll har vi bokat biljetter till filmen "Män som hatar kvinnor". Äntligen säger jag bara!

Datahackern Salander har kanske omedvetet gjort intryck på mig, med tanke på föregående inlägg och Camillas kommentar ;). Läste Stieg Larsson trilogion ifjol och kunde knappt slita mig ifrån dem. Ska bli roligt att se om filmen och figurerna lever upp till de bilder jag målat upp utifrån böckerna.
     

 
Uppdaterat kl 21.30
Åhhh... den var ju så bra!! Ni som läst böckerna och gillade dem, ge er snarast iväg och se filmen! Ett dilemma bara... jag längtar redan efter nästa film. (Tack och lov kommer de två efterföljande filmerna också att gå upp på biosalongerna och inte bara på tv som det först var tänkt.)
Trots att den gått i snart en månad (premiär 27 feb), går den fortfarande i stans stora biosalong. Fullt till sista plats precis som det ska vara. Ett perfekt avslutning
på arbetsveckan.

Nöden har ingen lag

Har "hackat" en annan kollegas dator. ;) Chefen passerade och är väl medveten om mitt tilltag. Viktigt är att poängtera att detta skedde i jobbsammanhang och var enbart i ett fredligt och ärligt syfte. Ska omgående kontakta personen ifråga och be han byta ut sitt lösenord.

Trött och sliten

Man vet att man nyttjat helgen bra då man i början av veckan är fullständigt slut. Jag har varit sååå tung, trött och slut i kroppen. Det har tagit mig 45 min att kravla ur sängen om morgnarna. Ytterligare några timmar innan jag fått upp farten.

Fick träningsvärk (!) av söndagens golvläggning och då framförallt i bakpartiet,
lår och rygg. Kanske inte så konstigt efter nio timmars nonstop krypande, mätande och hamrande i golvnivå. Nu när halva veckan är gjord känner jag mig mer utvilad och pigg igen. 

Idag är det värsta vårdagen ute. Solen skiner och värmer från en molnfri himmel. Snön tinar och det porlar efter gatorna. Så ljuvlig att jag släppte iväg kollegan efter lunch. Själv får jag ge mig till tåls till ikväll. Då vankas min och A-L:s sedvanliga timmespromenad. Förlänger ev den en aning.


Vår, vår, vår

Solen skiner och jag med den!! Plusgrader, takdropp och snön tinar. Nu är det 
VÅR! Underbart. Stanna gärna tiden lite granna. Vill hinna åka slalom och skejta 
(löparskidor) på isen. Får solen skina är vårvintern den bästa årstiden.

Svärfar var förbi i helgen och skottade garage- och brotaket åt oss. Blötsnön som låg på var tung. Känns bra att det blev gjort.

Tjuvtitt

Lördagen gick till att köpa de sista verktygen och underlaget (foam) till golvet. Men framförallt till att beräkna plankbredden på inte bara start och målgång utan även där allrummet övergår till en hallgång med dess start och målpunkter samt trappen. Fem punkter istället för de normala två. Det ser ut som att vi fick till
det riktigt bra.

I söndags började vi således med själva golvet; 13 mm slipbart parkettgolv i ek.
Efter nio timmar nonstop är nu 75% av golvet lagt. Det blir sååå fint. Nu tar vi paus i golvläggandet till nästa helg. Vi vill undvika att pyssla med detta efter jobbet då vi är allt annat än pigga och utvilade. Dessutom är det betydligt trevligare att jobba på i dagsljus.Men var har solen hållit hus??? Har knappt sett skymten av den de sista veckorna. Ok... visst är det lättare att stanna inomhus och renovera när helgerna är tungt gråmulna men ändå. Tar gärna ett brejk och åker lite slalom i vårsolen. 
I tidplanen finns just tid för spontana infall/aktiviteter. 

Grand finale

Har inte hunnit blogga alls i helgen. Vi har verkligen haft fullt upp.

Finalen i den svenska melodifestivalen gick ju av stapeln i lördags. Själv höll jag på Alcazar och Måns Zelmerlöw som efter folkets röster slutade som fyra
resp femma. De dalade därmed från sina toppositioner efter juryrösterna.
Jag är väl lika konservativ som vissa av jurygrupperna; även om deras tolvor fördelades över en mängd olika artister.

