Badkruka


Nej, jag är ingen badkruka. Tog ännu ett dopp i böljorna de blå igår. Det har ju bjudits på rena sommarvärmen i helg.

Men jag får inte bada i vår damm. Trots att den är hela 50 cm djup på det djupaste stället. Får vackert titta på när småfåglarna badar och tvättar sig.

Jag får helt sonika uppleta stranden och det igår kväll allt mer tilltagande vågorna. Det var baske mig kallare i vattnet igår än för två veckor sedan.
Måste vara vågorna (att vattnet rör på sig) som var anledningen.

Vem är den skyldige?

Men... vad har hänt här? Bland de gamla jordgubbsrevorna finns det fjädrar... massor av fjädrar.
Nej, vi har inte någon "oplockad gås" med grannarna. Nej, vi håller heller INTE på att fylla vintertäckena med dun.ÅNEJ, det har skett både MORD och KANNIBALISM i vår trädgård!! Hittade igen resterna av en trast mitt i vårt blivande jordgubbsland. Inte mycket kvar av den fågeln. =( Vem är den skyldige? Hungrig var han också. Hur ska man våga sig ut
i fortsättningen?


Så där ja. Efter diverse jordbruksjobb ser jordgubbslandet mycket trevligare ut. Bort med lik, dun, mossa och annat trist. Dit med en massa ny jord och ned med plantorna. Nu ser det mycket trevligare ut. Viss skillnad, va?


Tomater

Köpte ju förra helgen två tomatplantor. Båda i körsbärsformat (små). Den ena en ampeltomat och den andra en busktomat. Spännande att se hur de utveckar sig. Små gula blommor har i alla fall slagit ut. Utifall att ni inte visste vad bilden föreställer. ;)Keep on waiting

Vi väntar ännu på vår plastrottinghörnsoffa som från början skulle levererats för 10 dagar sedan. Har jag nämnt att vi efter diverse pusslande (läs: kapande av trä och metall) fått upp vita träpersienner i samtliga ej öppningsbara fönster i vårt inglasade uterum?

Nå i alla fall. Så är läget vid dags datum. 


Nu...

... tar helgen vid. Och vilken helg de utlovat. Det vankas enligt prognoser både sol och sommarvärme (ca 25 grader). Det ser jag framemot. 

Avrundade arbetsveckan med en "virre" innan arbetsdagens slut. Inte helt fel att man "bikar". Arbetskamraterna kan jag allt lita på. ;)

Efter helgen vanknas tre arbetsveckor på raken med bara fyra arbetsdagar. Risk bara att man kan bli lite bortskämd.
Till att börja med: SPRINGSTEEN here I come! Ojoj... vilken superhelg nästa helg och tillika nationaldagshelgen kommer att bli. Längtar... men ändå inte. (Har gärna kvar det roliga framför mig.)

 

Riktigt ruskväder

Nej, de oplanterade plantorna hade inte flygit iväg i morse. Taket låg kvar både på hus och det inglasade uterummet. Bilarna stod där de skulle. Även tallarna runt omkring har bara fortsatt att vaja utan att någon lagt sig ned.

Tala om orolig nattsömn. Minns inte hur många gånger jag vaknat av att de stormliknande vindarna tagit tag i huset. Men allt verkar vara som det var vid läggdags. I alla fall så vitt jag kunde se.

Det har utlovats både sol och värme till helgen. Det ser vi framemot.

Abrupt vaknande

Mina morgnar brukar bestå av tidig stavgång innan dusch och frukost. Kroppen kommer igång bra under någon av mina sträckor på 3,5 km eller 5,2 km. I morse vaknade jag i vanlig ordning kl 5. Glepade på rullgardin och persienn. Ställde in stavgången p g a regn och fick en extra timmes sovmorgon och istället ett stilla uppvaknande.

När jag klev ur duschen satte världens tjutande igång!! Nyvaken var min första tanke.. huslarmet? Ojoj... hur kunde det sätta igång? Måste jag verkligt ut på bron för att koda av larmet? Var är handuken, o s v.

