Trekanten

Det är på Trekanten det händer. Parkeringen i stan alltså. Andra gången jag och syster är där för att parkera en lördag denna höst. Tydligen slagsmål om lediga platser. Igår vart jag (chaufför)/vi både hotade och utskällda.

Hade påbörjat inkörning i ledig parkeringsruta när en bil kommer emot i hög hastighet för att stanna i sista stund mycket tight mot min bil. Parkerade dock klart. Noterar sen att den andra bilisten blockerar min bil för utfart/justering av parkering och vevar ned rutan. 

Det är då jag bestämmer mig. Tänker totalignorera honom/dem som jag kan
göra när jag bestämmer mig för det.

Beordrade de övriga till kvarsittning i bilen medans jag uppsökte parkerings-automaten. Vid automaten kommer bilisten (fortfarande med nedvevad ruta)
och skäller ut mig. Istället för att ge honom någon som helst notis börjar jag lugnt samtala med två andra par kring automaten och vi alla missar vad som försigår bakom våra ryggar. Haha...

Kanske idé att i fortsättningen anlända dit tidigare än vid halvtolvsnåret om lördagarna. Folk blir uppenbarligen heltokiga då. Me included. ;)Liiite länge helg

Hemma igen. Har i veckan njutit av umgänge, god sömn, avslappnande bastu-bad, fysiskt lärande och god mat. Tidningsläsning och socialt umgänge till frukosten istället för datorisering. Grymt skön brejk.

Härliga tider att åter känna sig både avslappnad och pigg. Energin har återvänt. Me like.

Fredag. Helg. Dessutom en timme längre.


John Blund

John Blund måste tappat sin säck med sömnpulver hemma hos mig.


Som jag har sovit!! Summerade till trettio timmars sömn i helgen som gick.

Förra veckans arbete tog verkligen knäcken på mig. 10, 9 resp 8 timmars nätter. Lägg därtill några timmar i soffan både på lördagseftermiddagen och på söndag efter frukost och efterföljande bastu! Började tro att jag förvandlats till en viss Törnrosa. Mindes bara inte att jag stuckit mig på nått vasst.

Lovar mig att prioritera mindre jobb, mer frisk luft ut och röra på mig i veckan.

Och nej.. godsaker och läsk ger inte mer energi mer än mycket, mycket tillfälligt.

Sovväskan är packad. Nu drar jag iväg uppdrag. ;)

Ljus, mys och varnare


Jag gillar hösten. Först den färgranna årstiden när grönt blandas med gult eller rött och gärna mot en klarblå himmel.

Så småningom lämnar de färgglada löven träden. Man får krattar upp dem.
När trädgården är omhändertagen och utomhusgörat bortgjort kan man med gott samvete krypa in i kojan, in under filten i soffan och tända lite mysljus.

Alla dessa ljus och detta mysiga fick mig att (inte en dag för tidigt) montera upp och seriekoppla de nya brandvarnarna.

Så nu är jag än mer redo för ljus och mys!

Lååång inspirationsdag - icke

Inspiration.. precis vad jag skulle behöva efter gårdagen som började strax efter sju med icke godkänd bilbesiktning. Å inte bara en notering. Har inte haft en notering på bilens 19 år!! Å vilket sätt att bryta det på genom krav om ombesiktning inom en månad.. annars körförbud. Usch då.

Därefter vidtog en dryg dags utvärdering av ev nytt kassa-, lager-, kund-, leverantör-, löne- och redovisningssystem. En nätt arbetsdag på 13 timmar inkl en kortkort lunch, inga fikaraster och en banan till middag. Och... man byter inte system genom att bara tanka över några filer från ett till ett annat. Om nu någon trodde nått annat.

Avrundade vid 20:30 med att direkt från jobbet på minuten köra bilen upp på lyften för påbörjad problemlösning. Jaja.. skönt att ha ringat in problemet. Med förhoppning om lösning till veckan. Bilberoende..

Efter en fyra timmars natt ska idag månadens lönekörning ros i hamn. Utvilad? Not.

Header

Blev så less att se min somriga bloggheader med jordgubbar, en massa färgranna blommor och brygga. 


Snickrade lite snabbt ihop en lite höstligare header. Var lite orolig om jag skulle minnas hur man gjorde då det är snart ett år sedan jag gjorde det senast. Men det är tydligen som att lära sig cykla. 


Snabbt var det gjort då jag kör med samma enkla upplägg; fem stående bilder med lite mellanrum och en enkel text. Liiite letande blev det allt i Photoshop. English är inte alltid så roligt.

Utblommad


Den vackra blombuketten höll sig i två (!) underbara veckor innan den åkte i sin helhet. Mår man bra eller... när jag t o m ser det vackra i en utblommad bukett. =)

Från furu till vitt


  Jag har haft en del samtidiga projekt på g.
  Idag färdigställde jag äntligen ett utav dem...
  nattduksborden.

  Efter slipning, grundning och slutligen två lager
  med täckfärg har de genomgått förvandlingen
  från lackad furu med små runda furuknoppar
  till vita med nya fräscha knoppar.

  Det tar tid. Men nu i efterhand var det värt
  varenda sekund. 

  Synd att jag inte tog en bild innan. Ska leta lite
  i fotomapparna.Orkidée


Fick besök av barndomskamraterna för ett litet tag sedan. Förresten så fyller dem år idag. Jepps.. båda två! På samma dag. Grattis så mycket!!

Tack för den fina orkidéen och besöket! Det måste vi göra oftare. Känns alltid lika naturligt att träffas.. även om det tyvärr inte sker så ofta nuförtiden. Bättring utlovas.

