Fransk bondsoppa med pistou
Så här på vintern är det gott med värmande soppor. Denna gjorde vi i helgen.
Serverades med ett gott bröd till. Hoppa INTE över pistoun.
Ingredienser 4-6 port, 30 min
1 msk smör
250 g morot, skivad
½ purjolök, skivad
½ gul lök, hackad
100 g rotselleri, skivad
250 g potatis, skivad
1½ liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
200 g rimmat sidfläsk, strimlat
½ suash, strimlad
1 brk (400 g) cannellinibönor el små vita bönor
peppar
ev salt
Pistou
75 g parmesan
1-2 vitlöksklyftor
4 dl basilika
1 msk citronsaft
4 msk olivolja
ev rivet citronskal
Fräs morot, pujolök, lök, rotselleri och potatis någon minut. Tillsätt vatten, buljontärningar och lagerblad. Koka i 10 min. Stek fläsket i en stekpanna.
Låt fettet rinna av. Lägg fläsk och squash i soppan. Koka ytterligare 5 min.
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Rör i bönorna. Smaka av
med peppar och ev salt.
Mixa parmesan, vitlök och basilika. Tillsätt citronsaft och olja. Mixa igen.
Tillsätt ev lite rivet citronskal.
Serverades med ett gott bröd till. Hoppa INTE över pistoun.
Ingredienser 4-6 port, 30 min
1 msk smör
250 g morot, skivad
½ purjolök, skivad
½ gul lök, hackad
100 g rotselleri, skivad
250 g potatis, skivad
1½ liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
200 g rimmat sidfläsk, strimlat
½ suash, strimlad
1 brk (400 g) cannellinibönor el små vita bönor
peppar
ev salt
Pistou
75 g parmesan
1-2 vitlöksklyftor
4 dl basilika
1 msk citronsaft
4 msk olivolja
ev rivet citronskal
Fräs morot, pujolök, lök, rotselleri och potatis någon minut. Tillsätt vatten, buljontärningar och lagerblad. Koka i 10 min. Stek fläsket i en stekpanna.
Låt fettet rinna av. Lägg fläsk och squash i soppan. Koka ytterligare 5 min.
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Rör i bönorna. Smaka av
med peppar och ev salt.
Mixa parmesan, vitlök och basilika. Tillsätt citronsaft och olja. Mixa igen.
Tillsätt ev lite rivet citronskal.
Kommentarer
Postat av: Marianne
Mmm. Ser ut att vara något för mig. Måste prova.
Postat av: Syrran
Ja det lät gott!
Byttan kom fram!
Postat av: Sonja
Mmm, verkar gott! Undrar om mina barn som flyr grönsaker i soppor, grytor och såser skulle gilla det? Nå, det får väl sortera ut fläsket och potatisen.
Postat av: Sonja
Öh, seriöst, 4 deciliter basilika? Färsk, torkad, fryst?
Postat av: ibw
Säkert gott, vi kokar ganska ofta soppa, alltid då och då, av ingredienser som vi har hemma
Postat av: Carina svarar:
Sonja, jepps 4 dl alt 2+2 dl färsk basilika/persilja
Postat av: Camilla
Oh så gott! Och nyttigt! Den soppan måste jag prova.
Postat av: Daniel
Hälsosamt å gött
Soppe ur soppskåle äter vi ofta i finnbyn!
Trackback