Malena vann med sin operapoplåt. Hon har verkligen sångröst och låten sticker
ut, något som är ett måste i den europeiska tävlingen. Håller tummarna att det också visar sig i Moskva i början av maj.

Grattis

MM och RJ har blivit föräldrar för andra gången. Tidigt på morgonen fredagen den 13 mars födde de en söt liten tjej; Milla. (Har tjuvkikat bland webbisarna på nätet.) E blev därmed storebror. Ett stort frattis till hela familjen!!!

Snälla

Tack ni är för snälla! Vilket även mina kollegor (manliga som kvinnliga) och vänner var med mig i fredags. Kan kännas lite "utmanande" att klä sig i svart, kort kjol (något utsvängd dock) då jag jobbar bland idel karlar (en kvinnlig kollega). 

Det var bara uppskattat. Får anta att det har att göra att vi (tjejer/kvinnor) inte skämt bort dem med att ha detta plagg på jobbet. Även nivån kändes rätt så det kan säkert bli fler tillfällen. 

"Efter jobb"

Idag vankas "efter jobb" (läs: after work) med
f d arbetskollegorna. Det ser jag fram emot.
Vi ska besöka stans nya sportbar som öppnades för två veckor sedan. Roligt att se hur där ser ut.

Känner jag luleborna rätt ska alla till samma ställe. Tur att vi bokat bord.

Har slagit till och tagit på mig kjol idag. Ovant som tusan. Men jag ska försöka vänja mig. Packade för säkerhets skull med mig ett par byxor utifall att.

Sen vankas ännu en skön helg. Nice!
 

Ikväll...

Med risk för att vara tjatig. Slutspurten är här och den måste följas.

Överklagan på gårdagsmatchens domarmiss avslogs. Matchen kommer inte att spelas om. (Hade inte väntat mig nått annat. Trist då det blev ett avgörande skede.)

Inte svårt att gissa vad jag har för mig ikväll. Sitter självklart krampaktigt framför tv:n (tack vare 9:an) i hopp om att stans hockeylag i sista stund ska klamra sig fast i slutspelet med en bortavinst. Annars tar denna säsong slut ikväll.

Inte illa att ha haft möjlighet (att utan en kopek) se fyra utav fem spelade kvartsfinalspel; live resp tv-sändningar.


Uppdaterat kl 22
Stans hockeylag föll med flaggan i topp efter en bra genomförd match. Andra match-dagen på raken på bortais föll de mot Frölunda med 1-0. Jag har inga problem att se dem förlora när de i övrigt spelar bra. Långt borta var de två sista matchernas 
värdelösa spel.
Målvaktsbyte, full fokus och tron på vinst kan sammanfatta spelet. Säsongen är nu slut. Tack grabbar (speciellt Omark och Harju från min hemort Ötå) ni gjorde det bra. Nu får ni välförtjänt krypa i idé (björnar) för vila och uppladdning medan bl a mina kollegor bygger om ishallen. Vi syns till hösten igen!

Tidsbrist

Golvinköp, supersnabb middag, en timmes promenad med A-L och hockeykväll. Allt på en och samma kväll! Tyvärr krockar promenaden och början av hockey-matchen. Men det hjälps inte. Kan ej byta promenadkväll. Hinns inte middagen
med får den intas sen framför hockeyn.

Ja, så får det allt bli.

Uppdaterat
Golvet blev inte inhandlat. Jag ville även se "vår" tapetaffärs utbud innan vi slog till... trodde jag. Hittade istället ett nytt favoritgolv. Ännu en funderare. Inhandling sker i morgon. Nu vägrar vi se på mer golv.

Kom hem lagom till Frölundas målfest (3-0) medan vår Obsut satt utvisad, utvisad och åter utvisad. Mål efter mål och karln fick aldrig komma in på isen! Sekvensen
blev matchavgörande och Luleå förlorade den fjärde kvartsfinalen borta mot Frölunda med 5-1. 1-3 i matcher nu. Tydligen begicks det fel i och med Obsuts utvisning och protest kan komma att inlämnas. Trist!

