Låg aktivitet

Sommaren kom på kristihimmelfärdsdagen 13 maj. Har under en veckas tid njutit av 20 graders värme, strålande sol från knallblå himmel och ljumma vindar. Men även ett och annat åskväder och regnskur också passerat.

Gården är krattad, utemöblerna framplockade och första frukosten på altanen avnjuten.

Isen gick i förra veckan. Premiärdoppen togs i helgen; lördag 15/5 (2 ggr) samt i söndag 16/5 (1 ggr).

Sommarkjol, målade naglar och sandaler. Bikinisolning (stackars grannar) och bokläsning på altanen med eftermiddagssol.

Härliga tider!!!

Möte

Som medpassagerare i en bil såg jag idag till att undvika frontalkrock med en bil som färdades i felriktning (mot övrig trafik). Detta utspelade sig på den dubbel-filiga vägen mellan Mjölkuddsrondellen och rondellen med det gigantiska "rostklotet". 

När det väl gick upp för mig (faktiskt tidigare än för själva chauffören) fattade jag tag i chaufförens ratt med vänster hand och höll av åt höger. Mötet skedde i tre bilars bredd.

Vilken mardröm att möta ett fordon på en "motorväg" (skilda vägbanor). Men än värre måste det varit i att sitta i bilen som färdas fel. Jaja.. det verkar gått bra för alla inblandade trafikanter.


S & T


Simon & Thomas är på helgens Vårmässa. Hade tänkt hinna dit. Vore roligt att höra dem live. Även om de aldrig skulle få inreda hemma hos mig. På tok för mycket LILA för min smak.

Mums


Intog tvårätters middag i veckan. Denna förrätt gick inte av för hackor.


Limo


Ett krånglande bränslerelä ställde i veckan denna lååånga bil. Kikade in och möttes utav inredning i värsta Pretty Woman stil.

Gosh... visste inte att såna bilar existerade i stan.

Vårtecken

Maj månad är åter här. Igår sparkade jag igång morgonträningen. Stavgång 3,5 km i solsken, blå himmel och +-0 grader. Ljuvligt!

Senare kvällspromenad i sällskap. I morse valde jag därför att hoppa över 
morgonpromenaden.

Tog istället cykeln till jobbet. Dryga 10 minuters färd. Uppskattar att jag har möjligheten att välja bort bilen för cykeln. Inte alla förunnat.

Fiske

Jag är inte inne på mete, kastspö eller pimpling. Fisket jag tänker på handlar om nåt helt annat.

 

Blev i slutet av aprilmånad uppringd från f d jobbet. Inte utav chefen utan av
den andra hand som han även umgås med privat. Som det fiskades!
Det undrades om jag trivdes på mitt nya jobb, om jag hade mer eller mindre att göra nu än tidigare, o s v.

 

Jag var tydlig att det är inspirerande men framförallt att jag uppskattar informationen och uppriktigheten på min nuvarande arbetsplats. Allt annat 
bidrar till dålig stämning och försvårande av ekonomiadministrationen.

 

Flera gånger under samtalet på 30 min konstaterades det att jag trivs på mitt nya jobb. Fick inte sååå klara besked på mina frågor om hur det fungerar för dem. Undrar just hur dem har det…


Valborg

Trotsade ihållande regn för att besöka majbrasan på Skurholmen och insupa lite Valborgsatmosfär.

Vädret var trist och arrangemanget kanske därför inte det bästa. Varesig den lotteriutropande mannen med mikrofonen eller sångkören (båda på liten uppbyggd scen) hördes knappt trots högtalarsystem. Undrade var volymknappen satt.

Efter 45 min var det dags att tända majbrasan. En timme senare hade den ännu inte tagit sig. Gav upp, åkte hem och värmde en med te, varma mackor och fotbad.RSS 2.0