På väg ut inser jag att ljudet inte alls kommer från larmhögtalarna. Det är något annat... brandvarnaren!?! Den nedplockade som ligger och "skrotar" i tvätt-stugan tjöt för fulla muggar. Måste gått igång av fukten från duschen då jag klev ut. Tjutet väckte även J som fick hjälpa mig att slita ut batteriet ur varnaren. 

Inte fick jag den stilla morgon jag trodde jag skulle få. Nästan tvärtom.


Jippiii...

Efter 3,5 månad är vi klara med allrummet!! Igår färdigställde J taklisterna som återstod. Vi bar även in de flesta möblerna, dock ej soffbordet eller tv:n på ben. Vi tänkte införskaffa ett nytt mindre soffbord (gärna i satsmodell) och även en 
passande (är inne på en vit) tv-bänk. Vill ej ha tv:n på ben vars hjul knappt rullar då vi jämt vrider och vänder på tv:n.

Jag har även kvar att se över gardinbeståndet. Är inne på att sy ett par nya fräscha hissgardiner till rummet. Avvaktar så länge med att sätta upp gardin-
stängerna.

Trappen med tillhörande räcken kvarstår men är ett annat projekt.

Skönt att vi båda gillar att avsluta påbörjade projekt. Färdigställandet firades på lördagskvällen med... varsin banansmoothie. Haha.. vad trodde ni?

Mer trädgård

Även några jordgubbs- och rabarberplantor fick i fredags följa med oss hem från trädgårdshandeln. Dem ska under veckan beredas en förhoppningsvis bra växtplats. Där återstår ännu en del arbete med jordspade och jordar.

 
 

Trädgårdsdammen har både tömts på vatten, städats ur och fyllts på igen
(sker på bild). Vatten och el har kopplats på. Dammen har provkörts både med cirkulerande vatten och ett av fontänmunstyckena.
Vi lyckades få igång allt och nu vet vi även att det fungerar. Väntar bara på att blomarrangemangen ska tillta lite mer i styrka.
         
 

Växthus

Två okunniga odlare har kommit hem med två kassar grönt från trädgårds-handeln. Här ska mina/våra gröna fingrar sättas på prov. Kan ju i värsta fall bara misslyckas.


Jag har stuvat om lite och ställt i ordning i växthuset. Berett plats för en del av våra inköp.


Bland annat ett par tomatplantor. Men än så länge får plantorna bara bekanta sig med växthuset om dagarna. Nätterna är ännu för kalla för att vi ska plantera dit dem. De får infinna sig i att komma in i det inglasade uterummet ännu ett tag. Men även kryddor såsom
basilika (bilden ovan), 
timjan och pepparmynta
(till höger) ska jag ge mig
i kast med.
Gräslöken kan man väl ändå inte misslyckas med, eller?


PS! Alltihopa ska givetvis få lämna sina små bägare och så småningom planteras
för att må så gott som möjligt.

Trädgårdstjänst pågår...


Vilket hejdundrande sommarväder vi haft idag igen!!
Å vilken tur att vi båda tog oss tid / kunde vara lediga denna klämfredag.
Det har påtats en del uti trädgården.

Inköp

Hemkommen från en utflykt till det stora möbelvaruhuset. Förutom vita trä-persienner (80 cm, 2x60 cm) fick jag med mig följande: strandkasse, kuddar, tyg, salladstallrik med salladsbestick, kakfat. Och lite annat smått och gott givetvis.
Ser ett visst mönster i mina inköp. En hör inte dit. Gissa vilken! ;)

   

 

Allt hör till sommaren med sina gröna och grå färger förutom tyget längst ned till vänster. Det kommer till användning först i höst. I form av tygtavla eller panel-gardin. Vi får se...
PS. Tyget är inte randigt. Det är solens strålar som sipprat in genom lamell-gardinerna.

Bjöds med...

... på en spontan kvällspromenad igår kväll. Syster med dotter råkade passera. Jag hakade genast på. (Min och A-L:s onsdags promenad tidigare under kvällen hade tyvärr regnat bort.)

Med nya kameran på axeln vandrade vi iväg. På hemvägen provade jag kameran. Inte var dag man är ute och fotar kl 22 om kvällen. Molnen hade skingrat sig efter regnskurarna.  Och lugnet lagt sig på fjärdarna.