Vi syns och hörs! 


Drömmar

Minns ni era nattliga drömmar?
Jag gör det mycket sällan om jag nu drömmer ö h t.

När jag infann mig på jobbet i morse slog det mig. I natt hade jag drömt. Om chefen!
Å jag hade verkligen satt mig på pottan. Minns att jag efteråt försökte rätta till eländet. Men tjurskallar (!?) som vi båda var så var det dömt att misslyckas. 

Jag är såå otroligt glad att det bara var en dröm... eller rättare sagt en mardröm.
Att verkligheten är som den är. Jag lovar. Jag ska aldrig, aldrig, aldrig uttrycka och agera som jag gjorde i natt. Puh!Vaknade till ett par-tre centimeters snötäcke lagt sig under natten. (10 dagar tidigare än ifjol.) Igår blev jag lat och hoppade över däckbytet. Ikväll gick det bättre.

Omfamnad

Sen jag flyttade till stan kramar jag gärna om mina vänner. Minns att jag i början 
kände mig ovan vid situationen. Undrar just hur barndomsvännerna från hemorten nu tar mitt kramande?? Säkert lika ovant som jag gjorde för drygt 10 år sedan.


Drog idag som hastigast iväg på lunch. Efter snabbt intag styr jag stegen mot utgången och bilen. Blir dock ifattgången och omkramad bakifrån. Hårt och säkert utan någon som helst tvekan. Killen ifråga pratade på.. glad ihågen.
Shit.. kände igen och placerade honom tillslut p g a hans sällskap. Men namnet...
ingen aning. Måste fråga någon.

Är så usel på ansikten och namn. Namnet försvinner strax efter presentationen. Träffar en del folk i min nuvarande tjänst. Alla vet vem jag är men inte vice versa. Ojoj..

Däremot behagar jag minnas om någon har ett handslag likt en disktrasa, d v s mjuk och sladdrig. I värsta fall även lite fuktig. Å speciellt om det är en karl. Antar att det både förvånar och sticker ut i mängden. Men namnet... nej inte det.

Men kramen.. den var skön.


Första

...dunfjunen med snö på backen i morse.

Jag är en tjej full av egna teorier/idéer. Här följer en utav dem:
En varmgarage-varm-bils sommardäck torde ha bättre fäste än en bil som stått natten utomhus med sommardäck som därmed blivit kalla.

I alla fall backade jag ut bilen med varma sommardäck ur garaget och styrde kosan mot jobbet precis som dagen innan snöfjunen landat på backen. Just in time.

Kan det ligga något i min tanke eller är det 100% trams?

Ettor och nollor

101010. Coolt datum! Fått rapporter om snö i T-dalen. Vid kusten sol och blåst. Föredrar det. Snön kan enligt mig vänta till advent.

Ikväll vankas mysigt biobesök. Länge sen sist.


FireSpringsteen... Någon som missat denna gamla goding? Några år på nacken...
men det gör inget. =)

"I'm driving in my car,
I turn on the radio
I'm pulling you close,
you just say no
You say you don't like it,
but girl I know you're a liar
'Cause when we kiss
Hmmm, fire"

Igenkänd

Jag blev igenkänd från restaurangen. Sen följdes vi åt jag, favoriten "Fabbe" och hans två vänner i brödhyllan, ostdisken, mjölkkylen och kassakön. Riktigt trevlig fredags-handling. =)

Äsch

Jag tror jag skippar allt (listpausar). Är hellre social i helgen! Roligare så... =)

Vilken höst (IV)

6:e oktober 2010, kl 06 och temperaturen visar finfina 8-9 grader varmt utomhus!
Vilken underbar höst. =)

(Den 7:e oktober ifjol böt jag till vinterdäck på bilen! Den biten skjuter jag med glädje framför mig ännu en tid.) Låt oss fortsätta njuta av dessa temperaturer istället.

           

Bilen är dammsugen och datorn säkerhetskopierad. De tidigare 27 punkterna
är i hamn/åtgärdade.  

Fyller på med nya uppdrag:
- Fålla, stryka och hänga upp köksgardinerna
- Kratta löv
- Klippa ned humlen

- Montera extraljus på bilen (4/11)
- Byta till vinterdäck på bilen
- Besikta bilen (första anmärkningen ever :( )
- Täckmåla sista varvet på nattduksborden

- Montera ihop nattduksborden
- Montera upp & seriekoppla brandvarnarna 


Vad händer?

Nej, detta är inte en ögonblicksbild. Ledaren i årets elitserie har varit densamma de senaste veckorna. Lovely!! Kan inte mer än njuta och fundera... vad händer?

Kan tränarbytet verkligen betyda så mycket? Från botten till toppen. Höstsäsongen som brukar vara så tung. Precis som de sista årens spel kring slutspels-/utslagnings-
sträcket 9-10-11-12.


Höst i köket


Fönstrena är putsade. Så fort det går ändå. Å vilken skillnad det blev! Varför har man då inte gjort det tidigare? Å sluppit må illa var gång solen skiner och inte lyckas ta sig in genom rutorna. Återstår bara att fålla de nya köksgardinerna så de kommer upp. Sommarlängderna har gjort sitt för i år. 

En ståtlig höstbukett pryder numera mitt köksbord. =) Njuter av de vackra blommorna så mycket jag kan. Lycka!!!

Släpper inte min fjärde lista innan de resterande punkterna från nr 1 & 3 är i hamn.

RSS 2.0