Golv, golv, golv

Tre dagar på raken har vi varit runt och kikat på golv till allrummet. Oj, vad svårt det varit! Det finns ju sååå mycket att välja på.

Laminat, parkett eller gediget trägolv. Föredrar parkett.

Sen har vi gått ifrån ljust (ask) till mellan (ek) och har även suktat efter ett mörkt golv (valnöt). Det finns ett sååå vackert valnötsgolv vi bara vill ha men rummet är inte det rätta. Bara att släppa och gå vidare.

Väl inne på ek finns det även där en uppsjö; plank, 2- eller 3-stav.
Sedan ytval; obehandlat, oljad, borstad oljad, lackad, mattlackad, borstad mattlackad.
Slutligen ska val av sortering; lugn, medel eller livlig (variation i färg och kvist-storlek och antal).

Ja ni förstår valen känns oändliga. Men efter mycket funderande verkar vi äntligen ha bestämt oss. Håller tummarna att inköpet hinns med efter jobbet.

Syndat

Idag har jag ätit godis och lite, lite ostbågar. En måndagkväll. Jag har med andra ord dubbelsyndat!

Såg den tredje kvartsfinalen i hockey som sändes på tv. Fick besök av MM som bunkrade upp med både ostbågar och plockgodis. Nästan två månader sedan jag åt godis. Det var ganska gott. Vissa lite för söta. Trots att det blev en hel del är det långt ifrån vad jag mäktade med tidigare.

Hockeyn då? Tyvärr förlorade Luleå den tredje kvartsfinalen med 1-5 (på hemmais), liksom den andra i lördags på bortais med 4-2. Inget skönspel ikväll och då vinner man inte. Förutom några heta chanser med Omark/Harju kedjan var det inte mycket som presterades.

Nu vankas två bortamatcher (onsdag och torsdag). Är lite rädd att de precis gjort sin sista hemmamatch denna säsong då det står 1-2 i matcher (bäst av sju).
Har för säkerhetsskull intresseanmält mig för hockeybiljetter till ev hemmamatch kommande lördag.

Måndag...

Måndag, utvilad, inspirerad, pigg och kry. Efter en underbar helg med bra variation känner jag mig redo att ta mig an en ny arbetsvecka. Härligt att
vara tillbaka på banan igen!

Planer

Förra helgen fungerade det utmärkt med listvarianten. Allt och lite till blev åstadkommet. Kör med favorit i repris:

- Hämta lånesläp (fre)
- Se "Så ska det låta" / "Let´s dance" (fre)

- Riva allrumsgolvet (lör)
- Dumpa det på återvinningen (lör)
- Låna hem tänkta tapetprover i vådlängd (lör)
- Socialisera med TTÄ (lör kväll)
- Se "Andra chansen" (lör)

- Titta ut nytt golv (sön/mån/tis/ons/tors
- Återlämna lånesläp (sön) (mån)


Äntligen helg!

Nu är helgen här!!! Har sett fram emot den. Veckan har känts segdragen 
då jag inte varit/är riktigt kry. Någon bacill (modell mindre) som vandrar mellan hals, huvud och bihålor.

Ikväll blir det inte många knop. Suger det inte i bastutarmen blir det definitivt 
mitt heta fotbad med såpa. Exlusivt så det förslår. ;)
Dock super för fötterna och ett perfekt sätt att komma ned i varv.


Får jag sedan önska mig tänkte jag unna mig något gott tilltugg; några skivor av någon het salamisort och en törstsläckande dryck till.

Kvartspel

Ikväll vankas kvartsfinalspel i hockey. Stans hockeylag som slutade femma (!) efter 55 matcher i grundserien fick Frölunda som motståndare i kvartsfinalen. 

Har ett par biljetter (riktigt bra sådana) och ska tillsammans med J uppleva den första kvartsfinalen som spelas på hemmais. Nu gäller bäst av sju matcher.
De har faktiskt en chans. Lika bra att gå hårt ut... vet ju inte hur länge det roliga varar.

Uppdaterat
Ah, vilken match. Åh, vilken slutspelsstämning!!! Emellanåt "kokade" det i ishallen. Drygt 5100 besökare hejjade fram sitt lag i bästa slutspelsanda.