Se så rönnarna redan slagit ut!!! 1,5 - 2 veckor före fjolåret. (Se bildbevis nedan)
Regndropparna på bladen skvallrar om regnet som fallit tidigare. Kan ni tänka er doften av ett sommarregn som fallit? Mmm... så gott!


20 maj -09


30 maj -08

Långledigt

Nu har vi lediga i flera dagar. Ja, i fyra hela dagar. Det är långledigt i mina mått mätt. Nice! Planer? En del...

Sovmorgon, promenader, IKEA-tripp, plantinköp (tomat, paprika, kryddväxter, rabarber), färdigställa allrummet uppe men också vila, sola, njuta, slappa, o s v.

Sambon är ute på en fisketur i Piteås skärgård. Övernattning sker på en ö i tält. Huuuga... hade inte velat byta med honom. Det har kommit ett par störtregn i eftermiddag. Nu på kvällskvisten smyger sig dimman kring vattnen.
Själv kryper jag strax ned i en 180 cm bred säng i 22 gradig värme med massor av kuddar och täcken. Skööönt!

Gissa var jag hållit hus idag - på Kristi Himmelfärdsdagen?!?!


Rätt svar: På det stora möbelvaruhuset.

Crazy

Jag fick en present av sambon igår. Fyller jag år? Nej, inte på långa vägar (december). Och dessutom långt ifrån jämt.

Han fick ett erbjudande på en digital systemkamera med märket som han vet att jag föredrar. (Är inne på min tredje nu. Har sen tidigare två systemkameror med film och nu min digitala kompaktkamera - som i o f sig har några år på nacken.) Nej, han tvekade visst inte utan slog i stället till direkt.

Visst har vi pratat om att någon gång skaffa oss en sådan. Men vad jag har förstått har det legat lite längre fram i tiden. 
Nyväckt kände jag mig lite fundersam till hans snabba inköp. (Ni som känner mig vet att jag sonderar hela marknaden innan jag slår till.) Nu är jag bara lycklig!!!!

Han vet att gillar att fota, att jag gör det titt som tätt och nu kommer jag definitivt att fortsätta med det också. Tror baske mig han gillar mitt bloggande också. ;)

Violá. Här är i alla fall den underbara skapelsen Canon EOS 1000D. Sommaren är i antågande. Helt perfekt. För nu ska här fotas! Nu med förhoppningsvis ännu bättre bilder. (Har de sista inte varit lite suddiga?) 


Uppdaterad senare
Har nu hunnit provfotografera med kameran. Den är HELT underbar!!! Hade glömt vilken känsla det är att fota med en systemkamera. Jag fullkomligen ÄLSKAR den!!!
Tack älsklingen för din spontanitet! Du skämmer bort mig alldeles fullständigt!! Puss.

Ljuvliga söndag

Vaknade kl 7 (andra gången denna helg). Uppstigning 30 minuter senare. Skönt att komma sig upp i tid när vädret visar sig från sin bästa sida.

Datoriserade lite (läste bloggar och tidningar). Konstaterade bl a att vårt grannland i väster tog hem Eurovisionen igår. Gillade låten! Såg bara början av programmet som jag INTE skulle se. Firar dessutom nationaldag idag. Gissar att denna dag firas rejält västerut. 


Frukostintaget i solen ute på altanen. Ynka 10 grader i skuggan på morgon-kvisten men redan mycket varmt och behagligt ute i solen. På vår altan fläktar det inte det minsta då den ligger väl skyddat av två väggar och ett plank. Passar mig perfekt. Inga problem heller att sitta i morgonrocken om man så vill. Liten skogsdunge bakåt innan nästa villaområde. Najs!Hann spendera någon skön timme i denna solstol innan jag väckte J. Sen har vi gått an och fått uträttat både det ena och det andra. Vi har verkligen förenat nytta och nöje. Sånt gillas.
Golvsocklingen är klar fram till trappräcket. Utav taklistningen kvartstår bara lite grann. Framförallt kring just trappen. Färdigställs nästa helg. Vinterkläderna är nedpackade (äntligen). Svängde fam MM & SB på en kaffetår med fika. Har även tvättat och gjort en cykelöversyn. Borta är gruset från maskineriet.Vår gamla brevlåda gick i pension idag. Ni minns kanske att jag berättat om
den snea och vinda skapelsen som måst haft påhälsning av något fordon (förmodligen en snöröjningsvariant).
Nu står där istället en ny, stor och ståtlig postlåda. Snyggt och prydligt intill kantstenen som omgärdar vår uppfart. Nu tillhör vi gemenskapen på vår gata. Men slipper framförallt skämmas var gång man passerar brevlådan.

