Västkusten i övrigt

Vad skulle vi gjort utan Astrid eller Patrik i bilen? Jag pratar givetvis om den oväderliga GPS:en vi hyrde med bilen. Den guidade oss i Göteborgs stadstrafik som om vi hörde hemma där eller kört där i massor. Suverän framförhållning. Den berättade vilken fil vi skulle välja, när vi skulle svänga och vilken fil vi skulle lägga oss i därefter för vår fortsatta färd. HELT TOPPEN!


Bara att ställa in målet och lyssna på Astrid eller Patrik (gick att välja röst). Valde man sedan av någon anledning att avvika från rutten, räknade den snabbt om körvägen och guidade oss från de nya koordinaterna.

På detta sätt var det inga som helst problem att köra i stan eller "göra" västkusten. Måndagen packade vi bilen med kameror (givetvis), badlakan och badkläder och gav oss iväg.
Första stopp blev Marstrand. Vi kom dagen efter att seglingstävlingarna slutat. Därmed missade vi de kungliga (Madde) och säkert en och annan kändis, men istället fick vi uppleva det verkliga Marstrand utan öltält och dylikt. 

                     
                      

Vilken fantastisk idyll! De flesta hus var vitmålade, små gränder och massor av lummiga trädgårdar. Rosenbuskar i var och varannan trädgård. Vita staket runt husen.
Tog även färjan över till andra sidan av Marstrand som delas upp av hamnen.
Där existerade i princip inga andra fordon. Så lugnt och stilla. Besökte fästningen högst upp med makalös utsikt över byn.

Hade svårt att tro att detta pittoreska ställe ligger i Sverige. Trots hot om regn och åska fick vi uppleva solsken och värme. (Brände oss nästan på kuppen.) Hade lätt kunnat slå vad om att vi befann oss i Grekland.
Efter några timmars promenad, fotning avrundade vi med ett bad från klipporna. Trots värmen som härjat söderut visade badtemperaturen samma som i Norrbotten. Trodde inte våra känselspröt när vi hoppade i.

Sedan körde vi vidare mot Strömstad längst ut på Tjörn (bild 1 och 2). Där intog vi en sen lunch/middag. Västkusten är väldigt kuperat och vackert. Broarna är otäckt höga (rena berg- och dalbanorna) för att möjliggöra att segelbåtarna tar sig under och i varierat utförande (bild 3). Vi gasade sedan vidare genom Orust och tog bilfärjan vidare till Lysekil (bild 4-6).

                  


                 

Innan det åter var dags att styra kosan åter till stan och hotellet.

Tisdagen spenderades till fots inne i Göteborg. Götaplatsen (1:a bilden), Avenyn kantad av restauranger, Nordstan (Scandinaviens största shoppingscenter), Operahuset (2:a bilden), hamnen (3:e bilden), m m.

                             

Även en kort tripp till IKEA innan det var dags att börja tänka på refrängen och hemresan. Totalt 75 mil körde vi under dessa fem dagar.

Trots detta hann vi inte med allt vi planerat under vår turné på västkusten. 
Förlåt oss farbror SN och kusin PN att vi inte hann förbi denna gång. Västkusten hade mer att erbjuda än vi anat. Men vackert som det var lär det bli fler turer.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej där! :) Visst är det skönt med semester! :) Härliga, somriga bilder hos dig.

Bruce-koncerterna är ni väl supernöjda med, de fick kanonrecensioner i tidningen. Nästan så att man önskar att man var där. :)

Kram på dig! Ha en fortsatt trevlig resa!

2008-07-14 @ 17:08:20
URL: http://www.camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Syrran

Marstrand låter som ett paradis!! Dit vill jag oxå fara. Vill se ALLA dina bilder.

2008-07-14 @ 17:10:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0