Olyckor...

...händer så lätt. Ibland kanske lite FÖR lätt.
Under vår resa till Rhodos hände det inte bara en utan TVÅ olyckor. Bägge inom loppet av en vecka och på flygplatsen. Både vid ankomst och hemresa från ön. Man börjar allt fundera hur det är ställt med säkerheten egentligen.

När man reser till bl a Grekland ansluter inte planet till gaten på terminalen utan stannar ute på flygplatsplattan. Från planet skjutsas istället de resande som packade sillar med bussar till terminalen. Vi hann precis lämna vår buss (den första) då den blev både påkörd bakifrån och rejält uppskrapad på ena sidan av buss nr två. Oskadade men något skakade skrattade vi senare åt insidenten.

På hemresan var bara incheckningsproceduren ett avsnitt för sig. Köerna i avgångshallen var enorma. När man äntligen nådde incheckningsdisken vägdes endast väskorna. Sedan fick man snällt ta med sig bagaget och åter ställa sig längst bak i nästa kö. Kön för att lämna få lämna ifrån sig väskorna. Därefter till kön som ringlade genom en ynka båge i säkerhetskontrollen.

Kom till gaten bara minutrarna innan slussningen till planet skulle påbörjas som packade sillar i bussar. Efter en och annan vända på flygplattan kom vi så fram till rätt flygplan. Ombordstigningen kunde påbörjas. En och annan resenär hann spänna fast sig i sina stolar innan ombordstigningen avbröts och vi schasades av planet, nedför trappen och åter till bussen för återtransport till gaten!
 
Efter 30 minuter kom förklaringen. Under lastningen hade planet rammats av bagagetrucken!!! En 15 x 5 cm stor reva hade uppstått på planets skrov och flygningen ställdes in!! Mitt i natten och förseningen blev ett faktum.
Planet tömdes på allt incheckat bagage och ut på rullbandet igen. Bara att leta upp sina väskor och börja om igen.


Övernattning i väntan på ett annat plan från Portugal. Förseningarna fortsatte att ticka på. Drygt 14 timmar försenade kom vi äntligen iväg.

Nu kvarstår frågan. Hur får grekerna sina körkort? Eller går det till som när vi turister som glömt körkortet hemma (när vi ska till att hyra moped, mc eller bil) och de så gärna vill hjälpa till:
- You have a driving licens?
- No
- I can fix you one.


Och vad är det med mina och J:s resor till Medelhavet? Varför är förseningarna så oändliga var gång? Minns fjolårets resa till Cypern. Då kom vi iväg 21,5 tim sent.

Allt detta strul gör att det lär dröja innan jag åter ger mig iväg på en charterresa.

Kommentarer
Postat av: Syrran

fniss Bra beskrivning!

2008-09-03 @ 23:14:29
Postat av: Camilla

Nä, usch vilken otur. Tur att det inte var flygrädda jag som satt där, för då hade jag nog påbörjat promenaden hemåt i stället... Vad hemskt att vänta så många timmar på nytt flyg.

Kram!

2008-09-05 @ 07:39:11
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Ibw

Ja, ni verkar ha varit med om en del, mest roligt hoppas jag.

2008-09-05 @ 12:40:09
Postat av: Anna

Ja, ingen resa verkar ju fungera perfekt; vi blev försenade, och fick lämna bagaget på utrikesterminalen för att springande hinna med planet från Stockholm. Våra väskor anlände sedan 2 dygn senare.... Tänk sedan på M och M som har små barn med sig.... SUCK.... hoppa ur planet mitt i natten. Å andra sidan; det var ju pga er säkerhet... kanske bättre än att de lyfte och föll !

2008-09-05 @ 14:35:45
Postat av: Carina svarar:

Syster, Var tvungen att sätta det på pränt för att bearbeta det och inte glömma i framtiden.Camilla, Tack o lov är jag inte flygrädd. Men visst upplevdes det undsättande planet som ett som gjort sitt i svenskt luftrum.IBW, Ja absolut! Har nu "bearbetat" flygtjafset. Inom kort presenteras resten av resan.Anna, Visst går säkerheten före förseningar. Men speciellt organiserade är dem inte. Slarviga och oförmåga att passa tider. Har någonsin ett flyg till/från medelhavet kommit iväg i tid?? Inte då när jag rest.

2008-09-05 @ 19:13:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0