 
                              Före                                            Efter

Tänkte komma över husnumrets siffror till lådan. Siffror ska även upp på fasaden inom kort. Ska bli slut på vår okända adress.

Bjuder på en närbild i annan vinkel på vår gamla brevlåda. Den hade verkligen levt ett hårt liv. Hihi. (PS. För rätt pris är ett ägarbyte snabbt gjort. ;) )


Nytta och nöje

Häcken är frisserad. J har socklat allrummet. Och jag har bakat en blåbärspaj
Det blev en smuldegsvariant. Fick gäster av Anders, Sigge och Danne. Pajen gick åt som smör i solsken där vi satt på altanen. Har även suttit ett par timmar i solstolen och lapat sol. Ljuvligt!

Gissa vad nedanstående bild får symbolisera?


Jo, att jag har badat idag. Ja, ni läste rätt. Var i innan middagen och inte bara en gång utan två för att säkerställa att det inte gick för fort. Några simtag vardera gångerna. Inte farligt kallt heller. Tro mig.. kanske lite svårt att övertyga er den 16 maj. Men mamma hon förstår mig allt...

Middagen idag bestod utav grillad fläskfilé och tomat, creme fraiche röra med äpple, rödlök, gräslök, lite citron, salt och peppar samt klyftpotatis. Till det ett
par glas rött. Riktigt, riktigt gott.


Sommar, sommar, sommar

Det lovas rena sommartemperaturen i helg. Det började redan igår eftermiddag. Fick under cykelturen (medans jag rullade på) kränga av mig jackan för att cykla hem i t-shirt. Ljuvligt!

Ställde äntligen fram sommarmöblerna på altanen. Medans J byggde en ställning kring vinbärsbusken. Nu hänger den inte längre efter backen. Blir lättare att klippa runt om samtidigt som den inte breder ut sig över gången till baksidan.


Sommartemperaturen (dryga 20 grader) gjorde att alla grannar ploppade fram. Samtal mellan gårdarna. Trevligt!

Idag lördag är det planerat att häcken mellan oss och närmsta grannen ska klippas ned en aning. Sker tack vare grannsamarbete. Även listning och sockling står på programmet denna helg. Men framförallt ska jag passa på att vara utomhus.


Modena

Rottinggruppen Modena är beställd. Vår grupp har grå dynor istället för dessa svarta. De flesta grupper vi tittat på var med vita dynor. Lite opraktiskt i våra ögon. Man får nämligen inte välja dynor separat.

Tyvärr går det inte/lönar det sig heller inte att bara köpa de delar vi behöver. Fåtöljen och en del ur soffan måste vi plocka bort för att rymma i uterummet.

Leverans väntas ske i slutet av denna månad. Vi får allt ge oss till tåls. Lääängtar...


Krattat

Tänk vad lite sömn bidrar med. Sov nio hela timmar i natt. Så ljuvligt så. Medens återvänder kraft, ork och energi.

Efter jobbet idag avslutade jag krattningen av gården. Något som jag påbörjade i söndags.
Två sopsäckar blev resultatet för tre timmars jobb. Dumpade på återvinningscentralen och allt.

Nu får gräsmattans grönskning sätta fart på allvar.

Kikade även i våra rabatter och kunde konstatera att en och annan blomma kikar fram. Speciellt i blombänken i söder har det hänt en hel del. Fråga mig bara inte vad det är för växter. Där är jag ännu för grön. Haha...