Efter en tveksam/avvaktande första period blev andra perioden blev rena målfesten (5-0). De spelade skit*en ur motståndarna. I början av tredje kom ett onödigt 
baklängesmål innan motståndarna bjöd upp till fulspel & slagsmål. Dörrarna till utvisningsbåsen var rena svängdörrarna. Men hemmalaget försvarade sig bra i närkamperna.

De sista två minuterna fick laget stående ovationer för sin otroliga insats! Jag längtar redan tillbaka. Resultat 5-1. 1-0 i matcher. Betyg 5!

Renovering del 2

Nej jag är INTE däckad... än ska jag kanske tillägga. Efter två återhämtnings-kvällar (jobbar om dagarna) var jag ute på långpromenad igår igen. Skönt, skönt!

Jag är aktiv... kanske lite för aktiv. Sover emellanåt väldigt lite. Men, men...
vad göra? Bara gilla läget, försöka lyssna på kroppen och varva jobb med vila.

Då vi i helgen blev klara med takmålningen är det dags att påbörja nästa projekt - golvet. Skönt att få vända blickarna nedåt igen. Golvet ska bytas ut då det 
spruckit längsefter på flera ställen. Är annars ingen slit och slängare.
Nyfikna på underlaget gick vi igår kväll fram med kofoten. Blev glatt överraskade av underlaget - skivor. Hade befarat det värsta - enbart reglar. Verkställer resterande golvutrivning till helgen.

I och med underlaget är urvalet av nytt golv än vidare. Tänker oss ett något mörkare golv då tak och väggar blir ljusa.

             

K.O - knockout

Börjar undra om det är någon bacill som jäckar mig. I söndags blev jag varm bara av att röra på mig inomhus. Vaknade sedan med fin huvudvärk på måndags-morgonen. (Det har blivit några huvudvärksdagar på sistone.)
Inbillade mig att jag bara sovit oerhört tungt. Fick dock efter arbetsdagen, snöskottningen och middagen skjuta fram entimmes promenaden och ge vika för filten och soffan.


Stupade kl 19 (knockout) och förmådde inte vakna ordentligt förrän strax innan väckarklockan skulle sätta igång kl 05:45 tisdag morgon. Huvudvärken borta!! *Lycklig* Ut och skottade undan nattens snö från garageuppfart och plogvall. Ännu långt efter dusch och grötfrukost bara fortsatte värmen spruta från 
kroppen. Ville aldrig sluta. Det är verkligen inte normalt.

Jag vill, vill, vill inte bli sjuk. Nu startar förnekelseprocessen.

Skapelser

 

Måste bara visa skapelserna min 4-åriga brorsdotter åstadkommit. De består av ett par millimeter tjocka skumgummibitar i glada färger.
Den övre bilden föreställer hennes farmor (min mamma) och den undre bilden hennes farfar (min pappa). Sååå fina. Så nu vet ni hur mina föräldrar ser ut. ;)

Söndag... icke vilodag

Till sist hann tröttheten ikapp mig. I slutklämmen av melodifestivalen så klart. Efter att ha hört samtliga bidrag (tror jag) höll jag på Sarah Dawn Finer och Star Pilots, som båda gick till andra chansen.
Agnes andra framförande (då hon gick till finalen) var bättre än det första. Även Malena Ernman gick till finalen. Tror bestämt jag missade hennes bidrag. :S
Nästa lördag är det andra chansen. Sen återstår bara finalen lördagen därpå. Känns bra att det blir en ände på det hela. 


Har precis rott i hamn helgens "att göra lista". Söndagen blev inte den vilodag den kanske borde vara. Men vi vilar ju de flesta andra dagar/kvällar. Det sista varvet med takfärg var svårast. Det gällde att inte släppa koncentrationen så inget skulle missas. Detta varv var inte lika tydligt som grundvarvet eller det första lagret med täckfärg. Men nu är det klart och det känns otroligt bra att ha gjort det själva. Stolta husägare!
 
Vi hade t o m krafter kvar att skotta fram sydaltanen inför de kommande sol-varma vårhelgerna. Ok.. vi är marsmånad har precis bara börjat. Men, men...
positivt tänk! 

Nu ska sambon frisseras. Ciao!

RSS 2.0