Vill inte

Har reflekterat över de senaste veckornas rapporteringar om 2-3 villainbrott per dygn och alltid i anslutning till veckoslutet (tors-fre-lör).

Oftast slår de till från baksidan under mörkrets beskydd. Ibland har t o m ägarna legat och sovit (!) när de klivit in. Andra gånger har de stått på span dagtid och slagit till när familjen sätter sig i bilen och åker iväg en stund. Inte ens en bil på garageuppfarten håller dem borta. Fy tusan! 

Förra söndagen åkte jag iväg lite kort (trodde jag) till syster som bor på nästa bostadsområde. Larmade för ovanlighets skull inte på huset. Det drar ut på tiden
och jag återvänder först 5 timmar senare. Tas emot av en larmande kyl samt klockor som blinkar på både ugn och micro. Slängde genast ett öga mot baksidans balkongdörr som tack och lov var intakt.
 
Reagerade och tyckte det var märkligt då jag inte noterat något strömavbrott hos syrran. Bara för att säkerställa slängde jag iväg en fråga till en på samma område som mig men även där dementerades att strömavbrott ägt rum. 

Går en runda i huset och noterar att strömmen inte varit borta en kort stund utan EN hel timme, vilket bekräftas vid samtliga "stationer". Fortsätter igenom hela huset inkl biarea med bastu, tonårsrum samt garage utan att finna något att ta på. Slår så småningom bort detta och lägger mig.

Nu en helg senare rapporteras om 3 nya villainbrott; samtliga i närområdet. Kommer då åter att tänka på förra söndagens "strömavbrott" hemma hos mig. 
Jag vill INTE påverkas! Men måste erkänna att nu börjar jag göra det. :(

En sak är då säker. Härdanefter larmas huset alltid! Funderar även på lite andra åtgärder...

Uppdaterat senare
Ett telefonsamtal till Energiverket på måndagsmorgonen lugnade mig. Min gata är kopplad till en annan central än övriga på området och hade haft 55 min ström-
avbrott just denna söndag. Puh! Nu kan jag lämna hemmet och sova lugnt igen.

Relalalaxa


Badar bastu ett par dagar i veckan. Vissa dagar då höstrugget letat sig in i märg
och ben, andra när jag bara vill gå ned i varv. Lyfte in en bricka med blockljus.
Att basta till tända ljus är verkligen avslappnande.

Extra timmen

Vaknade först och kikade på mobilen 06:30. Lugnt... kan gott sova en stund till. Efter ytterligare två timmar vaknar jag igen. Halv nio är det legalt att stiga upp på en söndag. Vakna till liv till frukosten och komma igång innan det var dags att utföra lite nytta.

Tar trappen ned i köket och inser att alla andra klockar visar en timme ytterligare (halv tio!) inser då att mobilklockan redan visade den nya tiden! Tidsomställningen hade den skött själv. Ja.. se dessa nymodigheter. ;)

Nåja.. tur att tidsomställningen skedde i natt. En timmes extra sovtid och ändå vakna till en vettig tid utan att ha sovit bort hela förmiddagen.

Stad i ljus

Inspirerad av syster och i stort behov av en nypa frisk luft gav jag mig ut på stan denna lördagskväll med kameran i högsta hugg. Jag var inte ensam. Minst ett par tre stycken hade sina stativ med sig. Och ett flertal till utan stativ.

Själv fick jag återuppväcka vårvinterns systemkamerakurs manuella tips med ISO-tal och slutartid. Knäppa av samt hålla andan för minsta skakning under 5 sekunder.Norrbottens museum i ny skepnad


 
Stadshuset resp Brandstationets torn i brand
 

Gymnasieskolans "språklåda"Parkeringshus i all ära


Intensiv vecka - fritid

Tapetinköp, Nya idéer, Däckbyte, Montage av extraljus, Bromsoksmodifiering, Inför bilbesiktningkontroller, Närgången ballongfärd, Däckbyte igen!, Biltvätt, List-, sockel- och tapetrivning, Kramar, Surprice matlåda, Blomsteruppsättning, Uppvaktande av 60-årig fd arbetskamrat, Bilpreppning, Ensam mamma, Utslagen, Sov bort en hel kväll, Långdistans SMS, Bilbesiktning med rent protokoll på "20-åring", Tapetrivning, Bonderi, Blocketshopping, Middagsbjudning, Kundrepresentation, Hockey, After hockey, Allstar, Rörisuppdatering, Skjuts till jobbet av "hemvändare", After Work med "fd" tjejgänget, Amphion, Groggbjudning, Invit, Fd jobbuppdatering, Harrys, SMS, Byte av hatthylla och högtalare i bilen, Tapetrivning toalett, Dammsugning, Disk, SMS, Kaffe, Trevligt tidningsbud, Kramar, Agerat "frissa", Powernap, Lyxfälla, SMS, Portättfotografering, Skrivit, skrivit och skrivit, SMS, Bastu, Repris, True Talent

Jaha..

.. nu vet jag hur det känns att försova sig. Förbaskade väckarklocka. Att inte gå igång igen när jag skulle snoosa. Fick i alla fall en extra timmes god sömn.