             

Har även rensat upp i och kring trädgårdsdammen. Återstår att se om jag/vi får till den i år. Känner mig allt lite orolig. Kan bara göra vårt bästa. I värsta fall får vi vara utan fontän och det cirkulerande vattnet. Men jag ger inte upp förrän efter några försök. Lite senare dock.


All energi

... går just nu åt till mina tidiga morgonpromenader, cykling till och från jobbet samt arbete. Tyvärr blir bloggen lite lidande.

Uppstigning kl 05:20 för 30-40 minuters stavgång med musik i öronen och i de bästa stunderna en värmande sol i ryggen, ansiktet eller sidledes genom träden.
Cykling 5 km enkelväg till och från jobbet. Tack och lov mest bara utför till jobbet. Desto kämpigare på hemvägen då vi bor på områdets högsta punkt. Får beta av stigningen i etapper.

Det är härligt att ha kommit igång med träningen igen.

Uppdatering senare
Inte nog med det. Onsdagkvällar går jag ut och går med A-L. Igår var inget undan-
tag, trots en natts usel sömn. Fick därmed ytterligare 75 minuters promenad denna dag. Väl hemma dök jag in i bastun för att varva ned. Stupade sedan som ett barn i soffan redan halv nio. Fullständigt slutkörd!

Tapeterna på plats

Tapetseraren har jobbat på i veckan. I fredags färdigställde han sitt verk. Vi är sååå nöjda. Fondväggen... sitter som en smäck!! Gillar den skarpt. Den gör sig verkligen på den väggen.

De övriga väggarna blev inte så vita som det var tänkt. Tapeten går lite i grått. Jag är övertygad om att det relativt lilla ljusinsläppet och fondväggens färger påverkar tapeten. Men med facit i hand är det bara bra. Var lite rädd att det skulle bli sjukhuskänsla med allt det vita. Men nu slipper jag oroa mig. =) 

Bilderna avviker en del från verkligheten. Men under fönstrena ser man att vi målat vitt bakom elementen.

            
            
Nu ska lister kring dörrar, tak och golv inhandlas om komma på plats innan rummet får fyllas på med möbler igen.

Därefter får vi sätta punkt på detta vårprojekt. Nästa projekt blir att ta sig an furutrappen med trappräcket. Det är inte måttligt hur det ser ut nu. Nej, vitt
ska det bli. Drömmer även om eksteg i trappen. Återstår att se hur det blir...
Det får bli sommarens lilla regniga dagar projekt. Sommaren ska ju trots allt avnjutas utomhus. 

På kurs med C

Jag har lovat att hålla kurs i MS Word, Excel och Outlook åt mina tjänstemanna-kollegor. Har hållit interna utbildningar på tidigare arbetsplatser men detta blir första åt mina nuvarande kollegor. Jag gillar utmaningar och denna känns enbart rolig.

Inser dock att jag bör börja med grunderna i Windows innan jag ger mig in i de olika programmen.

Har satt ihop olika avsnittskompendier för att ringa in allas olika nivåer. Får även ta hänsyn till att det änvänds olika versioner i organisationen. Upplägget klarnar.

Tidig stavgång

Majmånad är här och jag har återupptagit stavgången om morgnarna.

När jag lägger mig kvällen innan lovar jag mig själv både sovmorgon och inställd promenad, för att ge kroppen all vila den behöver efter helgen. Men
likväl nämns jag inte stanna kvar i sängen när klockan väl ringer om morgnarna. Däremot har jag lovat mig själv att inte ge mig ut om det spöregnar. Det löftet har jag kunnat hålla (har inte utsatts för det än).

I morse var det uppehåll om än regntungt och blött på backen. Klädde raskt på mig och stavade iväg. På hemvägen hade jag bra med tid så jag utökade sträckan en aning.
Man är inte till sin fördel vid den tiden på dygnet. Drar gärna kepsen ned över de morgontrötta ögonen och sänker blicken om jag möter någon annan morgonpigg själ. I morse konstaterade jag ännu en friskus och sänkte blicken när kollegan 
plötsligt hejade på mig. Den hurtbullen hade också tagit sig en tur innan kl 06
i den regnfuktiga luften.

