Liseberg

Vi rivstartade vår semester med uppstigning halv fem (!) första semester morgonen. En timme senare hämtade flygtaxin upp oss. Via Arlanda var vi framme på Landvetter redan kvart över nio på morgonen. 

Vi tillbringade totalt fem dagar på västkusten. De två första dagarna till fots inne i själva stan. 28,5 resp 29,5 grader i skuggan. På tok för mycket för norrbottningar med urusel sommarstart. Emellanåt drog vi nytta av hyrbilens luftkonditionering i jakten på svalka.

Pendling mellan hotellet i Borås, vännen i Göteborg och Springsteens makalösa konserter under fredagen och lördagen.


Söndagen tillbringades på Liseberg, något man aldrig blir för gammal för. Utmaningarna stiger bara med åren. De olika berg- och dalbanorna visade sig vara våra favoriter. Den stora jättegungan uppe på backen får dock vänta ännu några år. 


Den blå Kanonen som gjorde 0-75 km/h på 2 sek, 90 graders stigning upp till
24 meters höjd och dykning i 90 grader, loop och 360 graders vridning runt sin axel blev vår allra största favorit.


Tätt följd av Balder (berg- och dalbanan i trä) med en maxhastighet på hela
90 km/h och höjd på 36 m. I bakgrunden ovan och nedan som plockepinn.

 
Men även placeringarna ytterst på Kulingen (vikingabåten) och Spinrock (motoriserad jättegunga) fick våra magar att pirra.

Tror bestämt vi erövrat titeln som blötast på hela nöjesfältet om något sådant funnits. Flume ride (vattenbanan) där jag och J längst fram delade stock med en annan reslig karl. Gissa om den stört dök efter utförslöporna! J klarade skorna och någon enstaka fläck på t-shirten men var i övrigt blöt från hårrötterna ned till vristerna. Jag som tog skydd bakom J klarade allt utom jeansens nedre halva.

Kommentarer
Postat av: Syrran

När det gäller karuseller o dyligt så har det gått åt andra hållet för mig med åldern, nu förtiden klarar jag inte ens pariserhjulet utan att må dåligt av svindel.

2008-07-11 @ 20:07:18
Postat av: Helena

Haha, det finns inget i världen som skulle få mig att se Efterlyst, det är ju verklighet, verkligheten är mycket mer skrämmande än fantasiserier. Jag vill inte ens veta hur många läskiga människor som egentligen finns i vår närhet, hu...



Vad roligt med karuseller!! Jag ÄLSKAR karuseller, är nog ett stort barn ibland :-)

2008-07-11 @ 21:37:48
URL: http://helenasnackar.blogg.se/
Postat av: IBW

Nej, karuseller gillar jag inte. Sist jag åkte karusell var på Lisseberg för 20 år sedan, jag var livrädd när jag åkte berg och dalbanan. Fy, fy, fy

2008-07-11 @ 23:44:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0