Skatt


Gjorde igår en repris av måndagskvällens tripp på Ormberget. Samma sträcka
men ensam denna gång och i dagsljus iställer för i mörker på 45 min istället för 60. Det går m a o snabbare att färdas i dagsljus. :)

Eller var det Nickelback i lurarna som fick mig att trumma på snabbare?! Kan också tolka det som att det trevliga sällskapet tog sin tid? ;)
 
Sprang på en karta. Undrar var skatten finns? Borde ge mig ut på skattjakt i omgivningen..

Bastuläsning

Slog på bastun. Väntade en halvtimme. Hade liiite för bråttom in. Konstaterade enstaka 50 grader. Rafsade åt mig några jobbansökningshandlingar; personliga brev och CV:n. Hann med ett par stycken innan det var dags att basta på riktigt.

Märklig känsla att läsa där. Hör nog inte till vanligheterna. Men mer avslappnat kan det knappast bli. Bara 148 st kvar.

Monroe

      
Har "snöat" in mig på svartvita bilder med M Monroe efter förra veckans sushi intag intill en tapet med henne. Har letat fram bilder som jag gillar med henne. Hade varit roligt att göra något med dem. Men vad?!?

Mest gillar jag bild 1 och 4. Men även den tillsammans med James Dean.


Överraskningar o njutbara promenader

Fick under förmiddagen ett SMS som verkligen förvånade mig. Har ännu inte svarat. Vet heller inte OM jag kommer svara och i såna fall VAD. Finns tydligen i någons tankar. Suck.. över min döda kropp!

Har lite omedvetet kommit igång med promenaderna igen.
Det började egentligen i fredags då jag stämplade ut från jobbet en timme tidigare, fräschade till mig, serverades både ett glas rött och en liten whiskey på jobbet (!) innan chefen (!) skjutsade in mig till stan för After Work med fd arbetskompis. Efter en myyycket trevlig kväll gick jag sedan de fem kilometrarna hem efteråt. Kvällen övergick sen till tidig lördagsmorgon...
  
Under lördagen var det dags att hämta hem bilen från jobbet, vilket innebar 
ytterligare en timmes promenad. Denna gång i dagsljus. Så underbart att komma ut och röra på sig när det för engångs skull inte regnar och solen skiner!

I söndags ännu en promenad i solens sken.

Varför bryta en bra trend bara för att helgen övergår till arbetsvecka igen?
Fick förfrågan om att få komma med mig på en kvällspromenad vilken blev utav 
ikväll på ett elupplyst spår på Ormberget. På utsatt tid knackar det på dörren.
Det trevliga sällskapet hade med sig en matlåda åt mig (!) med nylagad kycklinggryta med mango och ris från "Vår middag v 41", vilket är C o o p s 
färdigkomponerade middagsmatkasse. Kan definitivt bli fler kvällspromenader... ;)Uppdaterat efteråt. Mums så gott det var!!! Jag är såld. Kan varmt rekommenderas!


Hipp hipp..


I oktober ska man inte köra godsaksstopp.. då firar vi i familjen. I förra veckan min fina syster. Till veckan hennes minsta darling. Hmm.. undrar vad som önskas?


Jägarna II

Såg i veckan den andra filmen. Har ni sett den? Inte?! Se den!


 

Stormare är grymt bra! Mer film och handling än i den första. Roligt att höra dialekten. Extra skoj att filmen är inspelad i min barndoms grannkommun.

R o y a

Besökte i tisdags stans nya sushirestaurang med väninnan. Gillade inredningen där.

              
Första gången jag åt med pinnar sen "Äta-med-pinnar-kursen" för en tid sedan.
Det fungerade. Å gott var det. Blir definitivt fler besök där.


Vart det ljus?

I helgen återställde jag taklampa och taklister i hallen. Monterade även upp
en ny lampa i det andra sovrummet. (Nu är jag i hamn med lampinköpen.)
Gillar skenet från den. Ska känna efter om tapeterna fungerar innan de åker upp.              
Jag åkte för att köpa en svart men i butiken ändrade jag mig och valde en vit. Varför? Alla svarta låg kvar medans de vita var klart urplockade. Mycket nöjd.Sen en tid tillbaka står det även en ljusstake med blockljus mellan tv:n och 
golvlampan. En lite närmare titt på den.

Kollegor

I tisdags drog regnvädret upp till storm strax efter att jag anlände till jobbet. Var glad att jag hade ett inomhusjobb och att jag inte behövde gå eller cykla till jobbet.

När det är dags för lunch kliver jag ut i ovädret med armarna uppåt utsträckta och utbrister "Vilket underbart väder vi har!" med ett stort leende i hela ansiktet framför en kollega som precis stiger ur bilen för att snabbt slinka innanför ytterdörren.

Vad jag inte visste var att detta var precis vad han behövde denna eländiga dag.
"Precis vad jag behövde! Carina, bara du kan göra mig glad", utbrast han. 
Härligt att med så enkla medel göra en kollegas dag. :)

Strax därefter passerade jag ett träd som gått omkull med rötter och allt. Ja, jag sa ju att det var ett riktigt oväder.

Utdrag ur lördagens morgontidningar:


Nu söker vi nya kollegor. Spännande. Borde verkligen förbereda mig inför morgondagen och veckan. Kan bli några telefonsamtal..

RSS 2.0