Fransk bondsoppa med pistou

Så här på vintern är det gott med värmande soppor. Denna gjorde vi i helgen. 
Serverades med ett gott bröd till. Hoppa INTE över pistoun.


Ingredienser 4-6 port, 30 min
1 msk smör
250 g morot, skivad
½ purjolök, skivad
½ gul lök, hackad
100 g rotselleri, skivad
250 g potatis, skivad
1½ liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
200 g rimmat sidfläsk, strimlat
½ suash, strimlad
1 brk (400 g) cannellinibönor el små vita bönor
peppar
ev salt

Pistou
75 g parmesan
1-2 vitlöksklyftor
4 dl basilika
1 msk citronsaft
4 msk olivolja
ev rivet citronskal

Fräs morot, pujolök, lök, rotselleri och potatis någon minut. Tillsätt vatten, buljontärningar och lagerblad. Koka i 10 min. Stek fläsket i en stekpanna.
Låt fettet rinna av. Lägg fläsk och squash i soppan. Koka ytterligare 5 min.
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Rör i bönorna. Smaka av
med peppar och ev salt.

Mixa parmesan, vitlök och basilika. Tillsätt citronsaft och olja. Mixa igen.
Tillsätt ev lite rivet citronskal.

Kommentarer
Postat av: Marianne

Mmm. Ser ut att vara något för mig. Måste prova.

2010-03-02 @ 20:11:35
Postat av: Syrran

Ja det lät gott!

Byttan kom fram!

2010-03-02 @ 21:47:06
Postat av: Sonja

Mmm, verkar gott! Undrar om mina barn som flyr grönsaker i soppor, grytor och såser skulle gilla det? Nå, det får väl sortera ut fläsket och potatisen.

2010-03-03 @ 07:43:07
URL: http://sonler.blogg.se/sonler
Postat av: Sonja

Öh, seriöst, 4 deciliter basilika? Färsk, torkad, fryst?

2010-03-03 @ 07:44:41
URL: http://sonler.blogg.se/sonler
Postat av: ibw

Säkert gott, vi kokar ganska ofta soppa, alltid då och då, av ingredienser som vi har hemma

2010-03-03 @ 18:18:13
Postat av: Carina svarar:

Sonja, jepps 4 dl alt 2+2 dl färsk basilika/persilja

2010-03-04 @ 06:31:15
Postat av: Camilla

Oh så gott! Och nyttigt! Den soppan måste jag prova.

2010-03-04 @ 18:46:47
URL: http://www.camillasdagar.blogspot.com
Postat av: Daniel

Hälsosamt å gött



Soppe ur soppskåle äter vi ofta i finnbyn!

2010-03-04 @ 22:49:43
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0