Saftning

Den andra lördagen i augusti var det dags för årets röda vinbär att lämna busken och landa i mina bärbyttor. Tre ljuvliga timmar fick jag spendera i min enda vinbärsbuske.
 


Många liter blev det.


Sköljning innan de landar överst i saftmajan.


En timmes koktid per bäromgång. Totalt 4,5 omgångar blev körda.


Kastrull efter kastrull fylldes med osockrad vinbärssaft.


Nio härliga liter saft frystes in i plastflaskor inför kommande saftbehov.


Kommentarer
Postat av: Syrran

Vi hann inte riktig med vinbären iår, saftade ialla fall upp det Emma plockat med lite påfylln av frysta bär. Nu är inte konsumtionen så hög heller, finns fortfarande kvar fr förra året. Ungarna är lite bortskämda o vill hellre ha läsk..

2011-08-31 @ 10:14:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0