Spännande

Väntetiden är över. Vår tapetserare har börjat jobba i vårt allrum. Det är spännande att komma hem från jobbet var dag.

Ikväll satte jag mig i trappen och beundrade spacklingen! De ni... lite knäpp är jag allt. ;) De spacklade väggarna är snyggare än när väggarna enbart bestod av de terrakottafärgade väggarna. Skönt att den färgen nu är ett minne blott. =)

           
Det ser lite farligt ut i trappen nu när flera av trappräckena är nedmonterade. Får allt hoppas att ingen av oss får för sig att gå i sömnen.

            
Nu är även de gamla väggkontakterna ett minne blott. Nya, fräscha vägguttag är på plats. Puh!

           
Det blir vita tapeter runtom förutom en fondvägg med liggande ränder i turkost, brunt och naturvitt. Till helgen ska det vara klart. Ska bli så spännande att sen slita bort skyddspappen från golvet och se resultatet. Sen återstår listning och sockling innan rummet kan ställas i ordning igen.

Milla


I helgen fick vi äntligen träffa lilla Milla i vår bekanskapskrets. Hon var så liten, nätt och söt.

Nu pratar jag inte om föräldrarnas fyrbenta och svart/vit/grå håriga hund som skäller...
utan tjejen som föddes på självaste otursdagen (fredagen den 13 mars). Tidigt som tusan på morgonen också men som kommer bidra med allt annat än otur.

En present är sedan tidigare överlämnad. Hoppas presenten kommer till användning.
 

Med kniven på strupen


Jag har redan tidigare tagit hand om J: s deklaration inklusive bostadsrätts-försäljningen. Inga problem eftersom alla papper fanns att tillgå. 
Plöjde dessutom igenom bägge broschyrerna från pärm till pärm (i påskas).

Har bara haft min egen kvar att färdigställa. Den var påbörjad men jag har skjutit på att sammanställa de sex senaste årens renoveringar (kvitton) innan vinsten kunde räknas fram och deklarationen färdigställas. 

Har skjutit på detta vecka efter vecka och helg efter helg tills i morse. Det kan inte hjälpas men med kniven på strupen är jag riktigt effektiv. Har i skrivande stund även skickat in deklarationen via internet. Man får en extra kontroll på att de manuella uppgifterna summerats rätt. Smidigt som tusan.

Ett dygn kvarstår än. Har ni deklarerat? Via papper, telefon, SMS eller internet?

Långhelg

30 april (tors)
Hockey-VM Sverige-Ryssland 5-6 (förlust)
Biltur runt stans valborgsmässoeldar inkl ett klubbhus som tyvärr brunnit ned till grunden.

1:a maj (fre)
Sovmorgon
40 min morgon stavgång
Dubbla födelsedagsfiranden; familjens 35-åring. Grattis än en gång!
Tre timmar senare firades vänskapskretsens 40-åring så länge vi orkade. Inkl en överraskning. Trevligt som tusan!!

Dubbla firanden betyder även dubbla fikan. =) Båda hade ansträngt sig och gjort marängtårta med hallon. Min absoluta favorittårta. Fast det visste dem inte. Mums!!!


2:a maj (lör)
Sovmorgon
Evigt utspridande av snön på gården
Rens av blomrabatt
Inköp av högtryckstvätt inkl altantvätt. Nu finns det ingen anledning att köra omkring med smutsiga bilar längre. =)
Dubbla besök - samtidigt (dubbla mc-kollegor till mig & J:s morbror med sambo)

3:e maj (sön)
Besök av J:s föräldrar
Besök från Sthlm. J:s vän Aku med familj.
Plantering av penséer i krukor
Byte av vägguttag
Hockey VM Sverige-Schweiz 4-1 (solklar vinst)
Byte till sommardäck (nyinköp) på min bil. Den som får lös dem gör det bra. =)

  
 
Vart tog långledigheten vägen? Känner mig inte ett dugg utvilad - tvärtom.
Hann inte sitta ned och sola eller få undan vinterkläder och skor som planerat. Hade även tänkt hinna förbereda utbildningarna (Word, Excel & Outlook) jag ska hålla åt arbetskamraterna med början denna vecka. Jaja...

RSS 2.0